Most frissítenie kell iPhone, iPad és Mac eszközeit

Avatar admin | 2021.07.27. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Kép az Apple eszközök frissítéséhez című cikkhez

Azonnal telepítse a legfrissebb iOS, iPadOS és macOS Big Sur rendszerfrissítéseket, hogy javítsa a veszélyes biztonsági réseket, amelyet a hackerek a vadonban aktívan kihasználnak.

Az iOS és az iPad frissítései egy olyan bosszantó hibát is kijavítanak, amely megakadályozza, hogy egyes iPhone-felhasználók a telefonjuk Touch ID-jén keresztül oldják fel Apple Watchjukat. A döntő szempont azonban az, hogy minden iPhone, iPad és Mac felhasználónak azonnal telepítenie kell a frissítéseket, hogy készülékeit és adatait biztonságban tartsa a legújabb biztonsági hibáktól.

A patch jegyzetek a iOS / iPadOS 14.7.1 és macOS 11.5.1 A frissítések a hibát CVE-2021-30807 néven sorolják fel. Ez a memória sérülése az IOMobileFrameBuffer összetevőben, amely megtalálható mindhárom érintett operációs rendszerben, és amely lehetővé teszi az eszközre telepített rosszindulatú alkalmazások számára, hogy magasabb jogosultságokat szerezzenek és tetszőleges kódtámadásokat hajtsanak végre.

Sajnos mindkét hibajelentés megerősíti, hogy az Apple névtelen „jelentést kapott arról, hogy ezt a problémát aktívan kihasználták”, és A ZDNet jelentése azt jelzi, hogy online megjelent a koncepció bizonyítékú támadása. Más szavakkal: UAz npatchelt Apple eszközök nyitott célpontok.

Mindenki számára, akit érdekel a probléma technikai bontása, Saar Amar, a Microsoft Biztonsági Válaszközpont (MSRC) írt egy részletes blogbejegyzés a kérdésről. Amar csaknem négy hónappal ezelőtt fedezte fel a hibát, és átfogó hibajelentésen dolgozott, mielőtt az Apple nyilvánosságra hozta volna magát a problémát, és magyarázata mélyebb pillantást enged a hibára, mint amit valaha is kaptunk volna az Apple-től.

A frissítések telepítése iPhone, iPad és Mac rendszerre

A frissítések elérhetők minden iOS 14-t futtató iPhone-ra, iPadOS 14-et futtató iPadre, valamint Mac asztali számítógépre és MacOS Big Sur futtató MacBookra. Így ellenőrizheti készüléke operációs rendszerének verzióját:

  • iOS / iPadOS: Menj Beállítások> Általános> Névjegy, és győződjön meg róla, hogy iOS 14.7.1 vagy újabb rendszert használ iPhone vagy iPadOS 14.7.1 vagy újabb operációs rendszer esetén.
  • Mac operációs rendszer: Kattintson a gombra „A Macről az Apple menüből. Győződjön meg arról, hogy a macOS 11.5.1 vagy újabb verziója fut.

És az alábbiak szerint frissítheti eszközeit:

  • iOS / iPadOS: Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés> Letöltés és telepítés majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  • Mac operációs rendszer: Tól Apple menü, menj Rendszerbeállítások> Szoftverfrissítés> Frissítés most és kövesse az utasításokat.


Forrás link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok