Nézzen meg egy rendkívül ritka holdvirág virágzást egy időzített videóban – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.07. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

A holdvirág kaktusz virágzik
Cambridge University Botanic Garden (CUBG)

Pislogj, és hiányozni fog! A hihetetlenül ritka Holdvirág kaktusz nemrég virágzott, de csak egyetlen éjszakán át tartott, és eltűnt, mire a reggel körbejárt. A megfoghatatlan és szokatlan növény évente csak egyszer mutatja be fenséges fehér virágát éjszaka, és jázminszerű illatot bocsát ki esőerdőjébe.

“Nagyon ritka, hogy ez a növény szerepel a gyűjteményünkben, és úgy gondoljuk, hogy ez az első alkalom, hogy a Moonflower virágzik az Egyesült Királyságban” – mondta Alex Summers, kertész és üvegházi felügyelő a Cambridge University Botanic Garden-től. A kertészek csak mintegy 13 Amazon-holdvirágot (Selenicereus wittii), mivel évekig tartó szorgalmas ápolásra van szükségük.

Teljesen kiterjesztett Holdvirág
CUBG

Különösen ezt szaporították egy másikból a németországi Bonn botanikus kertben 2015-ben, és most egy vízgesztenyefa körül nő. Ez egy epifit, amely egy olyan növényfajta, amely egy másik növényen növekszik. Őshonos élőhelye áradásnak van kitéve, ezért általában méterekkel a talaj felett növekszik, és magjait a vízbe ejti, amelyeket aztán elhordanak, és (remélhetőleg) megtalálják a növekedés helyét.

2020 novemberében Summers egy virágrügyet vett észre, amely 12 méter magasra nő a földtől. Azóta Summers és kollégái szemmel tartották a rügyet, és várták, hogy lássa. A természetben ezek a virágok általában májusban nyílnak, de általában üvegházban tartva februárban virágoznak. Nyárak azt gondolták, hogy február 9-én végre virágozni fog, és élő közvetítést indítottak mások számára, de végül csak február 20-án történt meg. A növény 15 órakor kezdte el terjeszteni a csészealjait, és 17 órakor már teljesen nyitva volt, ami ebben a videóban láthatja:

A szakértők éppen ott voltak, hogy fényképezzenek és mindenféle adatot gyűjtsenek. Gyorsan kellett dolgozniuk, mivel 12 órával később (ahogy várták) a virág elhalványult, elvesztette édes illatát és szagolni kezdett kellemetlenebb.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ez a ritka kaktusz most virágzott – mióta rájöttem, hogy hamarosan virágozni fog, mindannyian feszültség alatt vagyunk” – jelentette ki Summers. “A kertben mindenkit lenyűgözött, és olyan szerencsésnek érzem magam, hogy itt voltam, hogy megtapasztaljam.” Kiváló alkalom volt a botanikusok számára, hogy jobban megértsék a növényt, különösen azért, mert a fogságon kívül soha nem figyelték meg beporzását.

keresztül ScienceAlert
Source link


43 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok