Növekvő dáliák: A nyári legművészibb virág

Avatar admin | 2021.04.28. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

A mutatós és lenyűgöző dáliák egy nyári virág, amely megérdemli, hogy minden kertben legyen! Szerencsére a dáliákat gumóból kinevelni meglehetősen egyszerű. Tanulja meg, hogyan kell a dáliákat növeszteni és gondozni, hogy ezen a nyáron kirakatkert legyen.

Hogyan növekszik a nagy dáliák

A világon több tízezer fajtával gyakorlatilag minden méretben van egy dália virág.

Nagy étkészlet dáliát tartanak

Apró, bokros dáliákról beszélek, amelyek akkoraak, mint egy pingponglabda, és akkora méretű virágok, mint a focilabdák. A szivárvány alatt is minden színben kaphatók, és még egy feltűnő fekete változat is lebeg.

Kis lila pompon dália

Az eredetileg Mexikóból származó dáliák trópusi virágok, amelyek augusztustól egészen őszig nyarak. A pillangók imádják őket, én imádom őket, és valószínűleg te is imádod őket. Neveljünk mindannyian dáliákat, hogy a tömbön a legfényesebb színű kertek legyenek!

Fotó jóváírás: Köszönöm neked Flowerbulbs.com amiért eljuttattak hozzám a posztban található gyönyörű fotókkal és az egyes dáliatípusok leírásaival.

Ezt a videót a Random Gifts of Flowers projekt részeként osztottam meg, amelyen velük dolgozom. A projekt és a videó a Flowerbulbs.com-szal együttműködve készült, de ezt a bejegyzést nem szponzorálják.

További információ erről Véletlenszerű virágajándékok: A szeretet terjesztése a virágokon keresztül és hogyan kell Ültessen nyári virághagymákat egy kiemelkedő megjelenítés érdekében ebben az évben.

narancssárga dália virágok

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

A dáliák 12 típusa

Olyan sokféle forma, méret és szín közül lehet választani, rengeteg dália virág van odakint. Íme néhány fő dália növény, amelyekre számíthat.

 1. Egyvirágú: egyetlen sor lapos vagy kupacsos virág, központi tárcsával. 12-24 hüvelyk magas.
 2. Anemone virágú: lapos szirmokból álló nagy külső gyűrű, amelynek közepén cső alakú virágok tömege van. 24-36 hüvelyk magas.
 3. Nyakörv: lapos szirmok nagy külső rétege, gallérszerű virágfüzérek belső koszorújával. 30-48 hüvelyk magas.
 4. Tavirózsa: teljes kettős virágzás lapított formában. Legfeljebb 48 hüvelyk magas.
 5. Dekoratív: a Flowerbulbs.com 2021-es év izzója! Tudjon meg többet erről a lenyűgöző virágzásról alább.
 6. Labda: kis gömbszerű változatosság kettős virágzással. Tompa vagy kerek hegyű lapos virágosok. 48 hüvelyk magas.
 7. Pompon: egy másik kicsi, földgömbszerű változat, kettős virágzással. A virágfürdők göndörek, tompa vagy kerek hegyűek. 32-48 hüvelyk magas.
 8. Kaktusz: kettős virágok hosszú, hegyes szirommal. 60 hüvelyk magas.
 9. Félkaktusz: egy másik kettős virág, hosszú hegyes szirommal, de a szirmok hosszuk felénél vagy kevesebbjén görbülnek. 60 hüvelyk magas.
 10. Bazsarózsa virágú: nyitott központú virág 2 vagy több sorral vagy lekerekített szirommal. 40 hüvelyk magas.
 11. Mignon: sbevásárlóközpont fajta egyrétű, 1-3 hüvelyk hosszú lekerekített virágokkal. Jól alkalmazható konténerekhez. 20 hüvelyk magas.
 12. Topmix: az egyvirágok újabb kis változata. Elég bozontos és jól alkalmas konténerekhez. 14 hüvelyk magas.
  rózsaszínű dáliák

  Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Az év nyári izzója

A dekoratív dáliának megvan a megtiszteltetés, hogy a Flowerbulbs.com 2021-es év nyári izzójának nevezhetjük (annak ellenére, hogy gumó, nyáron virágzó izzóként van besorolva). A dáliák 12 csoportjának egyike, a dekoratív dália mérete és feltűnő színei miatt népszerű fajta.

Ennek a növénynek karcsú, ovális levelű szárai vannak, és „sugárvirágai” szélesek, laposak, kerek vagy hegyes csúcsúak. Rövid vagy magas fajták léteznek, magasságuk 20 és 60 hüvelyk között mozog.

Mivel ilyen hosszú szárúak, a csodálatos vágott virág tökéletes magas vázákhoz. Az élénk színpattanás minden csokrot biztosan felderít Véletlenszerű virágok ajándékai, és a virág levágása még több virágzásra ösztönzi a dália növényt.

dália virágok egy vágókert számára

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Hogyan kell ültetni a Dahlia gumókat

Noha a dália magok léteznek, meglehetősen unalmasak és nehezen termeszthetők. Ehelyett a legtöbb ember gumókat növeszt a dáliákból. A dáliákat egyáltalán nem nehéz termeszteni, de télen nem tudják kezelni a fagyos hőmérsékleteket. Hidegebb éghajlaton vagy egyévesként kezelik őket, vagy ásják és télire tárolják.

Csak akkor ültessen dáliákat, ha 100% -ban biztos abban, hogy a fagy veszélye elmúlt. A legtöbb területen május közepe táján ültethet dáliákat. Kezdje azzal, hogy üvegházban vagy beltérben cserepekbe ülteti őket.

Ültesse a gumót úgy, hogy a régi szár hegye felfelé mutasson. A gumókat ne helyezze mélyebbre, mint két hüvelyk. Fedje le a dahlia gumót talajjal, és enyhén nyomja le. Ültetés után alaposan öntözzük meg a területet.

A dáliáknak napra van szükségük, beleértve legalább néhány órát a reggeli napsütésből. A gumókat közvetlenül a felszín alá ültetik, így a nap hője felmelegíti őket és ASAP növekedésnek indul.

A dahlia virágok hosszú virágzási periódusuk miatt jól működnek, mint határnövények. Teljes napsütésben erős száruk van, és kerti funkcióként működnek. A magasabb fajták a hátsó határt szegélyezhetik, míg a rövidebb fajták az ágyakba vagy az elülső szegélybe ültethetők. Ültetéskor ügyeljen a csomagok változatosságára és magasságára, mert virágzáskor a mozgás túl sok stresszt okozhat nekik, flopot okozhat és csökkentheti a virágzást.

hogyan növekszik a dália

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Dahlia növényápolás

Miután elültette a dáliagumóját, néhány hét múlva számíthat arra, hogy hajtások jelennek meg. Adjon még 4-6 hetet a hajtásainak (a dália típusától függően), és megkapja az első virágait. Jellemzően ez augusztus eleje.

Ha az ültetés után körülbelül 3 héttel kinyomja a fő szárat, akkor egy bokrosabb növény jutalmazza.

Öntse a dáliákat, ha az időjárás meglehetősen száraz volt. Heves esőzés és szél esetén tétre lehet szüksége a magas dália fajták támogatásához.

Határidő a kulcs a további virágzásokhoz. A dáliák folyamatosan virágoznak, amíg erőfeszítéseket tesz az elhasznált virágok eltávolítására.

dáliákat neveljen otthon

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Hagyhatod a dáliákat a földön télen?

Sajnos sokunk számára nemleges a válasz. Mivel a trópusi növények, a dáliákat csak évelőnek és télállónak tartják az USA 8. vagy annál magasabb zónáiban.

A többiek számára az első fagy előtt kiáshatjuk a dáliagumóinkat. A gumókat télire hűvös, mégis fagymentes helyen tárolja. Gyere tavasszal, újra telepítsd őket, ha elmúlt a fagyfélelem.

fehér dália virág

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Force Start Dahlia Flowers beltéren

Ismert tipp az erőszakos indítás nyári izzók zárt térben annak érdekében, hogy hamarabb virágozzanak. A vetőmag-indításhoz hasonlóan a gumókat március végén és április közepén is be lehet ültetni a beltérbe. Ültesse őket egy fazékba ugyanúgy, mint kint.

Miután a fagyveszély elmúlt, május közepe táján tegye a fazékát a szabadba, hogy a dahlia növénye hozzászokjon a körülményekhez. Egy hét múlva ültesse a dáliáját a földbe.

Ez azt jelenti, hogy egy hónappal korábban lesznek virágai, mintha közvetlenül a földbe ültetné a gumókat. Július elején virágzásra lehet számítani. Ráadásul nem lesz olyan csigád, aki szívesen rágcsálná a fiatal, ropogós dália leveleket.

Dahlia téli gondozás és tárolás

A kertész haverom, Erin itt van A türelmetlen kertész, van egy remek videója arról, hogyan lehet kihúzni a dáliákat a téli tárolókból, és hogyan lehet őket korai kezdésre cserélni. Kicsit dáliafüggő (bocs, Erin, ezt el kellett mondani), így ha szereted a dáliákat, mindenképpen kövesd Youtube és Instagram.

Növekvő dáliák cserépben

A dáliák egy gyönyörű edényvirágot alkotnak. Ha nincs kertje, de erkélye vagy terasza van, akkor is termesztheti ezeket a gyönyörű virágokat.

A dáliák cserepes termesztésének kulcsa a megfelelő fajta kiválasztása. A törpe fajták jól működnek olyan edényekben, mint a Mignon, a Topmix, a Dahlietta, a Dahlstar, a Dahlinova és a Gallery dáliák. Alternatív megoldásként felveheti a magas dáliákat a nagyobb tartályok középpontjába.

Ha dáliákat ültet be egy edénybe, válasszon egy edényt vízelvezető lyukakkal az alsó és az alsó oldalon. Ha egy agyaggranulátumot adunk az edény aljához, ez is hozzájárul a gyökerek levegőztetéséhez. Növény jóval virágföld és akkor jól megy.

lekerekített dália virág

Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Ha nem tudsz betelni a dália virággal, nagyon ajánlom A Floret Farm felfedező dáliái írta Erin Benzakein. Ez egy teljes útmutató a dáliák termesztéséről és rendezéséről, és kötelező könyv minden komoly dáliatermesztő számára.

Milyen típusú dáliát szeretsz termeszteni? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velem, melyik dáliát tervezi telepíteni ennek az útmutatónak a használatával.

További bejegyzések a virágokról:

Hogyan növekszik a nagy dáliák
Forrás link


42 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok