Oldal tapasztalat: Mit kell tudni a marketingszakembereknek

Avatar admin | 2021.01.30. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

2020. május 28-án A Google bejelentette hogy az oldalélmény-frissítés valamikor 2021-ben debütál. Ez a legfrissebb értesítés, amelyet a Google adott egy függőben lévő frissítésről, és SEO-csapatai szerte a világon versenyeznek, hogy biztosak legyenek webhelyeik felkészültségében.

Az “oldalélmény” azt jelenti, hogy a webhely elemei nemcsak technikailag jól működnek, hanem jó felhasználói élményt is nyújtanak.

Más szavakkal, webhelyének intuitívnak és élvezetesnek kell lennie, meg kell felelnie az ügyfelek igényeinek, és tartalmaznia kell a szükséges tartalmat ahhoz, hogy elősegítse az egyedi vevő útjuk előrelépését.

Számos jelenlegi SEO stratégia jogosan emeli ki az olvashatóságot és a szkennelhetőséget, és ezekre összpontosít. Most a tartalmi stratégáknak és a technikai csapatoknak biztosítaniuk kell, hogy ha valaki megérkezik a webhelyére vagy oldalára, az hibátlanul működik mind a webes, mind a mobil böngészőben.

Mit tudunk a frissítésről


“Az oldalélmény-jel azt a szempontot méri, hogy a felhasználók hogyan érzékelik a weblapral való interakció élményét” – mondta a Google a frissítéssel kapcsolatban. “Az ezekre a tényezőkre való optimalizálás az internetet minden webböngészőben és felületen kellemesebbé teszi a felhasználók számára, és segíti a webhelyeket a felhasználói elvárásoknak való megfelelésben a mobilon. Úgy gondoljuk, hogy ez hozzájárul a webes üzleti sikerhez, mivel a felhasználók egyre jobban elkötelezettek és kevesebbel tudnak tranzakciókat folytatni. súrlódás.”

Alapvetően a Google megpróbálja emberibbé tenni a SEO-t. Noha a jelenlegi rendszere bizonyos háttér-és stílusbeli tényezőket figyelembe vesz, a frissítés olyan oldalakat díjaz, amelyek használhatók és tetszenek a látogatóknak.


A Google által a frissítéssel kapcsolatban közzétett információk hangsúlyozzák annak hívásának fontosságát Core Web Vitals, amelyek a használhatósági dimenziókat vizsgálják, mint például a pageload idő, az interaktivitás és a tartalom stabilitása, amikor betöltődik (példa található itt: ezen az oldalon található videó).

Hogyan illeszkedik az oldalélmény az Ön SEO stratégiájába

Nehéz pontosan beszámolni arról, hogy a Google oldalélmény-frissítése mennyire befolyásolja a webhely rangsorolását. A közlemény olyan előre készült, hogy vagy a Google hallgat a pontos hatásról, vagy maga még nem is biztos.

A Google SEO frissítései azonban nem példátlanok, és vannak olyanok, amelyeket a hatás lehetséges mutatóinak tekinthetünk. A Google Panda és BERT frissítései, bár jobban kapcsolódnak a lekérdezésekhez, hasonló szférába esnek, mint a közelgő oldalélmény-frissítés. Kiadásukkor A Panda körülbelül 12% -ot érintett az összes lekérdezés, és A Google BERT 10% -ot érintett.

Feltéve, hogy az oldalélmény-frissítés hasonló súllyal rendelkezik (kb. 10%), az oldalélmény nem a legfontosabb tényező az oldal besorolásának megszerzésében. Ezt a feltételezést Rudy Galfi, a Google Google Search ökoszisztémájának termékvezetője megerősítette. Ő mondta Keresőmotor Land hogy a remek tartalom továbbra is a legnagyobb súlyt fogja a rangsorban.

A Google egy kicsit tovább ment blogján, mondván, hogy jó tartalmú és információs, de gyenge oldalélményű oldal még mindig magas rangú lehet, bár nem feltétlenül fordítva. Az oldalélmény inkább a hasonló hírű tartalmú webhelyek közötti kapcsolattartóként szolgál.

Három területre kell összpontosítani: a tartalomra, a mobilbarát szolgáltatásra és a webhely biztonságára:

  1. Mivel a tartalom továbbra is a király, a B2B webhelyeknek biztosítaniuk kell, hogy bejegyzéseik megválaszolják ügyfeleik legfontosabb kérdéseit. Innen keresse meg azokat az oldalakat, amelyek a legtöbb szerves forgalmat hozzák el; a tartalomellenőrzésnek el kell kezdenie garantálni, hogy az oldal felhasználói élménye felhasználóbarát legyen.
  2. Minden eddiginél több vásárlást hajtanak végre mobileszközökön, és a Google már elkezdte a bevezetését mobile-first intézkedések. Az oldalak tapasztalatainak bevezetésével párhuzamosan arra kell ösztönözniük a B2B marketingszakembereket, hogy győződjenek meg arról, hogy a CTA elhelyezése és formázása megfelelően optimalizált-e.
  3. A webhely biztonsága önmagáért beszél. Ha egy webhely nem biztonságos, vagy nagy a rosszindulatú program és az adathalász tevékenység jelenléte, akkor eredendően nem nyújt jó oldallapot a felhasználók számára; így a Google ennek megfelelően bünteti az oldalt.

Hogyan befolyásolja az oldalélmény a B2B-kat

Eddig a pontig megvitattuk az oldalélmény olyan elemeit, amelyek igazak lehetnek függetlenül attól, hogy üzleti vállalkozása B2B vagy B2C. De a B2B vevő útja eltér a B2C fogyasztókétól, és az optimális oldalélmények is különböznek.

A B2C közvetlen értékesítési csatornával rendelkezik: vonzza, oktassa, térjen át. A B2C vállalat célja, hogy a potenciális ügyfeleket lineáris módon a tölcsér tetejétől az aljáig mozgassa, legalábbis egy weboldal keretein belül. Ennek megfelelően könnyebb megérteni, hogyan lehet jó oldalélményt létrehozni a B2C-k számára. A webes csapat feladata, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az amúgy is egyszerű tölcsér könnyedén érzi-e a benne tartózkodókat – például az „Add to cart” funkció magas funkcionalitása vagy egy jó termékszűrő rendszer.

A B2B-k esetében azonban az értékesítési csatorna nem mindig olyan lineáris, mint amire számítunk. Az értékesítési tölcsérre optimalizált B2B webhelyeknek kevésbé kell úgy érezniük magukat, mint egy útnak, inkább játszótérnek, ahol a felhasználók felfedezhetik saját érdekeiket és igényeiket. Az oldalélményre való optimalizálás során a B2B vállalatoknak ezért egyedi ajánlásokra van szükségük, amelyek tükrözik üzleti modelljük összetettségét.

Szóval, mit tehet a jobb B2B-oldalak létrehozása érdekében? Először is, a webhelyeknek lehetővé kell tenniük a felhasználók számára, hogy maguk irányítsák saját útjukat. Győződjön meg arról, hogy a webhelyén könnyen lehet navigálni, hogy a felhasználók továbbra is felfedezhessék az Ön által kínált összes információt, függetlenül attól, hogy hol vannak a csatornában.

Minden oldalon a webhelyének olyan opciókat kell bemutatnia, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az értékesítési csatorna bármelyik szakaszából a másikba lépjenek. Ez lehetővé teszi a potenciális vásárlók számára, hogy olyan utat tegyenek meg, amely esetleg nem követi a B2C marketingben használt lineáris tölcsért. Ha csak olyan CTA-kat ad meg, amelyek a felhasználókat lefelé tolják az értékesítési csatornán, a látogatók visszapattanhatnak az Ön webhelyéről, ha nem érzik magukat készen a következő lépés megtételére. A cél az, hogy segítsen a felhasználóknak felfedezni mindaddig, amíg szükségük van, míg végül megtérnek.

Fontolja meg a konverziós arány optimalizálás (CRO) tesztelésébe való befektetést is a webhely legfontosabb oldalain. A CRO tesztelés képes arra, hogy az ügyfelek által kivánt legjobb hipotézist kemény adatokká alakítsa. Emellett költséghatékony és nagy hozamot hoz.

Ahogy a B2B ügyfeleknek nagyobb választékra van szükségük a vevő útja során, ők is inkább a változatosságot nyújtják a nyújtott tartalomban. Egyes felhasználók adatokat akarnak, mások inkább valami vizuálisat részesítenek előnyben. Néhányan videóból tanulnak; mások inkább egy fehérpapírt szeretnének. Néhányan szeretnének telefonhívásokat; mások inkább e-mailen vagy chatboton keresztül csatlakoznak.

A különböző felhasználók különböző médiumokon keresztül érzik majd a kapcsolatot az Ön webhelyével, ezért fontos, hogy minél több változatosságot biztosítson webhelyén, hogy átfogóbb módon kielégítse az igényeiket.

Továbbá, mivel a felhasználók saját utat tesznek meg az Ön webhelyén, bármikor beugorhatnak, anélkül, hogy szükségszerűen átvennék az ipari szakzsargont. Ne feltételezzük, hogy a potenciális vásárlók tudnak valamit az iparágról. Végezzen alapos kulcsszó-kutatást annak megértéséhez, hogy a közönsége valóban milyen nyelvet használ. Ez az információ lehetővé teszi, hogy olyan módon beszéljen a közönségével, és kapcsolatba léphessen vele, hogy megfeleljen velük ott, ahol vannak.

Miért számít az oldalélmény?

Valóban számít ez a Google-frissítés? Ha módosítja a stratégiáját, akkor webhelyének vagy weboldalának nem kellene fenntartania hatékonyságát?

A legrövidebb válasz a következő lenne: “Igen, számít” és “Igen, elméletileg a webhelyének továbbra is ugyanolyan jól kell működnie, mint volt.” De ezek túlságosan leegyszerűsített állítások. A SEO csoportoknak a közelgő frissítést úgy kell tekinteniük, mint egy előrelépési lehetőséget, tartalmukat a közönség élményére összpontosítva.

Az B2B tapasztalata döntő fontosságú a B2B és más vállalkozások számára, mert egyenlő a versenyfeltételek.

Eddig a SEO erősen támogatta a nagy márkaneveket. Gondoljon néhány legnagyobb konszenzus-rangsoroló tényezőre, például a visszalinkekre vagy a kulcsszavak keresési sűrűségére: A jól ismert márkákat gyakrabban fogják összekapcsolni a kényelem miatt, és mivel a nevüket széles körben elismerték; veleszületett lendületet kapnak a keresésekben is, mert márkanevük szó szerint része lehet a lekérdezésnek.

Az oldalélmény olyan rangsorolási tényezőt vezet be, amelynek nem sok köze van a márkához. A nagyvállalatoknak végtelen erőforrások állnak rendelkezésükre, köztük olyan tech- és SEO-csapatok, amelyek képesek megtisztítani a jelenleg alulteljesítő tartalmakat, de nagyobb webhelyeket is kezelhetnek. Az oldalélmény-frissítés, bár lehet, hogy nem engedi, hogy a kisebb webhelyek azonnal előre lépjenek az ipari óriások előtt, lehetőséget kínál arra, hogy a kisebb webhelyek egy rangsorolási tényezővel rendelkezzenek, amellyel versenyképesek lehetnek.

A webhely teljesítménymutatói, például a kattintási arány, a látogatás időtartama és a visszafordulási arány, még fontosabbá válnak. Mint megjegyeztem, a Google mindent megtesz a rangsorolási tényezők humanizálásáért, túllépve az algoritmikus eredményeken, és az embereket a nekik tetsző webhelyekre irányítva. A teljesítménymutatók a legegyszerűbb módszerek ennek mérésére. Tehát ha a webhelye lassú betöltési periódusokkal rendelkezik, rossz átjárókkal vagy gombokkal működik, amelyek nem működnek megfelelően, vagy ha a webhely egyszerűen nem néz ki jól az interneten vagy a mobilon, akkor a tartalma kevésbé valószínű, hogy megtartja a látogatókat.

Az oldalélmény kulcsfontosságú minden vállalkozás számára, de különösen a B2B-k számára hangsúlyozni kell, függetlenül a Google frissítésétől. A B2B weboldalnak valamivel több információt kell közvetítenie, mint az átlagos webhely. Emiatt a pozitív oldalélmény elengedhetetlen a webhely tartalmának konverzióvá alakításához.

* * *

A Google közelgő frissítése meg tudja győzni a vállalkozását arról, hogy végül optimalizálja a weboldalak élményét, de arra biztatom, hogy azonnal kezdje meg a szükséges módosításokat.

Az oldalélmény-frissítés szem előtt tartásával kezdje el az oldaltervezést, és többváltozós teszteléssel keresse meg, melyik tapasztalat adja vállalkozásának a legjobb konverziós arányt. Így mire a Google frissítése életbe lép, készen állsz – nemcsak magasabb rangra, hanem jobb üzleti tevékenységre is.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok