Pénzt takaríthat meg az új Covid-Relief FSA szabályokkal

Avatar Gadam | 2021.01.04. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

Pénzt takaríthat meg az új Covid-Relief FSA szabályokkal című cikk illusztrációja

Fénykép: Vitalii Vodolazskyi (Shutterstock)

Előfordulhat, hogy munkahelyi rugalmas kiadási számlája (FSA) már nem szigorúan „használja vagy veszti ela legújabb mentesítési törvény lehetővé teszi, hogy dobjon pénzeszközök felett. Más szavakkal, ha elmulasztotta az FSA kiadásait 2020-ban, akkor 2021-ben felhasználhatja ezeket az alapokat. Itt kell tudnia.

Az FSA változásai

Sok munkavállaló munkáltatóján keresztül rendelkezik FSA-val, ami lehetővé teszi számukra az adózás előtti dollárok felhasználását a meg nem térített egészségügyi vagy eltartott gondozási költségek kifizetésére, mint pl. szemüveg, vény nélkül kapható gyógyszerek vagy kirándulások a fogorvoshoz (2021-től a szakképzett kiadásokkal kapcsolatos további információkért olvassa el ezt Lifehacker poszt ).

Thátránya azzal Az FSA-k (ellentétben a HSA-kkal) azok „Használd vagy veszítsd el” számlákat –a befizetett pénz rendelkezik a társaság pénzügyi évének végéig kell elkölteni – két kivételtől eltekintve, mivel néhány munkáltató megengedi a két lehetőség egyikét:

  • Az alap legfeljebb 550 dollárja átvihető a következő évre az előző évi követelések kifizetésére.
  • 2,5 hónapos türelmi idő az új évbe, amelyben meg kell fizetni az előző évi kártérítéseket.

UAz adózói bizonyosságról és a katasztrófa-adókedvezményekről szóló, 2020. évi törvény alapján azonban ezek a szabályok megváltoztak (azok a szabályok, amelyek a Függő Gondozó FSA-kra is vonatkoznak, amelyek hasonló tervek, amelyek a munkavállaló eltartottjainak kedveznek). A jogi híroldal szerint, JD Supra, Az FSA tulajdonosai kihasználhatják ezeket a változásokat:

  • Meghosszabbított áthelyezési és türelmi időszakok 2021-re és 2022-re. A 2020 végéig (családok számára) legfeljebb 5000 dollárig terjedő egyenleg 2021-re átvihető, és 2021 végén minden egyenleg 2022-re átvihető. Hasonlóképpen, a türelmi időszakokat meghosszabbítják az eredeti 2,5 hónaptól a teljes naptári év végéig (azaz 2021-es évekre van szüksége a 2020-as források felhasználására).
  • Az FSA számlaválasztása a 2021-es tervévben már nem vonható vissza. A választásokat a munkaadók bármilyen okból 2021 folyamán előreláthatóan megváltoztathatják.
  • A megszűnt résztvevők most már elérhetik számlájukat a tervév végéig, amelyben részvételük lejár, valamint bármely türelmi időszakot. (Nem világos azonban, hogy ez csak a felmondás napján fel nem használt járulékokra vagy a teljes megválasztott összegre vonatkozik – ez egyértelműséget igényel az IRS-től).
  • A 2020. naptári évre a maximális életkor 13 évestől 14 éves korig növekszik, egy olyan tervév esetében, amelyre a rendszeres beiskolázási időszak 2020. január 31-én vagy azt megelőzően ért véget. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalónak megtérülhet az eltartott gondozási költségek éves 2020-ban (ugyanez a szabály vonatkozik 2021-re is, de csak 2020-tól 2021-re átvitt fel nem használt egyenlegre).

Végül, bár ezek a változtatások visszamenőleg alkalmazhatók, a Nemzeti Jogi Szemle szerint, e változások egyike sem kötelező—Munkáltató alkalmazhatja ezeket a változásokat részben vagy egészben, vagy egyáltalán nem. Az új törvény legalább enyhíti az IRS-korlátozásokat, de érdemes a munkaadójától érdeklődnie ha és mikor ezek a változások az Ön sajátjára vonatkoznak FSA terv.


Source link


23 Views 0 Ratings Rate it