Podcasting: A tartalommarketing motorja

Avatar admin | 2021.01.30. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Ha belegondolsz, mi vezérli a tartalommarketing stratégiádat, fogadást teszek arra, hogy eszembe jutnak a hagyományos tartalomformák – blogok, e-könyvek, folyóiratok. És bár ezeknek a dolgoknak még mindig fontos részét kell képezniük az átfogó stratégiában, ezek felhasználása erőfeszítéseinek központi motorjaként a múlt terve.

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy létezik egy könnyebb módszer vonzó, jó minőségű tartalom előállításához anélkül, hogy folyamatosan kellene kerekeznie a kerekeket új ötletekért, hogy kitöltse a webhely források oldalát?

Gondoljunk csak erre: Valahol a 21. század elején az Internet került a figyelem középpontjába, és ezzel együtt megjelent a márka blogolás fogalma. Most, amikor a marketingcsapatok elkészítik 2021-re vonatkozó tartalmi stratégiáikat, ötleteket merítenek a marketingesek ugyanazon régi zsákjából, amelyet 20 évvel ezelőtt használtak: a blogra támaszkodva vonzza közönségét és hajtja a folyamatot.

De a vásárlók, a technológia és a marketing taktikája drasztikusan megváltozott az elmúlt 20 évben, és a tartalom előállításának módjának is fejlődnie kell.


Ma a marketingszakembereknek fontos lehetőségük van arra, hogy a beszélgetéseket – podcastok formájában – tartalommarketing-stratégiájuk középpontjába helyezzék.

A podcasting segítségével kéznél van a tartalom világa: hatalmat adott a márkák marketingeseinek, hogy beszélgetések útján magával ragadják közönségüket. A modern marketingcsapatok a podcastok beszélgetéseit felhasználhatják teljes tartalommarketing-stratégiájuk vezérléséhez: blogbejegyzések, kézikönyvek, e-könyvek, közösségi média bejegyzések, értékesítési e-mailek és egyebek.


A podcaston belüli tartalom aranybányájának feloldásával megnyerő élményt nyújthat a közönség számára a vállalatával; ráadásul ez egy olyan tapasztalat, amely bizonyítottan jobb tudatosságot, vásárlási szándékot és egyebeket ösztönöz.

Ezért érdemes kamatoztatnia a podcast tartalmat, hogy javítsa a tartalommarketing erőfeszítéseinek eredményét.

A beszélgetések kapcsolatot létesítenek

A podcast egyes epizódjaiban folytatott beszélgetések nemcsak az egymással beszélő emberek, hanem a közönség és a márkád között is kapcsolatot teremtenek.

Amikor az emberek ráhangolódnak az ön műsorára, kötődnek a hangszórókhoz; és mivel ezek az előadók társulnak a vállalatához, eredendően kapcsolatot létesítenek a vállalatával is.

A kapcsolatok elősegítik az átalakításokat

A márka podcastján belül a márka kiemelkedik. Amikor a közönség tagjai kapcsolatot teremtenek a podcast mögött rejlő hangokkal, akkor valószínűbb, hogy a társult márka vásárlóivá válnak.

A podcast intim és beszélgetős jellege erőteljesen befolyásolja a hallgató márkanevet. Valójában a BBC tanulmány, a podcastok 89% -kal, a márka megfontolása 57% -kal, a márka kedvezősége 24% -kal, a vásárlási szándék pedig 14% -kal javítja a márka ismertségét.

Az ilyen bizonyított eredmények miatt sok tartalommarketinges már belemártotta lábujjait a podcasting vizébe. De kevés B2B marketing csapat használja ezt a csatornát tartalom motorjaként. Itt rejlik a valódi lehetőség a B2B márka megkülönböztetésére.

Egyesítse tartalommarketingjét podcasting segítségével

Ha a műsorában rendszeresen zajló beszélgetéseket használja, akkor nem kell aggódnia, hogy honnan származik blogja, közösségi vagy e-mail tartalma, mert egy podcast epizódból annyi tartalmat lehet kihúzni. Még jobb, hogy ezt a tartalmat más csatornákon is felhasználhatjuk.

Ahelyett, hogy folyamatosan visszatérne a rajztáblára egy újabb ötletgyűjtéshez, a tartalmi csapata beszélgetőpartnerként működhet. És nem kell podcast szakembert alkalmaznia. Saját csapata az alábbi öt egyszerű lépés végrehajtásával válhat sikeres beszélgetőpartnerré:

  1. Keressen olyan iparági vezetőt, akinek szakértelme összhangban áll a megcélozni kívánt témával vagy kulcsszóval, majd rögzítsen egy beszélgetést a témáról az adott tárgyszakértővel.
  2. Szerkessze a beszélgetést az áramlás szempontjából, és tegye közzé az interjút a választott marketing csatornán (a webhelyen és a podcasting platformon) keresztül, hogy hallgatósága hallgathassa és vegye részt velük.
  3. Tolja az interjút más marketing csatornákra úgy, hogy levágja és levágja a beszélgetést, hogy megfeleljen az egyes csatornák igényeinek.
  4. Mérje meg az epizód körüli mutatókat holisztikus perspektívából, és gondolkodjon el arról, hogy ezek az eredmények hogyan segíthetik jövőbeni stratégiáját.
  5. Válasszon ki egy új szakértőt, és ismételje meg az 1–4. Lépéseket!

* * *

Ma a vásárlók elvárják, hogy vonzó élményt szerezzenek a vállalatával. Ha nem szállít, akkor gyorsan átmennek egy versenytárshoz, aki képes.

Amikor a podcast áll a tartalommarketing-stratégia középpontjában, garantáltan érdekes, összekapcsolt élményt nyújt, amely jobb tudatosságot, kedvezőbbséget és vásárlási szándékot eredményez a márka számára anélkül, hogy csapata órákig értékes időt áldozna az újrateremtésre. a tartalmi kerék.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok