QR-kód létrehozása a Wi-Fi jelszóhoz

Avatar Gadam | 2020.12.27. 190 Views 0 Likes 0 Ratings

190 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Közelkép a kezében egy QR-kódot tartalmazó okostelefon, egy laptop előtt
Suzanne Humphries, Phoderstock / Shutterstock.com

Az új okostelefonokon és táblagépeken (és a vendégek telefonjain) beírt Wi-Fi-adatok megadása teljes gondot okozhat, különösen, ha hosszú összetett jelszóval rendelkezik. Tegye kissé egyszerűbbé az életet azáltal, hogy a Wi-Fi jelszavát praktikus Wi-Fi QR-kódgá változtatja, így bárki bejelentkezhet a vezeték nélküli hálózatba anélkül, hogy hibát okozna.

A QR-kód beállítása a Wi-Fi jelszóhoz

Az egyedi QR-kód beállítása meglehetősen gyors és egyszerű folyamat. És ha végzett, kinyomtathatja, és egy példányt a dohányzóasztal könyve alatt tarthat, vagy a hűtőszekrényre ragaszthatja, hogy az emberek bármikor beolvashassák, bármikor, anélkül, hogy zavarnának.

A kezdéshez látogasson el egy olyan webhelyet, mint a qifi.org. Ezután meg kell győződnie arról, hogy kéznél van-e a Wi-Fi-adatai, hogy beírhassa azokat. Ha nem Ön volt az, aki beállította otthoni hálózatát, és nem biztos abban, hogy ezekben a sajátosságokban van, ellenőrizze Az útválasztó alján vagy hátulján találhatók ezek az információk, vagy forduljon internetszolgáltatójához.

Qifi.org JavaScript QR Code Generator oldal a Wi-Fi jelszóhoz
QiFi

Ha megvan, válassza ki a titkosítás típusát a legördülő menüből, amelynek tartalmaznia kell olyan opciókat, mint a „WEP”, „WPA / WPA2” vagy a Nincs. Ezután írja be a Wi-Fi hálózat nevét az SSID mezőbe, és a megfelelő jelszót a Kulcs mezőbe. Ha elkészült, kattintson a „Generálás!” Gombra. és a QR-kódnak meg kell jelennie az oldal alján.

Innen mentheti a számítógépére, exportálhatja vagy kinyomtathatja. Tegye valahova, ahová könnyen hozzáférhetnek azok, akikben megbízik, de senki nem láthatja azokat, akik nem akarják elérni a Wi-Fi-hálózatot.

Az Android-eszközök és az iOS-felhasználók egyaránt beolvashatják a QR-kódot a telefon kameraalkalmazásával. Vagy letölthet egy harmadik féltől származó QR-beolvasó alkalmazást, például a NeoReader QR & Vonalkódolvasó iOS és Android helyette. A kód beolvasása után az eszköznek automatikusan csatlakoznia kell a hálózathoz.


Ha aggasztja a biztonság, javasoljuk a használatát qifi.org vagy bármely más QR-kód generátor, amely tiszta JavaScript-et futtat. Ez azt jelenti, hogy a kódot a gép böngészőjében generálják, és a létrehozási folyamat során egyetlen szerverrel sem lépnek kapcsolatba. A QiFi akkor is biztonságos, ha megnyomja a Mentés gombot, mivel az adatokat a HTML5 localStorage tárolja.[ad_2]
Source link


190 Views 0 Ratings Rate it