Rántott csirke, a vödörön túl

Avatar Gadam | 2021.11.03. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Ha valaki rántott csirkével kínál, arra gondolok, hogy belenyúlok egy karton vödörbe, hogy elkapjak egy alsócombot. De arra is gondolok, hogy egy rövid nyársat beledugjak egy forró zacskó fűszeres pattogatott kukoricacsirkéjébe egy Los Angeles-i buborékteaboltból, és egy ropogós csirkemellet mézes mustármedencébe mártsak. Tól től szeleteket nak nek egész, rántott madarak, a rántott csirke kevésbé szigorú képlet és inkább kulináris flow állapot.

És bár csábító lehet egy nagy falat sült csirke krétával üzleti titok vagy egy éttermi olajsütővel felszerelt konyhában, a legtöbb kulcsfontosságú alkatrész, amely e stílusok bármelyikéhez szükséges, már megtalálható a konyhájában – és minden bizonnyal elérhető az élelmiszerboltjában. Ha veszel egy egész csirkét, és magad töred össze, egy hét alatt akár néhány különböző stílusú sült csirkét is megkóstolhatsz, és beválthatod a csirkét, miközben még forrón, frissen a sütőből eheted. Ráadásul sokkal szórakoztatóbb a mártogatósok keverése. Képzeld el velem: csípős szósz, allioli, matcha só és bármi más, amit a pillanat hevében érzel!

A csirkemell kiválóan alkalmas katsu szelet és hígabbra döngölve készíteni milanéza és rántott hús. A lapított csirke nagyobb felületet hoz létre, és rövidebb főzési időt eredményez, ami azt jelenti, hogy hamarabb kerülhet a szendvicse. A szárnyak és a combok nem csak beépített fogantyút biztosítanak, hanem ízesebbek is, mint csont nélküli társaikkal. Ennek elkerülése érdekében sok csont nélküli csirkerecept gyors pácot vagy őrölt fűszerek hozzáadását írja elő a kotrási folyamat során. Mert karaage, bőrös, két centis csirkecomb darabokat pácolunk a sok gyömbérből, fokhagymából, szezámolajból és szakéból; majd először lisztbe, majd ismét burgonyakeményítőbe mártják, hogy a lédús pác megkösse, és a külseje ropogós maradjon.

A sült csirke kevésbé szigorú receptúra, sokkal inkább kulináris folyási állapot.

A sült csirke ízének rétegezése egyensúlyt teremt. Ha a csirkét pácolod vagy pácolod savanyú uborkával, íróval vagy akár édes tea, az időzítés fontos. Pácold legalább négy órán át, de akár egy éjszakán át, ha lehet. Létfontosságú, hogy az extra pácot lerázzuk, és a csirkét szárazra töröljük. Egyes receptek egy lépést is tartalmaznak, hogy levegőn szárítsák meg a hűtőszekrényben lévő rácson, így biztosítva az extra ropogást.

A kotrás olyan egyszerű lehet, mint a csirkét liszttel, tojással és bármilyen ropogóssal bevonni – a pankótól a Cap’n Crunch-ig vagy a morzsolt burgonya chipsig! De dolgozzon gyorsan, ügyelve arra, hogy az olaj megfeleljen a hőmérsékletnek, amely a recepttől függően 325 és 375 Fahrenheit fok között változhat. Ha azonban pácolta a csirkét, a liszt nem elég ahhoz, hogy felszívja a felesleges folyadékot. A kukoricakeményítő és a burgonyakeményítő különösen hasznos a nedvesség felszívásához, és sütés után is ropogós lesz. Enyhén rázza meg a csirkét, hogy megszabaduljon a felesleges bevonattól, mielőtt az olajba csepegteti. Ez jó tanács bárminek sütéséhez, hogy a bevonat egyenletes legyen, és az olaj ne kerüljön lebegő darabokra.

Az olaj hőmérséklete és tisztasága kulcsfontosságú a sütési folyamatban – amit öt évvel ezelőtt tanultam meg, miközben néztem, ahogy a New York-i Tempura Matsui szakácsai lazán átfuttatják a szitát a mély, kör alakú forró olajos kádakon. Szeretem ezt utánozni, miközben pihentető környezeti zenét hallgatok, lefölözöm és visszamelegítem az olajat a teljes hőmérsékletre. Teljesen rendben van a repce-, növényi-, pórsáfrány- és más magas hőmérsékletű olajok újrafelhasználása. tudsz tiszta olajat kukoricakeményítővel, vagy ha megengedheti magának, hogy várjon másnapig, ez a zselatin technika alaposabb.

Utazzon túl a vödrön ezekkel a sült csirke receptekkel:


Forrás


17 Views 0 Ratings Rate it