Rendezhető fejlécek készítése az Excelben

Avatar admin | 2021.01.27. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Az Excel logó egy szürke háttér felett

A Microsoft Excel erőművé válik, ha bekerül a válogatási lehetőségek kiterjedt listájába. Itt bemutatjuk a legegyszerűbb rendezési lehetőséget, egy egyszerű lehetőséget, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az adatokat bizonyos oszlopokban átrendezzük.

A táblázatban jelölje ki a sort a rendezni kívánt címsorokkal. Ha nem akarja az összes adatot rendezni, kiválaszthatja azokat a cellákat is, amelyekre szüksége van, vagy ha a Ctrl billentyűt lenyomva tartja, és rákattint, hogy több nem kapcsolt cellát válasszon.

Az oldal tetején kattintson a „Data” gombra a fülek váltásához.

Keresse meg a „Rendezés és szűrés” elemet, majd kattintson a „Szűrő” ikonra. Ez hozzáad egy kis lefelé mutató nyilat az egyes címsorok jobb oldalán.

szűrő ikonra

Kattintson a „Összesen $” melletti nyílra, és a legördülő menü megfelelő opciójára kattintva rendezheti a legnagyobbat a legkisebbre vagy a legkisebbről a legnagyobbra. Ez az opció tetszőleges számra érvényes, így használhatjuk az „Értékesítés” és a „Termék azonosító” szakaszokban is.

rendezni az adatokat

A szavak viszont másként vannak rendezve. Ezeket betűrendben rendezhetjük (A-tól Z-ig vagy Z-től A-ig) a „Név” melletti nyílra kattintva, majd a legördülő menüből kiválasztva a megfelelő opciót.

rendezni az adatokat

A válogatás dátum szerint is működik. Ha további oszlopot adunk hozzá (a fenti lépéseket követve rendezhetővé tesszük) dátumokkal, akkor a készletet szétválogathatjuk a friss és a közeledő eladási dátum szerint. Ezt úgy végezzük, hogy a „Fogadott” melletti nyílra kattintunk, és a legrégebbről a legújabbra vagy a legújabbról a legrégibbre válogatunk.

rendezni az adatokat

Tegyük fel, hogy ennek a példának a nyomán szeretnénk felcímkézni azokat az elemeket, amelyeket gyorsan el kell adni. Címkézhetjük a dátumokat egy egyszerű zöld, sárga és piros rendszerrel, hogy megjelenítsük azokat a tételeket, amelyek jó néhány napra jóak, azokat, amelyek közel vannak az eladási dátumhoz, és azokat, amelyeknek azonnal menniük kell. Ezután szín szerint rendezhetjük ezeket, hogy a piros elemeket a lista tetejére helyezzük.

színkódolt sejtek

Ennek rendezéséhez kattintson a „Fogadott” melletti nyílra, és válassza a „Szín szerint rendezés” lehetőséget.

Kattintson a kívánt cellaszínre a lista tetején. Esetünkben a vörös színt választjuk, hogy láthassuk az elrontani készülő elemeket. Ezt könnyen szemléltethetjük a példánkban, mivel csak öt elemünk van. De képzelje el, ha ez egy lista 500 bejegyzéssel lenne helyette. A szín szerinti rendezés akkor sokkal hasznosabbá válik.

válasszon színt

Mostantól bármilyen típusú Excel táblázatot csak néhány kattintással rendezhetővé tehet.
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok