Roku, Fire TV vagy Chromecast? – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.31. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

roku, Fire TV és Chromecast

Ezen a ponton a set top box piac három fő választási lehetőséggel döntött – vagy inkább két fő választással és egy sötét lóval. A legtöbb fogyasztó számára, aki szeretne valamit az intelligens tévé beépített kezelőfelületén kívül, vagy új tévét vásárol, és széles körben támogatott felhasználói felületet szeretne sütni, választhat a Roku, a Fire TV és a Chromecast között.

Mindhárom előtelepítve van számos televízióra, főleg költségvetési márkákra: a TCL, a Hisense, az Element, valamint a Philips, a Toshiba és az Insignia mindegyike TV-t kínál, amelyekben Roku vagy Fire TV is van. beépített operációs rendszerek, Android TV-t használ (más néven Google TV, más néven az új Chromecast, mert a Google beszippantja a márkanevet).

De különféle formákban és ízekben mindhárman hozzáadhatók egy meglévő TV-hez, és erre jó oka van: Mindegyikük jobban támogatott és bővíthető, mint például az előre előkészített TV operációs rendszerek az LG-től, a Samsung-tól és a Vizio-tól. És mindegyik rendkívül hozzáférhető, 4K streaming képességekkel rendelkezik 50 dolláros (vagy alacsonyabb) szinten, így jó kiegészítője még egy költségvetésű tévéhez is.

Hogy őszinte legyek, mindhárom intelligens TV platform ezen a ponton nagyon jó, évek és évek fejlesztésével a hátuk mögött és többnyire egyetemes támogatást nyújtanak a főbb streaming szolgáltatások. Ha megpróbál választani közülük, apró részletek következnek be, de nehéz igazán rosszul tévedni.

Roku: Alku vadászoknak és az egyszerűség kedvelőinek

roku Ultra távirányítóval
Roku

Roku pár okból megszerzi első helyünket. Először is, ez a legszélesebb körben elérhető: Nagyjából minden elektronikai üzletben, online vagy tégla habarcsban mind a Roku streaming botokat, mind a Roku szoftverrel előre feltöltött tévéket megtalálja. Talán még meg is találja egy hangsáv vagy kettő, ami fut. És mindegyik olcsó lesz, összehasonlítva más, azonos formájú lehetőségekkel.

De a Roku a legnépszerűbb okostévés platformok közül is a leginkább összpontosított, már csak azért is, mert megközelítése kissé régimódi. A Roku honlapja az alkalmazásokról szól, csak az alkalmazásokról, asszonyom: A felhasználók rácsot látnak az elérhető szolgáltatásokról, valamint az élő TV és HDMI bemenetekről, ha a tévéjük Roku márkanevű. A tartalom böngészésének megkezdéséhez be kell lépni magukba az alkalmazásokba. És egy friss frissítésnek köszönhetően a Roku is végre hozzáférhet az HBO Max-hez.

Ezzel szemben mind a Fire TV, mind az Android TV / Chromecast ajánlásokkal szolgál az egyes műsorokhoz és filmekhez. Van egy érv a tartalom előtérbe és középre helyezésével kapcsolatban, de mégis úgy gondoljuk, hogy könnyebb kezelni az egyes alkalmazásokra és szolgáltatásokra való felosztást. Ez egyébként teljesen szubjektív elhatározás – ha nem értesz egyet, akkor nem tévedsz, és Roku valószínűleg nem neked való.

Roku hátránya a teljesítmény. Bár Roku halottan egyszerű, a tartalom egyes alkalmazásokra bontására összpontosítva lassabbá válik, különösen, ha egyik szolgáltatásról a másikra vált. Ha meg akarja nézni, hogy a Netflixnek több évada van-e a nézett műsorban, mint Hulunak, akkor még néhány másodpercbe telik egy Roku eszközön. A Roku szintén kevésbé bővíthető, mint versenytársai, kevés lehetőség kínálkozik a TV-n kívüli alkalmazásokhoz, játékokhoz és eszközökhöz, valamint a hangvezérlés csak a keresésre korlátozódik.

Melyik Rokut kell megvásárolni

A beépített Roku-tévék esetében a TCL az elég egyértelmű nyertes. Különböző modelleket kínálnak különböző áron, bár hiányzik a szuper csúcskategóriás lehetőség azok számára, akik korlátlan költségvetéssel rendelkeznek. Az 5-ös sorozat jó középút.

A legjobb Roku által működtetett tévé

Ha olcsó adatfolyamot keres, akkor nem hibázhat a Roku Streaming Stick +. Szuperkönnyű távirányítóval, a 4K HDR tartalom támogatásával és a HDMI tévével, amelyet a legtöbb tévé USB-karbantartási portjával lehet táplálni, ez a legegyszerűbb módja annak, hogy rengeteg streaming alkalmazást adjon nagy képernyőn.

A legjobb olcsó Roku

Azok számára, akiknek egy kicsit több szükségük van a közvetítésükre, a Roku Ultra legújabb verziója ott van. A fenti bot összes lehetősége mellett az Ultra hozzáad egy Ethernet portot a vezetékes stabilitás, az elveszített távkereső, a Bluetooth audio streaming kompatibilitás és a Dolby Atmos támogatása érdekében. A vezetékes fejhallgatót közvetlenül a távvezérlőhöz is csatlakoztathatja privát hallgatás céljából. Vegye figyelembe, hogy a Roku Streambar mindezt szintén elvégzi, a tetején egy hozzá tartozó költségvetési hangsávval.

A legjobb prémium Roku

Fire TV: Minden Amazon számára, állandóan

Tűz TV Stick 4K
amazon

Ha Amazon-alapú streaming eszközzel vagy tévével megy, akkor tartalmi szempontból nem sokat hagy ki: kompatibilis minden nagyobb streaming szolgáltatással, beleértve az Amazon hardver- és tartalomversenyét, a YouTube-ot és az Apple TV-t is.

Amit az Amazon kínál, az integráció vállalati kiskereskedelmi birodalmával – ami jó dolog lehet, ha már mindent benne vagy. Azok, akik feliratkoznak az Amazon Prime Video-ra, és akiknek már rengeteg Alexa-meghajtású smarthome-felszerelésük van, nyilvánvalóan itt az elsődleges vásárlók, bár a Fire TV-vel videofájlokat játszhat le előfizetéssel és ingyenes szolgáltatásokkal az egész hosszú nap alatt. Csak készüljön fel arra, hogy az Amazon videotartalmának hirdetéseit többé-kevésbé mindenhol látja, ezen alkalmazásokon kívül.

Az Amazonnak van egy olyan előnye is, amely a Roku-tól hiányzik: a Prime szolgáltatás kiegészítői. Ha úgy tetszik, úgy kezelheti a Prime-t mint egy alap kábelcsomagot, kiegészítve az olyan extrákkal, mint az HBO, a Showtime, a Cinemax, a Stars, a CBS All Access, a PBS Kids és még sok más, havi 5 és 15 dollár közötti áron. Semmi sem akadályozza meg abban, hogy feliratkozjon ezekre a szolgáltatásokra az Amazon-tól eltekintve, és a saját alkalmazásaiban nézhesse meg őket, de az Amazon-on történő átjutás lehetővé teszi, hogy hozzájuk jusson a szokásos Fire felületen, nincs szükség külön alkalmazásra.

A YouTube TV is ezt csinálja, de sokkal kevesebb ember használja a szolgáltatást. A kiegészítő tényező határozott szempont, ha már all-in vagy az Amazon-on. Hasznos módon ezek a kiegészítő előfizetések bármikor aktiválhatók és deaktiválhatók, akárcsak önálló verzióik. Tehát az egyik hónapban rengeteg HBO-műsort elfogyaszthat, majd a következőben átmehet a Starzhoz.

Melyik Fire TV-t kell megvásárolni

Az írás idején csak a Toshiba és az Insignia tartalmazza a Fire TV-t alapértelmezett operációs rendszerként. A Toshiba ott a egyértelmű győztes, bár az akcióvadászokat az Insignia (ami furcsa módon az Amazon versenytársa, a Best Buy „házmárkája”) csábíthatja.

Az Amazon Fire TV Stick 4K majdnem ugyanaz az eszköz, mint a fenti Roku Streaming Stick +, vagy legalább ugyanolyan formájú. Képes kezelni a 4K felbontást és a HDR-t, mint most még az olcsó tévék is, processzorában elegendő oomph van a több szolgáltatás közötti váltáshoz. Hangalapú távirányítóval is rendelkezik, bár még mindig meg kell nyomnia egy gombot. Támogatja a Dolby Atmos és a Dolby vision funkciókat is.

A legjobb költségvetésű tűzoltó készülék

A Fire TV Stick 4K túllépése nem igazán szükséges. Van egy Fire TV Cube, amely támogatja az Ethernet-kapcsolat és a gyorsabb processzor támogatását. De nagy eladási pontja, hogy beépített Alexa intelligens hangszóróval rendelkezik … és ha az Amazon-ot smarthome platformként állítja be, akkor szinte biztosan van már a nappaliban.

A legjobb prémium Tűz TV készülék

Chromecast: További lehetőségek, további kérdések

Chromecast távirányítóval és tápkábellel
Justin Duino

A Chromecast legújabb verziója már valójában nem is Chromecast: hanem „Chromecast a Google TV-vel, Vagyis az Android TV, amely teljes operációs rendszer. Az mit jelent? Ez azt jelenti, hogy a Google nagyon rosszul tudja megmondani, hogy mit csinál. De gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy amellett, hogy képes videókat és zenét „átküldeni” telefonjáról, laptopjáról stb., A Chromecast rendelkezik versenytársainak összes önálló alkalmazás-képességével.

Ez jó és rossz is. Nagyszerű, ha rajongsz egy távvezérlő használatáért a telefon helyett, például: Most már használhatsz egy ismerős „kanapé” felületet a telefon képernyőjének bökése helyett (bár a telefon képernyője még mindig opció!). De az új Google TV kezelőfelület is sokkal kevésbé sütött, mint akár a Roku, akár az Amazon, és hajlamos arra, hogy megpróbálja elérni, hogy olyan szolgáltatásokat nézzen meg, amelyekre Ön valójában nincs előfizetve. Ez nem olyan jó a szokások elsajátításában, mint az Amazon, és nem annyira konkrét alkalmazásokra vagy szolgáltatásokra összpontosít, mint a Roku. Ez azt jelenti, hogy szorosan integrálódik a Google Asszisztenssel, így az összes normál kereséshez és az intelligens otthon vezérléséhez használhatja, ha már rendelkezik Asszisztens által működtetett otthonnal.

De az új Chromecast az Android TV évek óta tartó fejlesztéséből is profitál. Rengeteg érdekes alkalmazás van hozzá, mint például a MX helyi videolejátszó vagy AirScreen a Mac kijelző tükrözéséhez. Az Android TV is sokkal jobb játékválasztékkal rendelkezik, mint a Fire TV, és csatlakozhat a szabványos Bluetooth vezérlőkhöz, beleértve az Xbox és a PlayStation változatokat is. Ez azt is jelenti, hogy távolról is játszhat, például a Steam Link, GeForce MOST, és Stadia.

Várjon, a Google elindította saját új set top box platformját a játékok támogatásával, de a saját streaming játékplatformjának támogatása nélkül? Igen, ez a fajta Google-megközelítés a termékeivel dióhéjban. Az új Chromecast sokkal versenyképesebb, mint a verseny, mind hardveres, mind szoftveres szempontból, de néhány furcsa választás azt jelenti, hogy ez csak akkor számít, ha van valami meglehetősen konkrét dolog, amit ezzel az extra energiával meg akar tenni. Ennek ellenére a Google megerősítette, hogy a Stadia a Google TV-vel érkezik a Chromecastra valamikor 2021-ben.

Melyik Chromecastot vagy Android TV-t érdemes megvásárolni

Csak a Sony kínál teljeskörű Android TV operációs rendszert a tévékbe beépítve, de sok alacsonyabb árú intelligens TV rendszer (beleértve a Rokut is) kompatibilis a Chromecast streaming szolgáltatással. A Sony készletei a „drágától” a „nevetségesen drágáig” terjednek, de az X800H sorozat Android TV-t futtat, és legalábbis valamennyire elérhető.

A legjobb tévé beépített Androiddal

Költségvetésűek számára, akik nagyszerű kiegészítő alkalmazások és játékok választékára vágynak, a legjobb megoldás az új Google TV-vel ellátott Chromecast. Rendkívül megfizethető, bár ez a kevés extra teljesítmény azt jelenti, hogy nyitott fali aljzatra lesz szüksége, annak ellenére, hogy „dongle” formájú. Támogatja a 4K HDR-t, távvezérlővel van ellátva, és továbbra is képes kezelni az öntési feladatokat a telefonról.

Ha valóban a határig akarja szorítani a 4K televíziót, mind a tartalom, mind a játékok esetében, az NVIDIA SHIELD TV az út. Nem csak meglepően sok energiája van a játékokhoz (nagyon hasonló hardvereken fut, mint a Nintendo Switch), az „AI” feljavító képessége miatt a régebbi streaming tartalmak is csodálatosnak tűnnek 4K-ban. Dobja be a MicroSD kártyát, ill válassza a tágasabb „Pro” modellt, és akár használja Plex szerverként.

A legjobb csúcskategóriás Android TV streamer

Utolsó megjegyzés: Apple TV

Apple TV és távirányító
alma

Ha rajongsz az Apple mobil- és számítógépes hardvereiért, elgondolkodhatsz: Mi a helyzet az Apple TV-vel? És ha már Apple rajongó vagy, akkor valószínűleg már azon gondolkodsz, hogy vásárolsz egyet. Neked, és konkrétan neked, ez jó ötlet lehet.

Az Apple TV sokban hasonlít az Android TV-hez: rendelkezik a szabványos streaming doboz összes alapvető képességével, valamint lehetővé teszi a videók egyszerű sugárzását az Apple készülékeiről. Ha már all-in vagy az Apple-n, főleg, ha fizetsz az Apple TV + szolgáltatásért (ami az elérhető más platformokon) vagy az Apple Arcade (ami nem az), akkor van értelme megszerezni a hivatalos Apple TV 4K set-top box.

De a lista felsorolt ​​opciók többségének háromszoros kikiáltási ára annak ellenére, hogy kevés előnyt kínál az Apple integrációján túl, magas költséget jelent az integrációért. És még néhány Apple rajongó nem rajong a túlságosan leegyszerűsített távoli kialakításért. Tehát, hacsak nem játszik sok Apple Arcade játékot, vagy folyamatosan közvetít közvetlenül az iPhone vagy MacBook készülékéről, valószínűleg nem éri meg a fröccsöt.
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it