Saját iPhone? A következő számítógép miért legyen Mac – Nézze át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.01. 133 Views 0 Likes 0 Ratings

133 Views 0 Ratings Rate it

Fotó egy MacBookról és egy iPhone-ról.
Alberto Fava / Shutterstock

Hihetetlen dolgokat tehet az iPhone-jával, de sokkal többet tehetne iPhone-nal és Mac-szel. Az Apple kiváló eszközeinek párosítása lehetővé teszi, hogy telefonon vagy szöveges üzeneteket küldjön az asztaláról, fájlokat továbbítson bosszantó kábelek nélkül, és automatikusan szinkronizálja a hitelkártya vagy bejelentkezési adatokat. Ha iPhone-felhasználó vagy, aki új számítógépet keres, itt az ideje, hogy kihagyja a Windows-gépet, és vásároljon egy Mac-et vagy MacBook-ot.

Üzenetek, hívások és FaceTime zökkenőmentes integrálása

Példa az Üzenetek alkalmazásra iPhone és Mac rendszeren
alma

Miért zsonglőrködik egy csomó eszközzel, amikor mindent megtehet a Mac-jén? A macOS operációs rendszer natív támogatást kínál az Üzenetek alkalmazáshoz (korábban iMessage), amely lehetővé teszi Önnek szöveges üzenetek, hívások és FaceTime használatához anélkül, hogy felvenné a telefont. Akár el is kezdheti az üzenet beírását az iPhone-on, és befejezheti a Mac-en!

A Mac-ről küldött SMS-ek és telefonhívások megakadályozhatják, hogy munka közben vegye fel a telefont, és az Üzenetek integráció elengedhetetlen, ha elveszíti vagy elromolja a telefonját. Az a lehetőség, hogy rákattint bármelyik telefonszámra, amelyet a böngészőben lát, hogy azonnal elindítsa a kihangosítós hívást, megtakaríthatja a telefon kihúzásának és a szám manuális beírásának idejét.

Az Apple lehetővé teszi a hívások és szöveges üzenetek értesítési beállításainak megváltoztatását, ha nem akarja elterelni a figyelmét a számítógépről. Az üzenetek szinkronizálását is teljesen kikapcsolhatja, ha nem ez a dolga.

Könnyű fájlátvitel az AirDrop és az iCloud segítségével

Példa az iPhone és a MacBook Air közötti AirDrop-ra.
alma

A legtöbb iPhone-felhasználó ismeri Földre száll, az eszköz, amely segítségével fájlokat, fényképeket vagy webhelyeket sugározhat a közeli iPhone-okra. De tudta, hogy az AirDrop a Mac-szel is működik? Bármit elküldhet közvetlenül a Mac számítógépére anélkül, hogy idegesítő kábelekkel vagy alkalmazásokkal csavarogna.

Természetesen bármi alátámasztotta iCloud azonnal elérhető a Mac-en. Ha úgy állítja be iPhone készülékét, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsen a fotókról és dokumentumokról a felhőbe, akkor csak meg tudja nyitni a Findert (a Mac File Explorer verziója), és az AirDrop használata nélkül kiválaszthatja a kívánt dokumentumokat. Természetesen ez mindkét irányban működik, így a Mac-ről a felhőbe mentett dokumentumok elérhetők az iPhone készüléken.

Az AirDrop és az iCloud támogatás mellett a Mac-ek eszközhívást is folytatnak Folyamatosság kamera ezzel iPhone-ját kamera vagy dokumentum-szkennerré alakítja olyan asztali alkalmazások számára, mint a Mail, az Üzenetek, a Notes, az Oldalak, a Keynote és a Numbers. Ha diavetítésen dolgozik, és például szüksége van egy fényképre a kutyájáról, akkor felveheti a képet iPhone-jára, és láthatja, hogy megjelenik a Mac dokumentumában.

A jegyzetek, vásárlások és egyebek automatikus szinkronizálása

Példa arra, hogy az Apple Pay hogyan tudja szinkronizálni a hitelkártya-információkat az eszközök között.
alma

Az iPhone és a Mac integrációja meghaladja a szöveges üzenetek vagy az iCloud fájlok szinkronizálását. Mivel a Mac és az iPhone egyaránt kapcsolódik az Apple ID-hez, az összes Apple-alapú alkalmazás automatikusan szinkronizál mindkét eszközön. E-mailjei, jegyzetei, mentett jelszavai és mentett hitelkártyái mindig rendelkezésre állnak, függetlenül attól, hogy melyik eszközt használja, ezzel időt és energiát megtakarítva.

A vásárlások szinkronizálódnak az Apple készülékei között is, így az iPhone készülékén vásárolt e-könyvek, filmek és zenék könnyen hozzáférhetők a Mac számítógépén. És mert az új M1 Mac-ek képes natív módon futtatni az iOS alkalmazásokat, játszhat egy játékot, vagy használhat egy professzionális alkalmazást az iPhone készülékén, és bármikor átköltözhet a számítógépre anélkül, hogy bármi külön fizetne.


Míg az iPhone párosítása Mac-szel messze a legegyszerűbb módszer az üzenetek, hívások, fájlok, bejelentkezési adatok és hitelkártya-információk szinkronizálására az eszközök között, érdemes megjegyezni, hogy sok ilyen dolog Mac nélkül is lehetséges. Használhat olyan szolgáltatást, mint LastPass a bejelentkezés és a hitelkártya-információk szinkronizálása az eszközök között, Dropbox fájlok megosztása a felhőn keresztül, és egy harmadik féltől származó üzenetküldő szolgáltatás szöveges üzenetként a számítógépéről. A fenébe is, még az Apple-t is teljesen eláraszthatja és párosítson egy Windows számítógépet egy Android telefonhoz.

Ennek ellenére az Apple ökoszisztémája egyszerű és vonzó. Varázslatként működik, és nem igényel külön szoftvert vagy előfizetéseket. És az élmény csak növekszik, ha újabb Apple-eszközöket ad hozzá a keverékhez – használhatja az iPad-t is vezeték nélküli Mac kijelzőpéldául, vagy használja az Apple Watch alkalmazást automatikusan bejelentkezik a Mac-be jelszó beírása vagy ujjlenyomat-olvasó használata nélkül.
Source link


133 Views 0 Ratings Rate it