Sófal építése házilag 2 módszerrel

Avatar Gadam | 2022.09.10. 3177 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

3177 Views 5 On 1 Rating Rate it

Sófal házilag 2 módszerrel

Először válaszd ki a sófal telepítésének módját. Mindkettőnél megtudhatod, milyen szempontok szerint kell elkészítened, hogy valóban jó legyen.

A sófalat házilag kétféleképpen építheted meg.

A legegyszerűbb módszer a ragasztás nélküli telepítés egy fémprofil segítségével. Ha a falat önálló szerkezetként vagy ferdén szeretnéd telepíteni, akkor ezt a módszert kell választani.

Egy független fal különösebb gond nélkül leszerelhető vagy áthelyezhető egy másik helyre. A himalájai sófal telepítésének másik módszere a sóporlasztás vagy a himalájai sólapok vagy blokkok összeragasztása.

A házi sófal építésének ragasztómentes módszere

Ez a himalájai sófal telepítési módszer egy rögzíthető fémprofilt használ. A sótömböket a rögzítő rendszerre helyezik. Ha ezt a módszert alkalmazod, akár LED-szalagot is felszerelhetsz.

A sóporlasztásos módszer

Ez a módszer némileg korlátozó, mivel nem teszi lehetővé a háttérvilágítást, és nem szerelhető. A ragasztó használata szintén nem ajánlott, mivel az a só feletti bevonat kialakulásával semmissé teheti a himalájai sóterápia hatását. Ha valamilyen oknál fogva mégis ezt a módszert használnád, itt van néhány dolog, amit tudnod kell:

  • Mielőtt elkezdenéd felhordani a sószórót vagy a „sóbevonatot”, fel kell szerelned egy hálót, amely segít rögzíteni a bevonatot.
  • Másodszor, a himalájai kristálysó keverékét is elő kell készítenie.
  • A ragasztókeverékek használata nem ajánlott, mert károsíthatja a légzőszerveket.

A csempe módszer.

Sófal házilag 2 módszerrel

Választhatod a himalájai sótéglák összeragasztását is, de ehhez speciális ragasztóra lesz szükséged. A himalájai sókristályok ugyanis reakcióba léphetnek a hagyományos ragasztóval.

A himalájai sóhoz való ragasztó általában por alakban kerül forgalomba, amelyet a gyártó utasításai szerint vízzel kell összekeverni. Miután végeztél a sófal telepítésével, várni kell egy meghatározott időt, amíg a ragasztó megszárad, mielőtt eltávolítanád a felesleget a befejezéshez.

Sófal építése házilag tippek:

  • Győződj meg róla, hogy tiszta himalájai sótéglákat használsz egy olyan forgalmazótól, akiben megbízol. (Rengeteg hamisítvány van).
  • Ne használj szabványos habarcsot. A sófalakat egy speciális habarccsal építik, amelyet úgy terveztek, hogy a sóhoz kötődjön. Beszélj az eladóval a terveidről.
  • Egyedi építésű falak esetén, ha nincs előzetes kőműves tapasztalatod, fontold meg, hogy szakembert keresel. Kezeld ugyanúgy a sófal házi telepítését, mint bármely más jelentős építési projektet.
  • Ha háttérvilágítást is tervezel, vegyed igénybe villanyszerelő segítségét, hogy a világítás biztonságosan legyen felszerelve.
  • Ha kezdő, vagy korlátozott költségvetéssel és hellyel rendelkezel, kaphatók kisebb, előre elkészített falak, amelyek könnyebben telepíthetők. Ez egy életképesebb alternatíva lehet a saját kezűleg épített sófal helyett.

 

Forrás: Himalayan Salt Wall Construction – Building and Installation (ittefaqsalt.com)


3177 Views 5 On 1 Rating Rate it