Pofonegyszerű szarka csapda házilag

Avatar Gadam | 2023.01.14. 814 Views 0 Likes 1 On 1 Rating

814 Views 1 On 1 Rating Rate it

szarka csapda házilag

2 meglepően egyszerű szarka csapda megoldásra találtam rá a neten. Házilag bevetettem mindkét technikát, ledöbbentem az eredményen. Ezért biztatlak, hogy Te is próbáld ki azt, amelyik kedvesebb számodra, vagy könnyebben kivitelezhető.

Szarka csapda trükk házilag #1: Horgászdrót

Ha a madarak állandóan a medencébe vagy annak közelébe szállnak le, próbálj meg kifeszíteni a medence fölött keresztbe-kasul egy horgászdrótot. Felakaszthatod 2 fa közé, az ereszek közé, vagy bármilyen más magas helyre, amely a medence közelében található. A madarak nem szeretik, ha akadályozzák a repülési terüket, és máshol fognak leszállni. Bónuszként te magad az átlátszó horgászdrótot nem fogod látni a földről, így nem csökken az udvar nyújtotta esztétikai élmény számodra.

Szarka csapda trükk házilag #2: Alumíniumfólia

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb természetes madárriasztószer az alufólia. Az alufóliát többféleképpen is használhatod a madarak távoltartására. Ha a madarak a kertben zavarognak, helyezz alufóliacsíkokat, szalagokat a föld felszíne alá vagy az általuk kedvelt növény köré. A szarkák sem szeretik a fóliát érezni a csőrük alatt, és távol maradnak.

Vagy akasszon alumíniumfólia-csíkokat, szalagokat (vagy fényes partiszalagokat) a fákra vagy más magas pontokra. A fényes felületről visszaverődik a napsugár, ami zavarja a madarakat, és el is riasztja őket.

Ha harkályok vannak a környéken, akassz egy alumínium tortalapot arra a fára, ahol a leggyakrabban veszed őket észre. A tányérról visszaverődő fényvisszaverődés szintúgy elriasztja őket.

Próbáld a két fenti módszer valamelyikét. De akár tesztelheted is, neked melyik működik jobban. Nyilván a lehetőségek behatárolják majd a variációkat, de azt gondolom a kettőből az egyik mindenképpen megvalósítható lesz számodra is.

Forrás: 5 DIY Ways to Keep Birds Away | Natural Bird Repellent (callnorthwest.com)


814 Views 1 On 1 Rating Rate it