Tesztelje ki új dekorációját egy virtuális átalakító alkalmazással

Avatar admin | 2021.04.21. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Díványról álmodsz, de fogalmad sincs arról, hogy a homályos kanapéid valójában hogyan fog működni az életteredben. Vagy elmész egy bútorüzletbe, mérésekkel a kezében, és asztalt akarsz szerezni, de elsétálsz, és nem vagy biztos benne, hogy az asztal megteszi-e néz minden rossz, még akkor is, ha technikailag elfér az étkezőjében.

De mi lenne, ha enyhíteni tudnád a stresszt egy alkalmazással? Az Ikea a legfrissebb kiegészítéssel próbálja megadni a megoldást a rendkívül kényelmes AR eszközök területén, amelyeket Ikea Stúdiónak hív. A Space10 dán belsőépítészeti laboratóriummal együttműködve készült alkalmazás célja egy iPhone LiDAR szenzorainak használata, hogy megértse lakóterét és meghatározza, hogy az Ön által választott Ikea oszmán vagy túlméretes lámpa elfér-e a nappaliban.

Jelenleg bent van béta, letölthető a TestFlight segítségével, bár sajnos csak iOS-en érhető el. Ennek ellenére, ha telepítheti, valószínűleg érdemes kipróbálni, mielőtt legközelebb felkeresi a nagy sárga és kék mezőt. Bármi, ami a kirándulást kicsit kevésbé teszi egy odüsszea (a klasszikus értelemben vett).

Az Ikea Studio használata

A lényeg meglehetősen egyszerű: Az alkalmazás rögzíti a felújítani kívánt szoba alaprajzát, majd lehetővé teszi az Ikea kínálatának korlátozott katalógusának áttekintését, amely megfelel a szoba méreteinek. Kényelmesen a meglévő bútorokat fehér dobozokkal helyettesíti, amelyeket könnyedén felülírnak a kiválasztott Ikea bútorok képei. A beolvasó rendszer figyelembe veszi az ablakok és ajtók meglétét, és lehetővé teszi a fal színének megváltoztatását. Ha ki szeretné próbálni a kibővített valóság néhány felesleges képességét, az alkalmazás lehetővé teszi a digitális lámpák be- és kikapcsolását is, arra az esetre, ha korlátozott képzelőerővel rendelkezik, és szeretné megnézni, hogyan nézhetnek ki a javasolt negyedek többé-kevésbé fény.

Hasznosabban láthatja, hogy falai hogyan festettek polcokkal, vagy hogyan jelenhetnek meg, ha a tenger gyönyörű moszat árnyalatával festik:

Ha befejezte a lehetőségek feltárását, exportálhatja az alaprajzának 3D-s vagy 2-D megjelenítését. Remélhetőleg ez a folyamat kissé kevésbé teszi otthona felszerelésének monoton feladatát, feltéve, hogy elégedett az Ikea-val, ha minden berendezési igényét kielégíti. (Ha nem, folytassa az olvasást.)

Az Apple Glass elődje?

Csak egy saját üzleti modellnek kell lennie, nem? – nak adott interjúban Vezetékes Az Egyesült Királyságban a Space10 digitális dizájn vezető munkatársa, Tommy Campbell azt javasolta, hogy az Apple AR szemüvegének érkezése szélesebb helyszínt kínál az Ikea digitális bútorokkal kapcsolatos ambícióinak.

A magazinnak elmondta:

Tehát nagyon megfontolt döntéseket hoztunk úgy, hogy a Studio elképzelését olyanra festjük, amely létezhet mind az okostelefonon, mind a szemüvegszerű környezetben. Az Apple új renderer reality készletét is felhasználtuk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az IKEA AR portfóliójában még nem látott részletességgel rendelkezzenek ezekről a modellekről.

Az Apple Glass vagy sem, a béta iPhone alkalmazás érdekes új módot kínál a díszítési lehetőségek felfedezésére anélkül, hogy szalagmérőt húzna ki.

Más alkalmazások is ugyanazt csinálják

Az Ikea alkalmazása a kategóriájában a legjobb változatnak tűnhet épp most, de ez nem tagadja azokat, amelyek korábban megjelentek. Ha még nem rendelkezik iPhone-val, vagy nem akarja elkötelezni magát az Ikea márkaharcosaivá válásért, van néhány más alkalmazás is, amely ugyanazt (vagy hasonlót) csinálja.

  • Magicplan emellett alaprajzot készít a környezetéről, és integrálódik az Amazon-szal, kiszélesítve a megrendelhető és megjeleníthető tartalmak körét. Ez elérhető iOS és Android.
  • Houzz egy kicsit különbözik, mivel olyan fotókat tartalmaz, amelyeken keresztül kereshet egy kreatív szikra megtalálásának reményében, ugyanakkor fényképet is készíthet a környezetéről, hogy lássa, milyen új kiegészítők szeretnének az ásványokban. Hasonlóképpen elérhető iOS és Android.
  • Dulux Visualizer emlékeztet arra, hogy milyen fontos lehet a festék. A festékgyártó cég rendelkezik saját alkalmazással, amely lehetővé teszi fotó feltöltését, hogy megnézze, melyik szín felel meg a legjobban a falainak. Elérhető iOS-hez és Android.
  • Ja igen, és akkor ott van Wayfair. Az online bútorszállítónak van egy olyan alkalmazása, amely kísértetiesen hasonlít az Ikeaéhez, mivel láthatja, hogy exkluzív kínálata hogyan illik a házába. Rajta van Android és iOS.

Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok