Trópusi krepp-sütemény

Avatar admin | 2021.05.20. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

A krepp-sütemények (más néven mille kreppek) bocsánatkérés nélkül maximalisták. Az egymásra rakott torta dizájnilag magasztos –a több több amikor váltakozó krém és krém rétegekről van szó – és minden szeletre külön krémet adagolnak tálalás előtt. Miután gyorsan végiggörgette a Pinterestet, egyértelmű, hogy a krémes sütemények művészeti formává váltak maguknak – ombre vagy szivárvány színű sémákkal, minden rétegbe gondosan befészkelt reszelt eperrel és hatalmas, háromszintű esküvői tortákként.

Az ezer réteg megjelenésének elérése (reálisan nézve általában közelebb van a 15 vagy 20 tényleges krepphez) nem kis teljesítmény – de gondos tervezéssel és a lépések közötti rengeteg pihenőidővel jobban kivitelezhető, mint azt a rendkívül technikai eredmény jelezné. Sütők sincsenek benne, és ha néhány krémje kissé aszimmetrikusnak bizonyul, vagy ha páran kissé elszakadnak a serpenyőből kifelé menet, senki sem lesz okosabb, ha egyszer egy magas toronyba rakva.

Mille krepp sütemény recept

Ebben a Laurie Ellen Pellicano receptben melasztal édesített kreppeket szerecsendióval, szegfűborssal és buzogánnyal ízesítenek. Az egyszerű tészta gyorsan összeér a turmixgép szeszével, és a hűtőszekrényben való pihenés után (legalább egy óra, de legfeljebb 24 óra) készen áll a serpenyőbe. Eközben a krémtöltelék ízesítésére egy trópusi túrót héjas és leves narancssal, citrommal és mésszel illatoznak, majd passiógyümölcs-likőrrel fűszerezik.

A túró lehűlése és megkötése után ízes, krém alapú tejszínhabbá hajtogatja a passiógyümölcs merész savanyúságát. Rétegenként haladva minden krém egy likőrtüskés tejszínt és friss passiógyümölcsöt kap, amint fokozatosan eléri végső formáját – lenyűgözően csíkozott sütemény, amely alkalmas minden délutáni teaszünetre.


Forrás


43 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok