Ünnepi üdvözlő e-mailek: Hogyan mutattuk meg előfizetőink szeretetét

Avatar admin | 2021.02.14. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A február az előfizetői szerelemről szól a Litmusban. Megosztunk történeteket, blogbejegyzéseket és egyebeket arról, hogyan mutathatja meg előfizetőinek és ügyfeleinek a szeretetet. És a hónapot egy saját e-mailes marketing csapatunk történetével kezdjük, és arról, hogy a 2020-as ünnepi szezonban miként merítettük a lábujjainkat „köszönöm” elismerő e-mailekbe.

Mit tegyek (és mit ne tegyenek)

Első dolgok először: Miért számítanak az ügyfél és az előfizető értékelési e-mailjei? Remek módszer arra, hogy kiépítse és ápolja közönségével való kapcsolatát azzal, hogy megmutatja, mennyire őszinte hálás vagy értük.

Csak kövessen néhány egyszerűt mit és mit nem:

 • Csináld: Ünnepelje és ossza meg vásárlói tapasztalatait a márkájával kapcsolatban.
 • Ne: Küldjön elismerő e-maileket anélkül, hogy valami hasznos vagy valóban érdekes lenne.
 • Csináld: Oszd meg az ügyfeled számára releváns vagy értelmes mérföldköveket.
 • Ne: Ismételje meg terméke vagy cége csodálatos évét anélkül, hogy bármit is említenék az ügyfélről.
 • Csináld: Különleges kedvezményeket, ingyenes ajándékokat vagy versenyeket biztosíthat hűséges ügyfelei számára.

De mindenekelőtt az, ami nagyra értékeli az e-mailt, az az, hogy az előfizetőkről szóljon, nem pedig Önről.

Ezt szem előtt tartva nekiláttunk létrehozni saját e-mailjeinket, amelyek szeretettel és köszönettel öntik el közönségünket. Bár mindig hálásak vagyunk előfizetőinknek és ügyfeleinknek, általában nem küldünk e-mailt meghatározott szezonális időszakok vagy ünnepek körül. Miért? Nem akarjuk felvenni előfizetőink már elfoglalt postaládáját anélkül, hogy tudnánk, hogy valami értékeset hozunk nekik. Mivel e-mail profik e-mailt küldenek más e-mail profiknak, különösen ügyelünk erre!

De úgy éreztük, hogy 2020 egy kicsit a különleges év. Olyan időszak, amikor egy kicsit több emberségre volt szükségünk a postaládában, megmutatva közönségünk empátiáját a közös furcsa évben.

Szeretne további e-mailes marketing tippeket és trükköket?

Maradjon nyomon a legfrissebb e-mailes marketing, tervezési és fejlesztési hírek, stratégiák és útmutatók között.

Tippeket kaphat a postaládájába →

Első kísérletünk az elismerő e-mailbe

Az Egyesült Államok hálaadásának ünnepe körül küldtünk egy e-mailt, amelyben kiemeltük, mennyire hálásak vagyunk ügyfeleinkért és előfizetőinkért. Abban a hitben, hogy a hálás gondolat határokon átívelő üzenet volt.

Az e-mailben megosztottunk néhány dolgot, amiért a Litmus csapata hálás volt, és arra kértük előfizetőinket, hogy osszák meg, amiért ők is hálásak:

A Litmus hálaadás előfizetői elismerő e-mail
Lásd a teljes e-mailt működés közben

Nem próbáltuk eladni vagy népszerűsíteni a Lakmuszt. Ez elvette volna az általunk küldött üzenet valódiságát. És hozzáadtuk a hitelességet azzal, hogy belefoglaltuk a csapat néhány barátságos arcát.

Hogyan teljesített az e-mail?

Az e-mail elsődleges célja a hála érzésének elterjesztése volt előfizetőink és ügyfeleink számára. És ez nem olyan, amit könnyen mérhet.

Maga az e-mail hihetetlen 47,8% -os nyitottsággal rendelkezett! Ez jóval meghaladja a saját referenciaértékeinket. Hogyan találtuk el? Alapvető utónév személyre szabás a tantárgyhoz, tartalékkal. És elvégeztük a kutatást: Tárgysorok, amelyek magukban foglalják a személyre szabást 50% -kal magasabb nyitási arányt eredményezhet.

Az e-mail azonban nem bizonyult túl sikeresnek. A kattintás-nyitás arány jóval az átlagunk alatt volt, és nem tudtuk ösztönözni közönségünket, hogy ossza meg azt, amiért hálásak voltak a Twitteren.

Néhány találgatásunk volt arra, hogy miért nem tudtuk az embereket cselekvésre bírni:

 • Talán az a nap és időpont, amikor elküldtük az e-mailt, nem volt a megfelelő pillanat az eljegyzéshez (végül is egy mozgalmas ünnep előtt volt!).
 • Talán közönségünk nem elég aktív a Twitteren.
 • Lehet, hogy az üzenetküldés nem keltette fel az előfizetőink figyelmét.

Ezek az eredmények nem tettek minket újabb próbálkozásra. Végül is először küldtünk e-mailt ilyen jellegű üzenetküldéssel. Sokkal többet kellett még tanulnunk!

Második próbálkozásunk az elismerés megmutatására

A téli üdülési szezonban december 23-án küldött szezonális elismerő üzenettel próbálkoztunk újra:

A lakmusz ünnepi előfizetői értékelési e-mail
Lásd a teljes e-mailt működés közben

Ezzel az értékelési e-maillel megváltoztattuk a megközelítést, az első e-mailünkből megtudott alapján:

 • A közönség meglepésére és örömére összpontosított. Hangsúlyával élvezet miután az előfizető kinyitotta és átkattintotta az e-mailt.
 • Csökkentette a hallgatóság kérését. Az empátia és az öröm üzenetének hangsúlyozása érdekében az egyetlen igazi kérdés, amelyet a hallgatóságunkkal kapcsolatban kértünk, egy rövid videó megtekintése volt.
 • Bevezett némi interaktivitást. Wistia arról számolt be, hogy az e-mailben található videós indexképek is akár 40% -kal növelheti az átkattintási arányt. Tehát mellékeltünk egy indexképet val vel néhány hozzáadott interaktivitás a mi mű videó technika.

Ha itt is teljesen őszinték vagyunk, akkor szerettünk volna létrehozni valamit, aminek szórakozását jól érezhetjük. Akkor készíti el a legjobb munkáját, amikor az egész csapat élvezi, amit csinál!

Hogy sikerült ez az e-mail?

Mondhatnánk, hogy … eltaláltuk a megfelelő hangot. 😉 Az átkattintási arány 440% -kal nőtt az előző hónapban elküldött hálaadás témájú e-mailhez képest! Nyilvánvaló, hogy ebben az e-mailben valami megütötte a közönségünket.

Az e-mailen túl, maga a videó volt a 9. legnézettebb videónk 2020-ban. Ami hihetetlen, tekintve, hogy december 23-án indítottuk – rögtön az év végén.

Végső gondolatok: tanulságok

Megtudtuk, hogy az ügyfelek és az előfizetők nagyra értékelő e-maileket kaptak csináld helyet kapjon az e-mail marketing stratégiánkban, mint ők a tiéd! Kiváló ügyfél-értékelési e-mailek létrehozása segít megérteni a közönséget, és tudni, hogy mi fog leginkább visszhangozni bennük. És egy egészséges adag empátia.

Számunkra ez nem csupán annyi volt, hogy csak azt mondtuk: „Köszönöm!” A közönség nyelvének beszédével – e-mail geek to email geek – beszéltünk az e-mail közösséggel, és ezt szívből és sebezhető módon bizonyítottuk.

Fontos tudni azt is, hogy egy jól kidolgozott elismerő e-mail értéke meghaladhatja a mennyiségi visszajelzést (nyitott és átkattintási arány). A számunkra legértékesebb mutató a kvalitatívabb volt; az előfizetőktől és az ügyfelektől kapott közvetlen visszajelzések valóban megerősítették indoklásunkat, miszerint decemberben elküldjük az e-mailt.

Nagyon sok választ kaptunk az e-mailünkre olyan megjegyzéssel, mint „nagyon különböző és nagyszerű módja annak, hogy kitűnjünk az év végi e-mailek százai közül” és „ezt hallanom kellett!”

És fantasztikus megjegyzéseket kaptunk a Twitteren:

Látott már jó példákat az ügyfelek vagy az előfizetők elismerő e-mailjeire? Szívesen látnánk őket!
Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok