Vegán Matcha muffin málnával

Avatar admin | 2021.02.01. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan készíthetem ezeket a muffinokat gluténmentesen?

Ahhoz, hogy ezek a vegán matcha muffinok is gluténmentesek legyenek, a búzalisztet megfelelő alternatívára kell cserélnie. Jó lehetőségek a mandulaliszt, a kókuszliszt vagy a zabliszt / zabpehely.

Van néhány gluténmentes muffin és cupcakes recept – bevált. Íme három közülük:

Készíthetek muffint olaj nélkül?

Vegán muffin készítésekor nem támaszkodhatunk a vaj és a tojás megkötő tulajdonságaira. A növényi olaj használata egyszerű megoldás, de nem ez az egyetlen.

Íme néhány alternatíva az olajnak, amelyet ezekben a vegán matcha muffinokban használhat, példaként a kapcsolódó recepteket:

Mit használhatok juharszirup helyett?

A finomított cukrok helyettesítésére juharszirupot használtunk matcha muffinjainkban. Javasoljuk, hogy használjon valamilyen édesítőszert ebben a receptben, mivel a matcha meglehetősen keserű.

Ha nem akar juharszirupot használni, használhat mézet.

Megjegyzés a mézről: A legtöbb vegán nem tartja megfelelőnek a mézet a vegán étrendhez, mivel ez állati melléktermék. Úgy gondoljuk, hogy a méz csodálatos és elengedhetetlen a természet (és ezért mindannyiunk) életben tartásához. Minél több méh van odakinn, annál jobb. De a Foodaciously befogadása és szigorúsága érdekében nem soroljuk vegánként a mézet használó receptjeinket.

Alternatív megoldásként használhatja kedvenc keto édesítőnket: az eritritet. Cserélje le a receptünkben szereplő juharszirupot 150 g (5,3 oz) eritritre. Használjon több tejet, ha úgy érzi, hogy a tészta túl kemény.

Az érett banán egy másik módja annak, hogy természetes cukrot adjunk a cukor nélküli muffinokhoz.

Végül visszatérhet a szokásos cukor használatához. Nem javasoljuk, mivel a finomított cukrok károsak az Ön számára. De ha nincs lehetősége, és általában szorgalmas a cukorfogyasztása mellett, elkészítheti ezt a receptet, ha a 80 g juharszirupot 100 g (3,5 oz) cukorral és további 1 evőkanál mandulatejjel helyettesíti.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it