Vezessen kertészeti folyóiratot a szezonban és mások számára

Avatar admin | 2021.05.30. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Kertnapló vezetése című cikkhez referenciaként a jelenlegi és a jövőbeni növekvő időszakokban

Fénykép: Stephanie Frey (Shutterstock)

Ha kertészeti eszközökre gondol, valószínűleg olyan dolgok jutnak eszébe, mint a kesztyű, az ásó és a metszés. De kiderült, van még valami, ami rendkívül értékes lehet a kerted számára: napló. Ban ben cikk az Food52-hez, Kertész mester Nadia Hassani elmagyarázza, miért. Itt van, amit tudni kell.

Hogyan válasszunk kertészeti naplót

Nincs „tökéletes” kertészeti napló. Valójában többféle formája lehet, Hassani szerint:

Az, hogy miként követi nyomon, mit termel – kerti alkalmazással, jegyzetfüzettel, havi tervezővel, indexkártyákkal vagy táblázatokkal – nem számít, mindaddig, amíg Önnek működik, és olyan dolgokat rögzít, amelyek még frissek a memória. Mint minden másnál, a nyilvántartás is kiveszi a találgatásokat a kertészkedésből, így erőfeszítéseit arra összpontosíthatja, hogy a növényei virágozzanak.

A rögzítéshez szükséges alapvető információk

Akár tapasztalt kertész, akár viszonylag új a tevékenység, Hassani szerint két dolog létfontosságú egy kertészeti naplóban:

Térképek

Pontosabban meg akarja rajzolni a kertjének térképét – méretarányosan – és rögzíti, hogy hová ülteti. Itt van Hassani, hogy elmagyarázza, miért:

Kitalálja, mennyi helyre lesz szüksége az egyes növények számára, jelölje meg a térképen, és ennek megfelelően ültesse be. A vetésváltás gyakorlásához jövőre szükséged lesz a kerted térképére. Ez egy nagyon régi gazdálkodási gyakorlat, amely elkerüli, hogy ugyanazon családok növényeit legalább két évig ugyanazon a helyen ültessék. Például a paprika, a padlizsán, a burgonya és a paradicsom mind az éjjeli madárfélék családjának tagjai, ezért nem szabad paradicsomot ültetni ugyanarra a helyre, ahová paprikát ültettünk előző évben.

Ültetési és trágyázási dátumok

Ez kicsit könnyebb, mint térkép elkészítése. Alapvetően azt szeretné megírni, hogy mit és mikor ültetett. Különösen akkor van ez így, ha a magról indulsz, írja Hassani: “így tudni fogja, hogy milyen időkeretben számíthat a növekedésre, vagy hogy a magok nem csíráztak-e, és újra kell vetni.”

Kövesse nyomon a kert műtrágyázásának dátumát, valamint a használt műtrágya típusát. Ugyanezt tegye bármilyen kártevő- vagy betegségmegelőző termék esetében. “Nagyjából a túl kevés a jobb, mint a túl sok, mert a műtrágya vagy vegyi anyagok túlzásba vétele károsíthatja növényeit” – mondja Hassani.

További hasznos információk

On teteje rajz a térkép és rögzítve a fontos dátumokat, van még néhány dolog, amit Hassani szerint a haladóbb kertészek érdemes felvenni a naplójukba. Ezek tartalmazzák:

  • Betakarítási dátumok (hogy képet alkothassunk a jövő évben várható eseményekről)
  • Mely kártevők jelentenek problémát, és mikor
  • Kedvenc növényei és a magvak / palánták vásárlási helye

Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok