10 lépés egy hatékony márkastratégiához, amely megerősíti vállalkozását

Avatar Gadam | 2021.02.05. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a márkastratégia egy szép logó megtervezésére vagy egy fülbemászó címke létrehozására korlátozódik. Ez nem lehet távolabb az igazságtól!

A valóságban a márkád minden olyan dolgot felölel, amely különbözik téged a versenytársak közül. Minden a vizuális identitástól kezdve az üzenetküldésen át az ügyfélélményig. Nem is beszélve arról, hogy az emberek hogyan érzékelik a vállalkozásodat, beleértve az összes gondolatot és érzelmet, amelyet a márkádhoz kötnek.

hatékony márka stratégia-márka

Kép forrása

Mivel a márkaépítés olyan kiterjedt, a működő stratégia kidolgozása időt és gondos tervezést igényel. A tervezés megkönnyítése érdekében vegyen figyelembe néhány irányelvet a vállalkozás hatékony márkastratégiájának kialakításához.

Hogyan fejlesztheti a márka stratégiáját

Hosszú távú terv kidolgozása építve a márkáját elsöprő feladatnak tűnhet. Honnan indulsz? 10 lépésből áll, amelyek szilárd alapot adhatnak az építkezéshez.

1. Válassza ki a fülkeit

Vendéglátás a piaci rést magában foglalhatja speciális szolgáltatások felajánlását, meghatározott közönségek kiszolgálását, vagy a figyelem korlátozását olyan termékekre, amelyek a legjobban szolgálják az ügyfelek igényeit. Miért lehet intelligens stratégiai lépés a „niching”?

Az előnyök a következők:

 • Több idő és energia a lehető legjobb létrehozására összpontosítani Termékek és szolgáltatások, és élményeket kínál ügyfeleinek.
 • Csökkentett erőforrás-pazarlás (beleértve a pénzt is).
 • Lehetőség arra, hogy prémiumot számoljon fel speciális szakértelméért.
 • Különbség a versenytársaktól, akik más vagy általánosabb közönséget vonzanak (esetleg más vagy általánosabb ajánlatokkal is).

Ahelyett, hogy erőforrásait szétterjesztené, hogy mindent mindenki tudjon magáévá tenni, kioszthatja őket oda, ahol a legjobban járnak majd.

Ez nem azt jelenti, hogy te kell egy szűk közönségre, szolgáltatásra vagy termékre összpontosítson. A vállalkozások több különböző rést is képesek kielégíteni.

Hogy megalapozzam a ti márka stratégia, határozza meg, hol lenne a legértékesebb összpontosítania. Figyelembe véve, hogy mi élvezi a legjobban és mi az a kiváló, jó kezdéssel jár, és egy olyan tárcsázott márka imázsához vezet, amely támogatja a marketing stratégia.

Hatékony márka stratégia, ami egy rés

2. Határozza meg üzleti és marketing céljait

A stratégia lényege a cél (k) elérése. Tehát a márka stratégia kidolgozása során nem felejtheti el, hogy figyelembe vegye a sajátját rövid és hosszú távú célok.

Gondoljon arra, hogy hol szeretné a vállalkozását a következő hónapban, a következő évben és néhány év múlva. Szeretne bizonyos százalékkal növelni az ügyfélkörét? Megalapítja a vásárlói hűségprogram neked a kártyákban? Végül akarod nyisson meg egy másik helyet?

Mindenesetre tartsa meg a magját célkitűzéseket elöl és középen, amikor eldönti, hogy melyik márka stratégia harmonizál az Ön marketing erőfeszítéseivel és eljut a céljához.

3. Márkakutatás elvégzése

A márkastratégia buborékba építése rossz ötlet. Fontos megérteni, hogy a versenytársak és más vállalkozások, amelyekkel a közönség részt vesz, hogyan védekeznek.

Természetesen nem akarsz másolat lenni. Te azonban tud rengeteg mindent megtudhat abból, ami nekik dolgozik, hogyan reagál közönsége bizonyos taktikákra, és még arra is, hogy a versenytársak mit nem márkájukban. A meglévő márkák áttekintése kreatív inspirációt és stratégiai betekintést nyújthat, amely segít megkülönböztetni magát a tömegtől.

4. Reflektorfénybe helyezi, hogy miben különbözik

Még akkor is, ha az általad kínált nem igazán egyedi vagy egyedi, mégis különbözhet. Hogyan? Az egyik kulcs a márkaüzenetek.

Hatékony márka stratégia starbucks dd

Kép forrása

Vegyük például a Starbucks és a Dunkin ‘Donuts kereskedelmi kávézóláncokat. Mindkettő hasonló termékeket árul, de márkastratégiájuk különböző üzeneteket közvetít a nagyon különböző közönség számára. És mindkét márka sikeres. Ugyanez igaz lehet a te esetedben is.

Testreszabhatja márkastratégiáját és megkülönböztetheti vállalkozását:

 • Küldetés és a személyes személyes látásmegállapítások
 • Alapvető értékek, amelyek tevékenységének középpontjában állnak, és amelyeket az ügyfelek megosztanak
 • A közös probléma megoldásának egyedülálló módjának kristálytiszta leírása
 • A megoldás megoldásának kristálytiszta leírása ritka de figyelemre méltó probléma
 • A célközönség ritka vagy egyedi jellemzőire összpontosít
 • Az egyedi vásárlói élmény, amelyet ügyfeleinek teremt

Tegyük fel, hogy pizzériája van. Igen, rengeteg más pizzéria van odakint. A tiéd azonban egyedülálló abban a tekintetben, hogy autentikus olasz téglás kemencés pizzát szolgál fel olyan környezetben, amely egyenesen Szicília szívébe viszi az ügyfeleket. Célja nem csak ízletes pizzák készítése; hiteles olasz élményt nyújt, amelyet a helyiek nem találnak máshol a környéken.

Hatékony márka stratégiai pizzéria

Kép forrása

Most cserélje ki tényleges üzleti típusát a pizzéria helyett. A fő kérdés ugyanaz marad. Mit tud ajánlani az ügyfeleknek, ahonnan nem tudnak eljutni a versenytársaid?

5. Gondoljon a vállalkozására, mint személyre

Minden ember egyedi személyiséggel rendelkezik. Így tesz minden vállalkozás. Mindkét esetben azonban nem minden személyiség emlékezetes. Annak megakadályozása érdekében, hogy felejthető márkája legyen, ez segíthet elképzelni vállalkozását személyként (valós vagy elképzelt).

Kérdezd meg magadtól: Ha a vállalkozásom egy személy lenne, milyen ember lenne? Milyen tulajdonságok és jellemzők teszik vonzóvá, befolyásolóvá vagy emlékezetessé? Hogyan jellemeznék mások a hangjukat, hangnemüket és stílusukat?

Ez a gyakorlat elősegítheti vállalkozásának azon tulajdonságainak vizualizálását, amelyeket kiemelni szeretne a márkastratégiájában, és ennek a legjobb módját.

6. Készítsen kivételes vásárlói élményt

Vásárlói élmény a vállalkozások nagy kiegyenlítője. Természetesen a versenytárs ugyanazokat a termékeket vagy szolgáltatásokat kínálhatja olcsóbb áron, de ha rosszul bánnak vevőivel, vagy nem foglalkoznak apró, de jelentős részletekkel, akkor ez nem számít. Az emberek hajlandók egy kicsit több pénzt vagy időt költeni a jobb élmény érdekében.

Ráadásul az elégedett ügyfelek az Ön vállalkozásának mini-marketingeseivé válhatnak, terjesztve a hírt pozitív tapasztalataikról, írásukról Vásárlói vélemények, és ajánlom másoknak, mint ők.

Hatékony sávstratégiai ügyfélélmény

Kép forrása

Szóval gondolkodjon túl azon, hogy miként tudja a megfelelő vagy akár csak valamivel jobb, mint a versenytársak. Szállítsa a ideál tapasztalat az ügyfelek számára.

Milyen további alapokkal fedezheti fel ügyfeleit, hogy valóban kiálljon azért, amit mond? A márka mely aspektusait tudja cselekvéssé alakítani, amikor arról van szó kommunikáció ügyfeleivel, kiszolgálásával és támogatásával? Ezenkívül hogyan lehet megkönnyítik az ügyfelek számára, hogy megosszák veled pozitív tapasztalataikat, főleg online?

7. Vegyen részt a közösségében

Átölelve helyi közösség csodákat tehet a vállalkozásod számára. Az emberek szeretik támogatni a helyi vállalkozásokat, és gyakran tudatosan döntenek arról, hogy nagy láncok között járnak velük. Ráadásul a nagyobb vállalatokkal ellentétben lehetővé teszi az emberek számára tegyen arcot a márkájához, vonzóbbá és emberségesebbé téve.

Az ügyfelekkel való személyes kapcsolat kettős előnnyel jár. Az egyik kiváló kapcsolattartás, nagy hírnév megteremtése és megfordulás hűséges vásárlók a márka szószólói közé, akik készségesen megosztják pozitív tapasztalataikat az Ön vállalkozásával. Két, minél többet foglalkozik ügyfeleivel, annál jobban meg fogja érteni az igényeiket. Az összegyűjtött információk lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb megoldásokat nyújtson, ami boldogabb ügyfeleket jelent!

Hatékony márka stratégiai közösség

Kép forrása

Hogyan lehet bekapcsolódni a közösségébe? Kapcsolatba léphet más kisvállalkozókkal, részt vehet helyi eseményeken, és kiemelheti a legjobb ügyfeleket közösségi oldalak, vagy akár szponzorálja a közeli iskolák gyermek sportcsapatait. Mindezek a stratégiák közelebb viszik Önt az ügyfelekhez, miközben ösztönzik őket üzleti tevékenységének támogatására.

8. Hozzon létre és tartson magas színvonalú blogot

A jól karbantartott üzleti blog számos előnnyel járhat, többek között fokozott online láthatóság és az eladások növekedése. Mégis biztos módja lehet a márka fejlesztésének.

Mint említettük, a márkaépítés célja, hogy vállalkozását könnyen azonosíthatóvá tegye a tömegben, és blogolás történetesen kiváló módja annak, hogy kommunikálja a vállalat egyedi személyiségét és szándékát.

Csak mindenképpen válasszon olyan témákat, amelyek relevánsak a közönség számára, és a bejegyzéseit könnyen olvashatja, képeket adva ezzel a figyelem felkeltésére és a felhasználói élmény javítására. És ne féljen hozzáadni némi személyiséget az átadott információkhoz. Gondoljon arra, hogyan beszélne személyesen az ügyfelekkel a vállalkozásáról vagy egy adott tanácsról, és próbálja meg fenntartani ezt a beszélgetési stílust a bejegyzések írásakor.

9. Stratégiailag fejlessze vizuális identitását

A stratégia ugyanolyan kulcsfontosságú a döntés meghozatalakor vizuális márkanév, ahogyan az üzenetek készítésénél van. Például a márka színeinek megválasztása nem kizárólag személyes preferencia kérdése. A színpszichológiának irányadó tényezőnek kell lennie. Végül is a kutatások kimutatták, hogy a snap 62-90% -a az ügyfelek ítéletei színen alapulnak. Miért?

A különböző színek különböző érzelmeket és válaszokat váltanak ki, amelyek segítségével befolyásolhatja az emberek nézetét és interakcióját az Ön márkájával.

hatékony márka stratégia vizuális identitás

Kép forrása

Vegyük például néhány színhez kapcsolódó „hangulatokat”:

 • A kék sok más mellett megbízhatóságot és bizalmat közvetíthet, ezáltal messze a legnépszerűbb és legjelentősebb szín.
 • A lila egy másik kedvenc, és jogdíjjal, kreativitással és optimizmussal társul.
 • A vörös a szenvedélyre, az izgalomra és a merészségre emlékeztet, számos ellentéttel együtt, beleértve a veszélyt is (ezért légy óvatos ezzel!)
 • A zöld gyakran olyan fogalmakat képvisel, mint a növekedés, Egészség és biztonság.
 • A sárga a melegséggel, a fényességgel és az optimizmussal jár.
 • A fekete-fehér egyaránt használható az osztály, a magabiztosság és az egyszerűség közvetítésére.

És ez csak ízelítő a sokféle pozitív és nem túl pozitív konnotációból, amelyek a különböző színekhez és árnyalatokhoz kapcsolódnak. Számos árnyalatot kell szem előtt tartani, így a logótól kezdve a weboldal tervezéséig és azon túl is ügyeljen arra, hogy okosan válassza a márka színeit. A vizuális márkajelzés csak akkor támogatja a nagyobb márkastratégiát és több üzletet hoz Önnek.

10. Egyesítse a közösségi média fiókjait

Webhelye mellett a közösségi médiafiókok a vállalkozás online legkönnyebben hozzáférhető képviselői közé tartoznak. Más szavakkal, a fiókjai kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy megkülönböztessék márkáját a potenciális ügyfél veled való kapcsolatának kezdetétől.

hatékony márka stratégiai közösségi média

Kép forrása

Akár Twitteret használ, Facebook, Az Instagram vagy más platformok összetartó hangot és látványt nyújtanak. Ez biztosítja, hogy követői és potenciális ügyfelei ugyanolyan következetességgel és megbízhatósággal legyenek találkozva, mint amire számítanának, ha üzletet kötnének veled.

Miért érdemes a munkát beépíteni a márkastratégiába?

A márkaneved magaddal kezdődik, de végül az emberek vállalkozásával kapcsolatos felfogásával és az általuk tett vagy nem tett tevékenységekkel zárul. Ha márkája minden aspektusát célirányosan alakítja, pozitív hatással lehet a közönség felfogására és reakciójára, nem beszélve arról töltse fel hirdetéseit.

Akár nagy, akár kicsi, régi vagy új vállalkozása, a márkastratégia rangsorolása több szempontból is megtérül. Szeretne erősebb kapcsolatokat a közönséggel, jobb hírnevet, nagyobb kitettséget és nagyobb bevételt? Ha igen, tegye a munkát kis üzleti tervének ezen felbecsülhetetlen részébe.

Tíz lépés a hatékony márkastratégiáig [recap]

Sokat foglalkoztunk ebben a bejegyzésben, így itt van egy lista a tíz taktikáról, amelyeket a nyerő márka stratégia kidolgozásában nyújtottunk:

1. Válassza ki a fülkeit

2. Határozza meg üzleti és marketing céljait

3. Márkakutatás elvégzése

4. Reflektorfényben mi különböztet meg

5. Gondoljon a vállalkozására, mint személyre

6. Készítsen kivételes vásárlói élményt

7. Vegyen részt a közösségében

8. Hozzon létre és tartson magas színvonalú blogot

9. Stratégiailag fejlessze vizuális identitását

10. Egyesítse a közösségi média fiókjait

[ad_2]
Source link


27 Views 0 Ratings Rate it