10 tipp és trükk az iPadOS-hoz 14

Avatar Gadam | 2020.12.29. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

A kezdőképernyőn widgetek láthatók egy iPad-en.
alma

Az Apple iPadOS 14 frissítése az iPad, az iPad Air, az iPad Mini és az iPad Pro számára közelebb hozza az iPad-et a Mac-hez anélkül, hogy elveszítené az iPad egyediségét. Itt vannak azok a funkciók, amelyeket érdemes kipróbálni az iPadOS 14 rendszeren.

Új modulok

A kezdőképernyőn a widget elrendezése megegyezik az iOS 14 rendszeren, de új modulokat kell ellenőrizni. Ezek eléréséhez csúsztassa jobbra az ujját a kezdőképernyőn. Rögzítheti őket az oldalsávra is.

A kütyü hozzáadásának folyamata és a rendelkezésre álló különféle típusok is különböznek. Most hozzáadhatja ugyanazon kütyü kicsi, közepes vagy nagy változatát. A kezdéshez egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva a kezdőképernyő egy üres részét, majd érintse meg a pluszjelet (+).

Modul hozzáadásához a mai nézethez érintse meg és húzza a helyére az iPadOS 14 rendszeren.

Az iPhone kezdőképernyőjén használt widgetek iPad-jén is elérhetők. Kezdheti ezzel a 10 nagyszerű eszközzel.

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 nagyszerű iPhone kezdőképernyő eszköz az induláshoz

Univerzális keresés

Az iPadOS 14 alkalmazással az operációs rendszer kialakítása kiforrott. A Spotlight stílusú univerzális kereséssel az iPad inkább Mac-hez hasonlóan viselkedik, és ebben a konkrét esetben ez jó dolog!

Most, amikor megnyomja a Command + szóköz billentyűt, vagy lefelé csúsztatja a kezdőképernyőn, megjelenik az új Általános keresősáv.

Itt beírhatja a keresni bármit, és ez is bejárja az internetet! Az alkalmazás eredményei azonnal megjelennek – csak az Enter megnyomásával nyissa meg az egyiket. Ugyanezt megteheti minden olyan webhelyen, amelyet korábban meglátogatott.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan nyitható meg alkalmazások, weboldalak és parancsikonok a keresésből iPhone és iPad készüléken

Írjon bármelyik szövegmezőbe

Az iPadOS 14 emellett az Apple Pencilt is jobban előtérbe helyezi. Ha rajongsz érte, és inkább írsz, mint gépelsz, akkor imádni fogod az új Firka funkciót.

Ezzel a szolgáltatással bármilyen szövegmezőbe írhat. Csak érintse meg a szövegdobozt az Apple ceruzával (ne az ujjával), és megjelenik egy kis ceruza ikon. Írjon, amit csak akar, és ez konvertálódik gépelt szöveggé.

Kiválaszthatja a szöveget, ha köréje köröz. Valamit, amit írt, törölni ugyanolyan egyszerű, mint felírni. További részletekért hogyan lehet testre szabni és használni a firka funkciót, nézze meg útmutatónkat.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan írhat szövegdobozokba az Apple ceruzája segítségével iPad-en

Kézzel írt szöveg másolása

Miután szöveget írt kézzel, azt is megteheti másolja és illessze be gépelt szövegként az Apple Notes alkalmazáson keresztül.

Kipróbálásához navigáljon egy kézzel írott jegyzethez, majd duplán koppintson egy szóra a kiválasztásához. Húzza a kijelölést az összes kézzel írt szöveg beillesztésére.

Az előugró ablakban koppintson a „Másolás szövegként” elemre. Most beillesztheti gépelt szövegként bármilyen alkalmazásba.

ÖSSZEFÜGGŐ: A kézírásos szöveg másolása és beillesztése gépelt szövegként az iPad készüléken

Rajzoljon tökéletes alakzatokat a Notes alkalmazásban

Ha valaha kézzel írja a jegyzeteket a Notes alkalmazásban, néha alakzatokat kell rajzolnia. Legyen szó folyamatábra vagy négyzetsorozatról, az iPadOS 14 lehetővé teszi a konvertálást rajzok tökéletes alakzatokká.

Kipróbálásához nyissa meg a Notes alkalmazást, majd az Apple ceruzával vagy az ujjával válassza ki a Toll, Ceruza vagy Kiemelő eszközt. Rajzoljon egy alakzatot, majd néhány másodpercig tartsa az Apple ceruzát vagy az ujját a forma végén.

Az általad rajzolt ábra automatikusan tökéletes alakzattá alakul.

ÖSSZEFÜGGŐ: Tökéletes formák rajzolása iPhone-on és iPad-en

Tanulja meg az Új oldalsáv használatát az alkalmazásokban

Az iPadOS 14 összecsukható oldalsávot és hárompaneles felhasználói felületet is kínál az Apple legtöbb alkalmazásához. Számos harmadik féltől származó alkalmazás is kezdi használni.

Az új oldalsáv drasztikusan megváltoztatja bizonyos alkalmazások viselkedését; kiváló példa a Fotók alkalmazás. Most az oldalsáv segítségével kell navigálnia a fülek között, böngészhet az albumokban, vagy megnézheti a különböző típusú adathordozókat.

Az Oldalsáv gomb megérintésével összecsukhatja vagy kibonthatja az oldalsávot. Szerkesztheti az oldalsávot, és hozzáadhat vagy eltávolíthat szolgáltatásokat.

A testreszabható oldalsáv legjobb példája a Fájlok alkalmazásban található. Koppintson a Menü gombra, majd az „Oldalsáv szerkesztése” elemre.

Itt egy egyszerű felületen eltávolíthatja és átrendezheti a „Kedvenceket” és a „Címkéket”.

Alapértelmezett e-mail és böngészőalkalmazások beállítása

Egy másik módszer, amellyel az iPad egyre inkább hasonlít a Mac-hez, az, hogy megteheti most állítsa be az alapértelmezett alkalmazásokat a levelekhez és böngésző kliensek. Alapértelmezett böngészőként beállíthatja a Google Chrome, a Microsoft Edge, a Firefox és egyebeket. Az alapértelmezett e-mail klienst harmadik félre is módosíthatja, például Spark, Gmail, Outlook és így tovább.

Az alapértelmezett böngésző megváltoztatása után bármelyik alkalmazásban megérintett link közvetlenül a böngészőben nyílik meg a Safari helyett.

Az alapértelmezett böngésző vagy e-mail kliens megváltoztatásához nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen a kívánt alkalmazáshoz

Koppintson az „Alapértelmezett böngészőalkalmazás” vagy az „Alapértelmezett e-mail alkalmazás” elemre, attól függően, hogy melyik alkalmazást szeretné módosítani.

Válassza ki a listából a használni kívánt alkalmazást.

Ez az! Most egy harmadik féltől származó alkalmazást állított be alapértelmezett levelező vagy böngésző alkalmazásként.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az alapértelmezett böngésző módosítása iPhone és iPad készüléken

Nyissa meg az Univerzális keresést bárhonnan az AssistiveTouch segítségével

Mi van, ha egy alkalmazáson belül szeretne hozzáférni az Egyetemes kereséshez, de nincs csatlakoztatva billentyűzet? Megoldhatja ezt az AssistiveTouch funkció használatával.

Az AssistiveTouch egy lebegő szoftveres Kezdőlap gombot ad hozzá az iPad képernyőjéhez. Ezután hozzárendelhet egyszeri, kettős vagy háromszoros koppintást az AssistiveTouch gombhoz. Javasoljuk a Spotlight hozzáadását dupla koppintásként. Ezután bármikor egyszerűen koppintson az AssistiveTouch gombra az Universal Search megnyitásához.

Ennek beállításához nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPad-jén, és lépjen a Kisegítő lehetőségek> Érintés> SegédTouch elemre. A menü tetején kapcsolja be az „AssistiveTouch” elemet, majd válassza a „Double-Tap” lehetőséget.

Itt koppintson a „Spotlight” elemre.

Most, amikor duplán megérinti az AssistiveTouch gombot, egy lebegő Universal Search menü jelenik meg minden használt alkalmazás felett.

Gyorsan nyissa meg az alkalmazásokat az osztott nézetben az Universal Search segítségével

A kényelem mellett az úszó Universal Search szolgáltatás még egy előnyt kínál. Mivel minden használt alkalmazás tetején megnyílik, az Univerzális kereséssel is kereshet és hozzáadhat egy alkalmazást a Felosztott nézethez.

Nem kell használnia a Dockot, és nem kell a Kezdőképernyőre lépnie ahhoz, hogy alkalmazásokat adjon a Split View-hoz. Ez akkor működik a legjobban, ha iPadjét billentyűzettel használja. Azonban, amint fentebb említettük, az AssistiveTouch használatával érintés mozdulattal megnyithatja az Általános keresést is.

A kezdéshez nyissa meg az első alkalmazást, amelyet hozzá kíván adni a Felosztott nézethez. Nyomja meg a Command + szóköz billentyűt, vagy használja az AssistiveTouch gombot az Egyetemes keresés megnyitásához, majd írja be annak a második alkalmazásnak a nevét, amelyet hozzá kíván adni az osztott nézethez.

Amikor az alkalmazás megjelenik a keresési eredmények között, érintse meg és tartsa lenyomva az ikonját a felvételéhez.

Ezután egyszerűen húzza az iPad képernyő jobb szélére, és engedje el, hogy hozzáadja az alkalmazást a Split View-hoz.

Csakúgy, most már két alkalmazás van megnyitva a Split View-ban. Ha végeztél, csak kilépés a Split View-ból mint általában.

Tiltsa le a privát címet a Wi-Fi hálózatoknál

Az iPadOS 14 új biztonsági funkcióval rendelkezik Privát hozzáférés a Wi-Fi hálózatokhoz. Véletlenszerű MAC címet hoz létre minden alkalommal, amikor csatlakozik egy Wi-Fi hálózathoz. Általában a MAC-cím egy eszközhöz van kötve. A vállalatok és a webhelyek is használják az internet nyomon követésére.

A véletlenszerűen kiválasztott MAC-cím növeli a magánéletét, amikor nyilvános Wi-Fi-hálózatokhoz csatlakozik, de ez néhány ember számára problémát okozhat. Például, ha otthoni vagy munkahelyi hálózata MAC-címszűrést használ, akkor a rendszer megkérheti Önt a funkció letiltására. Ez hálózatonként megtehető.

Ennek az opciónak az engedélyezéséhez vagy letiltásához nyissa meg az iPad beállításait, és menjen a Wi-Fi szakaszra. Koppintson az Info gombra (i) annak a Wi-Fi-hálózatnak a mellett, amelyhez éppen csatlakozik.

Kapcsolja be vagy ki a „Privát cím” opciót. A folyamat befejezéséhez koppintson az előugró ablakban az „Újra csatlakozás” elemre.

ÖSSZEFÜGGŐ: A privát Wi-Fi MAC-címek letiltása iPhone-on és iPad-en


Noha ez nem új funkció az iPadOS 14-nél, az egér és a trackpad támogatás, amely már elérhető az összes iPaden, hatékony módszert kínál arra, hogy minél többet végezzen az iPad készülékén. Nézze meg, mit tehet vele itt.

ÖSSZEFÜGGŐ: Minden, amit tudnia kell az új iPad egérről és a kezelőpadról
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it