3 A LinkedIn B2B marketing taktikája 2021-ben

Avatar Gadam | 2021.02.04. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Megszakított kereskedések. Virtuális vásárlói események. Elhalasztották az értékesítési megbeszéléseket. Hogyan folytathatják a B2B vállalatok az ügyfelek és a potenciális ügyfelek bevonását, amikor a hagyományos üzleti tevékenység szinte lehetetlen?

Milyen tanulságok vonhatók le az elmúlt hónapokból, amelyek segíthetnek a 2021-es év eredményes és nyereséges biztosításában?

Ha van valami, amit megtanultunk az elmúlt évből, az a digitális eszközök fontosságának fontossága. A B2B cégek szerint a COVID alatti digitális interakcióik 2-3-szor fontosabbá váltak, mint a hagyományos interakciók McKinsey.

A B2B vásárlók a vásárlási folyamat legelején keresik a digitális élményeket – amikor termékeket kutatnak. Ahogy haladnak ezen a folyamaton, a kutatástól az értékelésen át a vásárlásig, az önkiszolgáló csatornákat részesítik előnyben – vagy a lehető legtöbb távoli vásárlást.


A LinkedIn B2B marketing kampányok révén a vállalatok a vásárlási folyamat során online kapcsolatba léphetnek az üzleti ügyfelekkel – a saját webhelyükre történő jelentős befektetés nélkül.

A LinkedIn használata 26% -kal nőtt 2020 első és második negyedéve között, és a webhely tapasztalható „rekord szintű elkötelezettség” a Microsoft szerint. A LinkedIn most 690 millió taggal büszkélkedhet, szemben a 2020 januári 675 millióval.


Noha az ügyfelek nem tudják közvetlenül megvásárolni az Ön szolgáltatásait vagy termékeit a LinkedIn-en (legalábbis még nem), vannak módok, amelyekkel a csatornát felhasználhatja velük a vásárlási folyamat egyéb szakaszaiban. A marketingnek, az értékesítésnek, a menedzsmentnek és minden másnak, akinek érdeke fűződik ahhoz, hogy cége hogyan viszonyul az ügyfelekhez, új módszereket kell keresnie a LinkedIn erőforrás használatára.

Itt van három gyakran figyelmen kívül hagyott módszer, amellyel a B2B vállalkozások 2021-ben felhasználhatják a LinkedIn-t marketing céljából.

1. Hosszú formájú tartalom kurátora a LinkedIn-en

A B2B marketingszakemberek átcsoportosítják rendezvénymarketing-költségvetésüket, és 43% ehelyett a tartalom létrehozásában fektet be. Hosszú formájú tartalommarketing-darabjai LinkedIn cikkekként oszthatók meg. Nincsenek szerkesztői irányelvek, ezért a cikkek lehetnek promóciós vagy oktató jellegűek – ami azt jelenti, hogy felhasználhatja őket nemcsak arra, hogy vállalatát gondolatvezetőként pozícionálja, hanem híreket is megosszon. A LinkedIn segíthet megmutatni, hogy tanácsadó üzleti partner vagy, ami rendkívül fontos a vásárlók számára az elbírálás szakaszában.

Az egyik ügyfelem, a globális címke- és csomagolóanyag-gyártó, Avery Dennison a LinkedIn cikkek segítségével felhívja a figyelmet arra, hogy a szervezet hogyan foglalkozik a sokféleséggel és az inklúzióval. Észak-amerikai vezérigazgatója volt cikksorozat feladása amelyek nemcsak a társaság álláspontját osztják meg ezekben a kérdésekben, hanem a társaság által tett közvetlen intézkedéseket is.

2. Vonzza be a LinkedIn-en dolgozó alkalmazottait

Gyakran halljuk az ügyfelektől: „LinkedIn követőink közül sokan saját alkalmazottak vagyunk. Hogyan használhatjuk ki ezt?”

A válasz? Tegye zökkenőmentessé számukra a tartalom erősítését és az elkötelezettség növelését a potenciális ügyfelekkel. Íme néhány módszer erre:

  • Készítsen és ossza meg LinkedIn tartalmát csapata számára. Használjon pozitív médiavisszhangot, új termékbemutatót, egy LinkedIn cikket vagy bármi mást, ami méltó ahhoz, hogy elkészítsen egy minta LinkedIn bejegyzést az értékesítési csapat számára, hogy másolja és beillessze saját hírcsatornájába, vagy ösztönözze a tartalom megosztását közvetlenül a vállalati oldalról. Ez segít az értékesítési csapatnak abban, hogy továbbra is kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel és ápolja a kapcsolatokat az értékesítésen túl.
  • Fedezze fel a LinkedIn Elevate alkalmazást. LinkedIn Elevate egy fizetett eszköz, amely a tartalmat kurálja és megosztja az alkalmazottakkal egy online irányítópulton keresztül. Játékot jelent a kiküldetésből: Az elkötelezettség statisztikája a ranglistán szerepel, és az alkalmazottak versenyezhetnek egymással.
  • Virtuális események engedélyezése. Eseményeinek költségvetését 2021-ben csökkenthetik, de új módszereket kereshet az alkalmazottak láthatóságának növelésére virtuális események révén. Van olyan alkalmazottja, aki egy most meg nem történt kereskedésen mutatkozik be? Dolgozzon együtt az alkalmazottal a LinkedIn esemény; vagy élőben közvetíteni kell LinkedIn Live.

3. Vágja át a rendetlenséget a LinkedIn Ads segítségével

Miért érdemes 2021-ben befektetni a tartalom létrehozásába, ha azt nem a megfelelő közönség látja? A LinkedIn lehetővé teszi hirdetések létrehozását, vagy dollárok elhelyezését organikus bejegyzések mögött a szponzorált tartalom fejlesztése érdekében. Célozhat általános demográfiai adatok alapján – életkor, nem, hely -, valamint ipar, szervezet neve, munkakör, évek tapasztalata, csoportok és csoportok szerint. több. Emellett feltöltheti az aktuális leadek listáját, és felveheti őket a célzásba, ami segít biztosítani, hogy interakciói és a csatornába történő befektetések pontosak és értelmesek legyenek.

Az eMarketer becslései szerint a LinkedIn 2020-ban az amerikai B2B digitális hirdetési dollár egyötödét fogja biztosítani. A szponzorált tartalom mellett a LinkedIn különféle fizetett lehetőségeket kínál, beleértve az üzenethirdetéseket, a Lead Gen űrlapokat és a beszélgetési hirdetéseket:

  • Üzenet hirdetések lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy online privát üzeneteket küldjenek a potenciális ügyfeleknek, amikor online vannak. A hirdetések cselekvésre ösztönző gombot tartalmaznak, amely a potenciális ügyfeleket URL-re vagy akár egy LinkedIn-re irányíthatja Lead Gen Form előre feltöltve a felhasználók által előre beállított LinkedIn információkkal.
  • Beszélgetési hirdetések olyanok, mint az üzenethirdetések Válassza ki a saját kalandját történetek: Megtervez egy beszélgetést egy potenciális partnerrel, útmutatásokat és forgatókönyveket adva, az ügyfél útjától függően. Például, ha webináriumot hirdet, az ügyfél az első üzenet után regisztrálhat, vagy kérdéseket tehet fel a beszélővel vagy a tartalommal kapcsolatban. Az előkészített üzenetsorozaton keresztül képes utánozni egy beszélgetést. Az üzenethirdetésekhez hasonlóan befejezhet URL-t vagy Lead Gen űrlapot.

* * *

Egy tipikus B2B-vásárlás 12-24 hónapot vehet igénybe, így a túl hosszú várakozás a potenciális ügyfelek bevonásával hosszú távú következményekkel járhat, és hatással lehet a végére még akkor is, ha a világjárvány mögöttünk van.

Bár lehet, hogy fizikailag nem látja őket, az ügyfelek nem mennek sehová, és a LinkedIn marketing képességeinek feltárásával továbbra is tudatában maradhat velük.

[ad_2]
Source link


40 Views 0 Ratings Rate it