3 egy élménykészítő alkotóelemei

Avatar admin | 2021.02.05. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Az Adobe legutóbbi Experience Maker Live kétnapos online eseménye éleslátó, átgondolt és informatív volt, ahogy azt jósoltam. Míg tudtam, hogy milyen jó minőségű tartalomra számíthatok valamelyik rendezvényüktől, egy sürgető kérdéssel indultam el a virtuális konferencián: mi is pontosan van élménykészítő?

Nem tartott sokáig, mire a kérdésre választ kaptak.

A rövid válasz az, hogy az élménykészítő egy újfajta vezető – aki rugalmas, az ügyfeleket helyezi a középpontba, és segít a lehető legkreatívabb módon. Döntő kilátás a modern üzleti vezetésre, különösen azok számára, akik javítani kívánják az ügyfélélményeket, digitalizálják az üzleti folyamatokat és jobb belső összehangolást teremtenek.

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mi az Adobe három nagy alkotóeleme annak, ami meghatározza az élménykészítőt, amint azt Marissa Dacay, idősebb igazgató, az Adobe globális vállalati marketing igazgatója elmondta, és miért ezek a tulajdonságok döntő fontosságúak a modern üzleti élet szempontjából.

Az élménykészítő empatikus

A kétnapos esemény egyik fő témája az volt, hogy az idők drasztikusan megváltoztak, és a dolgok soha nem lesznek a régiek. Míg az üzenet előrelátónak tűnik, az igazság az, hogy ez egy lehetőség – ha helyesen tudjuk eligazodni benne. Marissa nyitó nyilatkozatában kifejtette, hogy ezeket az elemeket olyan módszerekkel használják, amelyek „rugalmas vállalkozásokat állítanak a csomag többi részéből”.

Az élménykészítő egyik legnagyobb és legfontosabb szempontja az empátia. Empátia az ügyfelek iránt, empátia a kollégák és alkalmazottak iránt, és az empátia önmagad iránt. Annak ismerete, hogy ezek az érdekelt felek a bizonytalanságban mozognak, és teljesen új problémákkal küzdhetnek, azt jelenti, hogy törődnie kell velük és reagálnia kell ezekre a problémákra.

Ez azt jelenti, hogy újragondolják az ügyfélutat, újragondolják az ügyfélélményeket, újragondolják a tartalmat, és azt, hogy miként lehet hasznos és támogató a potenciális ügyfelek és az ügyfelek, valamint a saját csapatai számára. Empátia jelentése: annak megértése, hogy az érzések befolyásolják a döntéseket és a bizalmat, és ennek felhasználása az üzleti döntéshozatal során.

Míg eleinte némi pánik azt jelentette, hogy a vállalatok a csökkenő bevételre számítva csökkentették a B2B megoldásokat, sok olyan vállalkozás, amelynek vezetői és ügyfélarcú munkatársai empatikusak, ügyfélbázisuk megduplázódnak és hűségesek maradnak, miközben segítenek az időjárásnak a vihar. Ahogy Marissa leírta, mint modern vezetők, “nem azért vagyunk itt, hogy csupán eladjunk, hanem azért, hogy segítsünk.”

Az élménykészítő alkalmazkodó

Az EML virtuális konferenciájának másik fontos témája, hogy ha a vállalkozások még nem kezdték el digitális átalakulás, lehet, hogy még nem késő, de minden bizonnyal nagyobb felfelé tartó csatával kell számolniuk. Ennek oka elsősorban az a képesség, hogy alkalmazkodni tudjon bármihez, ami utadba kerülhet.

Azok a vállalatok és vezetőik, akik a digitális tapasztalatokra, az ügyféltámogatásra, valamint a belső együttműködésre és kommunikációra összpontosítanak, azok, akik helyzetüket és kínálatukat tekintve könnyebben tudtak dönteni, vagy a belső folyamatokat hozzáigazították távmunka és új vásárlói utak. Marissa elmagyarázta, hogy ezekben az időkben „erő van a forgásban. A forgatókönyvtervezés elmozdul, és a b2b-nek különösen több késői fázisú tartalomra van szüksége ”az ügyfél számára. A tapasztalatgyártóknak most olyan kérdéseket kell feltenniük maguknak, mint például: “Hogyan lehet a termékbemutatót virtuális tartalommá tenni?”

A manuális folyamatok és a lassan mozgó belső szervezetek segítségével nagyobb nehézségekbe ütközhet ennek a pivotnak a készítése – de ez még nem vész el. Most azt láttuk, hogy globális gazdaságunk egy pillanat alatt elmozdulhat, és az Élménykészítők segítenek vállalkozásuknak a jövőben bármire felkészülni.

Ez a „jöjjön, ami jöhet” mentalitás, valamint a rugalmasság és a gyors alkalmazkodás képessége biztosítja, hogy a vállalkozásoknak meglesz a kedvük arra, hogy ezt a próbálkozási idő másik oldalát kiaknázzák, és minden más olyan dolgot, amely elkerülhetetlenül bekövetkezik a jövőben.

Az élménykészítő befogadó

Míg közönség szegmentálása a célzás pedig a marketing és az értékesítés fontos része, amikor a modern üzleti tevékenységről a vezetőknek törekedniük kell befogadás.

Ez néhány különféle dolgot jelent: az inkluzivitás tágabb értelemben azt jelenti, hogy az alkalmazottak, az ügyfelek és más érdekeltek egyaránt érezzék magukat hallgatva, és hogy vannak olyan tartalmak, megoldások és tapasztalatok, amelyek megfelelnek az igényeiknek. Ahogy Marissa fogalmazott: „az ügyfelei egy másik világban élnek, és igényeik megváltoztak. Valós időben meg kell értenie az ügyfelét. ”

Ez azt is jelenti, hogy a vezetőknek és a vállalkozásoknak arra kell törekedniük, hogy magasabb szintű öntudatot érjenek el, amikor a társadalomban betöltött nagyobb szerepükről van szó, mivel a sokféleség és az egyenlőség nehéz témáival szembesülni kell. Mivel a fogyasztók és az alkalmazottak egyaránt igyekeznek igazodni a fontos értékeket megtestesítő vállalatokhoz és magánszemélyekhez, a tapasztalatgyártóknak szorgalmasaknak kell lenniük önképzésük, növekedésük és befogadásuk terén a vállalkozás minden területén.

Ha tovább mélyedünk, láthatjuk, hogy a modern vállalkozásoknak folyamatosan be kell vonniuk az ügyfeleket. A tapasztalatgyártóknak tehát proaktív módon, teljes holisztikus módon kell előre látniuk az igényeket, és képesnek kell lenniük arra, hogy gyorsan alkalmazkodjanak, ha az inkluzivitás terén hiányosságot fedeznek fel. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek képesek legyenek hasznos, hasznos és megbízható információkhoz jutni és hozzájuk férni a vásárlás minden szakaszában, a vásárlás előtt és után. Itt az inkluzivitás releváns a belső összehangolás és a rugalmas, ügyfélközpontú folyamatok létrehozása szempontjából is.

Ami a modern vállalkozások vezetését illeti, olyan módszerekkel tesztelnek minket, amelyekkel még soha nem találkoztunk. De az igazi tapasztalatszerzők megfoghatják a kezünket, és megkaphatják azokat az új lehetőségeket, amelyek az ügyfeleket helyezik a középpontba, ösztönzik a kapcsolatokat, jobb üzleti modelleket és belső folyamatokat, valamint nagyobb elégedettséget jelentenek a szervezeteken belül és kívül. A vezetőknek – minden eddiginél jobban – empatikusnak, alkalmazkodónak és befogadónak kell lenniük, és akkor a bizonytalan jövő sokkal könnyebben vállalható.

Mathias Jonsson dolgozik Exelement, a Marketo Engage partnere.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok