6 tipp a Facebook dinamikus termékhirdetéseinek hatékony használatához

Avatar admin | 2021.02.06. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

A legtöbb hirdetés egyirányú: létrehozza őket, majd kiadja széles közönségnek. Most képzelje el, hogy testre szabhatná-e az egyes hirdetéseket úgy, hogy a fogyasztóknak pontosan azt jelenítsék meg, amit látni akarnak, pontosan akkor, amikor látniuk kellene.

Nyertesnek tűnik? Ez!

A dinamikus termékhirdetések pontosan ezt teszik, és lehetővé teszik automatizálja a testreszabott hirdetéseket. Segítenek abban, hogy a szándékot eladássá alakítsa, és elősegíti a közönség fokozottabb elkötelezettségét. Ez az útmutató megvizsgálja, hogy a DPA-k miért a marketingszakemberek kedvencei, és hogyan adhatja lendületet velük a közösségi média marketingjéhez.

Kezdjük!

Mik azok a dinamikus termékek hirdetései?

A dinamikus termékhirdetések olyan típusú Facebook és Instagram hirdetések, amelyekhez korábban létrehozott hirdetési sablonokat használnak személyre szabott tartalmat szolgáltat a fogyasztóknak online tevékenységük alapján. Kombinálják az automatizálás és a közönségcélzás legjobbjait, hogy személyre szabott élményt teremtsenek.

Íme egy példa:

Redőny

Az online platformok valós időben gyűjtenek adatokat a fogyasztó viselkedése alapján, majd egy tökéletesen megfelelő hirdetést küldenek nekik. Például, ha egy fogyasztó meglátogatta az Ön webhelyét és egy bizonyos ingkategóriát böngészett, de nem vásárolt, akkor a Facebook hirdetést jelenít meg nekik ezekről az ingekről.

A vállalkozások katalógusuk kis részét népszerűsíthetik nagyon célzott közönség számára, vagy több hirdetés segítségével kiemelhetik a termékek szélesebb körét. Olyan hirdetésekkel célozhatják meg a kívánt közönség meghatározott csoportjait, amelyek segítenek a felhasználókat a következő értékesítési csatorna szakaszába vinni.

Miért fontosak a dinamikus termékhirdetések?

A dinamikus termékhirdetések lehetővé teszik, hogy a megfelelő üzenetet küldje a megfelelő emberek csoportjának. Hihetetlenül hasznosak a fellendüléshez közösségi média elkötelezettség. Mivel minden fogyasztó eltérő preferenciákkal rendelkezik, és vásárlási folyamatának más szakaszában van, nem valószínű, hogy ugyanazt a hirdetést robbantaná el minden fogyasztójának, hogy a kívánt eredményeket érje el. Az adatvédelmi hatóságok az adatok felhasználásával segítenek megmutatni azokat a termékeket, amelyek minden fogyasztót érdekelnek.

Lehetővé teszik a gyors méretezést is, mivel a hirdetések sablont követnek, és ezért nem kell külön termékeket létrehozniuk. A rugalmas hirdetésformátum lehetővé teszi az összes csatornán való megjelenést az összes eszközön, beleértve a táblagépeket, okostelefonokat és asztali számítógépeket is. Egy tanulmány becslése szerint A DPA-k háromszorosára növelhetik megrendeléseit, és a kezdeti befektetés 2,5-szeresét hozhatják vissza:

Dinamikus remarketinghirdetések

A esettanulmány megnézte a Yatango telekommunikációs vállalatot, amely dinamikus hirdetésekkel célozta meg azokat az embereket, akik meghatározott termékeket, például előre fizetett adatcsomagokat néztek meg. Az eredmény a 200% -kal nő a bejelentkezés! Ez azért volt lehetséges, mert olyan embereknek mutattak termékeket, akik már egyértelmű érdeklődést mutattak irántuk.

Az adatvédelmi adattárak a vásárlások szempontjából releváns tartalom megjelenítésével segíthetik a meglévő ügyfelek további vásárlásait. A vállalkozások az ilyen típusú hirdetésekkel könnyedén értékesíthetik és keresztértékesíthetik azáltal, hogy kiemelik az adott ügyfélszegmensekre szabott termékeket.

Bonyolultnak tűnik, de a DPA-kat nem túl nehéz beállítani. Valójában sok legjobb e-kereskedelmi platformok A piacon most integrációt kínál a Facebook-szal, hogy segítsen hirdetései gyors és hatékony létrehozásában, még akkor is, ha Ön kezdő.

6 legjobb gyakorlat a dinamikus termékhirdetések hatékony használatához

A DPA-k ötvözik a kreativitást a adatközpontú marketing erőfeszítések. Ha jól használják, akkor hasznosak lehetnek a fogyasztó szándékának kiaknázásában és a vásárlás felé mozdíthatják őket.

Ez a szakasz hat tippet fog megvizsgálni, amelyek segíthetnek a dinamikus hirdetések hasznosításában.

1. Kerülje a hirdetések átfedését

Valószínűleg különféle dinamikus termékhirdetési kampányokat fog futtatni, és ugyanaz az üzenet a közönség több szegmensére is vonatkozhat. A hirdetések ezután versenyeznek egymással, ami negatívan befolyásolhatja a teljesítményt. Ezt kerülje Facebook hirdetési hiba egymást kizáró kampányok létrehozásával.

A kampány létrehozásának szakaszában használja a Közönségfedés eszközt a közönségszegmensek összehasonlításához, és győződjön meg arról, hogy nem akaratlanul bombázza-e az embereket túl sok hirdetéssel.

2. Hozzon létre megfelelő termékkészleteket

A célzott hirdetések megjelenítésének egyik kritikus eleme annak eldöntése, hogy mely termékeket jelenítse meg. Ha széles áruválaszték van az áruházban, a termékkészletek lehetővé teszik, hogy meghatározott termékcsoportokat kínáljon meghatározott közönségnek. Ez létfontosságú, ha eladási és keresztértékesítési kampányokat szeretne létrehozni. A hirdetés létrehozásakor használja a bal oldali sávban található „termékkészletek” lehetőséget:

Termékkészletek

Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a termékeket a leglogikusabban csoportosítsa, és csak nagyon releváns hirdetéseket jelenítsen meg a megcélzott vásárlók számára.

3. Tesztelje, tesztelje és tesztelje a hirdetési példányt

Legyen kreatív a másolatával, és mindig szánjon időt az A / B tesztelésére. A / B tesztelés a tartalom két változatát használja, hogy megnézze, melyik eredményezi a legjobb eredményt. Mivel csak néhány másodperc áll rendelkezésre a benyomás elkészítéséhez, a másolatnak vonzónak és egyértelműnek kell lennie cselekvésre való felhívás.

Egy másik tesztelendő szempont az, hogy egy vagy több hirdetést akar-e megjeleníteni. A dinamikus termékhirdetések lehetővé teszik több termék megjelenítését az úgynevezett a kategóriában körhinta hirdetés. Lehet, hogy látta ezeket a Facebookon – ahol egy márkának több hirdetése van ugyanabban a nyílásban, és ellopva megnézheti a különböző termékeket. Mint ez:

Foodpanda Hirdetés másolat mintája

Ezek a hirdetések lehetővé teszik legfeljebb 10 elemet tartalmazhat egy hirdetéshelyen és lehetőséget ad arra, hogy több termékét bemutassa. A tanulmány az Northern Commerce megmutatta, hogy ügyfele csak a körhinta hirdetésekre való áttéréssel 137% -kal növelheti a vásárlás konverziós arányát!

4. Ne felejtsd el az alkalmazás vásárlóját

Az online tartalom mobil optimalizálása ma már elengedhetetlen. Egyre nő azoknak a száma, akik mobileszközükről vásárolnak, és hamarosan az összes online értékesítés majdnem felét adja:

Az amerikai M-Commerce mennyiségének előrejelzése

Ha van mobilalkalmazása, ne felejtse el felvinni ezeket a felhasználókat dinamikus termékhirdetéseinek ügyfélkészleteibe, valamint azokat, akik meglátogatják az asztali webhelyet. Ez lehetővé teszi az ügyfelek keresztreferenciáját is, akik mind az Ön alkalmazását, mind a webhelyét meglátogatták.

5. Használja ki az egyéni közönségeket

Dinamikus termékhirdetések létrehozásakor a Facebookon egyéni közönségeket hozhat létre a meglévő e-mail listából és CRM ügyfél adatbázis. Az adatokat tartalmazó fájlt feltöltheti, vagy e-mail címeket importálhat közvetlenül a Mailchimp-ből:

Hozzon létre egyéni közönséget

Ez segít tovább finomítani a megközelítést, és még személyre szabottabb hirdetéseket kínál. Például, ha valaki korábban vásárolt tőled, és része a hűségprogramodnak, küldhet neki konkrét hirdetéseket, amelyek ezeket a tagokat célozzák meg.

6. Tartsa szem előtt a költségvetést

Ha van költségvetési korlátja, akkor a legjobb ragaszkodjon ahhoz, hogy újból megcélozza azokat a látogatókat a webhelyén és az alkalmazásában, akik már megmutatták vásárlási szándékukat. Legyen egyszerű az olyan remarketinghirdetésekkel, amelyek segítenek kamatoztatni azokat, akik a legnagyobb valószínűséggel valósítanak meg konverziót.

Referencia pontként egy hirdetés kalkulátor becslése szerint a Facebookon megjelenő hirdetések 7,19 dollárba kerülnek 1000 megjelenítésért, míg az Instagramé 7,91 dollár / 1000 megjelenítés. Szerencsére előre megadhatja a kampány költségkeretét, hogy pontosan tudja, mire fog költeni.

Csomagolás

A dinamikus termékhirdetések nagyszerű módja a célzott hirdetések elküldésének a meglévő ügyfélkörnek és azoknak, akik érdeklődést mutattak a termékei iránt. A dinamikus termékhirdetések segíthetnek Önnek növeli a konverziókat azáltal, hogy pontosan a megfelelő időben érheti el a megfelelő közönséget.

A DPA-k ötvözik az adatokat és az automatizálást, hogy a márkája kapcsolatba léphessen a fogyasztókkal a közösségi médiában, valamint a termékek keresztértékesítésében és eladásában. Bebizonyosodott, hogy ezek az automatizált hirdetések segítenek a vállalkozásoknak a legjobb adatközpontú fogyasztói betekintést nyerni kampányaik még hatékonyabbá tételéhez.

Emlékezzen csak néhány egyszerű tippre, amelyek segítenek a legtöbbet kihozni a DPA-kból:

  • Győződjön meg arról, hogy kampányai nem fedik egymást
  • A termékkészletek felhasználásával csak a legrelevánsabb hirdetéseket jelenítheti meg
  • Legyen kreatív a hirdetési másolattal, és futtassa le az A / B teszteket, hogy megtudja, mi működik
  • Válasszon mobilon alapuló megközelítést
  • Használjon egyedi közönségeket a meglévő és korábbi ügyfelek megcélzásához
  • Személyre szabhatja kampányait a költségkerete alapján

Ha megfelelően használja őket, a dinamikus termékhirdetések elősegítik a konverziók számának növelését, az elkötelezettség növelését és a promóciós tevékenység előnyt jelentenek az adatok erőteljes felhasználásával.


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok