A Burger King csipogóról … és további hasznos tartalommarketing-leckékről

Avatar admin | 2021.03.19. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

Ez a hét az iskolai szezonnak tűnik. A Burger King UK leckét kap a kontextus fontosságáról. A marketingszakemberek forrást kapnak arra, hogy kitalálják, hol vannak – és hol kell lenniük – a közösségi média érettségi ütemtervén. És mindenki megtanulhat egy olyan pillantásra egy diagramból, amely megmutatja, hogy hány lépés van a nagy teljesítményű tartalom előállításához.

Mindenki (de Burger King?) Tudta, hogy bocsánatkérés követi ezt a tweetet

Egy kép, amelyen egy Burger King UK tweet látható, amelyen a Nők felirat olvasható.

Lehet, hogy már hallottál a gyorsétteremről közösségi média félrelépés. A nemzetközi nőnap megünneplésére a Burger King UK kampányt indított új HER (Help Equalize Restaurants) ösztöndíjának elindítására, hogy segítse a Burger King-ben dolgozó nőket a konyhaművészet tudományos fokozatának megszerzésében.

Ez érdemes ügy. De a (törlés óta eltelt) tweet a közvélemény felháborodását váltotta ki – és a társaság hamarosan elnézést kért. (Tudjon meg minden részletet ebben az Adweek cikkben: A „Burger King” grillezésre kerül a „Nők a konyhában” címszó alatt. A női szakácsok támogatása.)

MIÉRT ÉRDEKELT: A tartalommarketingeket arra ösztönzik, hogy próbálják ki a provokatív és a dobozon kívüli ötleteket. És a Burger King kampány minden bizonnyal ebbe a kategóriába tartozik. De mielőtt közzétenné, ellenőrizze néhány emberrel a megcélzott közönségét (aki nem a márkájánál dolgozik.) És amikor a közreműködésüket kéri, ne magyarázzon el semmit. Hadd lássák a tartalmat, mint bárki más. Kérdezd meg gondolataikat nyitott kérdésként. (A feleletválasztós válaszokat tartalmazó konkrét kérdések torzíthatják reakcióikat.)

Remek emlékeztető arra is illessze a tartalmat a kézbesítési csatornához. A provokatív címsor vitathatatlanul azért működik, mert megragadja az olvasó figyelmét, majd az ugyanazon az oldalon megmagyarázza a fordulatot (vagyis az ösztöndíjprogramot). De a „Nők a konyhában vannak” kifejezés önálló tweetként történő használata kudarc. Az olvasók nem tudták könnyen megszerezni az ösztöndíj kontextusát – és reagáltak rá merénylet.

HOGYAN hallunk róla: CMI-k Lisa Dougherty megosztotta az Adweek cikkét.

A #content ötlet provokatív volt, de kontextus nélkül szolgált. Ez bocsánatkéréshez vezetett. Működhetett @ BurgerKingUK ötlete? keresztül @Brandlovellc @CMIContent #WeeklyWrap Tudja meg, hogyan> Kattintson a tweetelésre

Mennyire érett márkád társadalmi stratégiája?

„… (A közösségi) legyen az egyik legköltséghatékonyabb csatorna az értékesítés ösztönzéséhez, az ügyfélszolgálat fokozásához és a hűség ápolásához … (sok márka) nem épített be kifinomult stratégiát, és működési modell ez vezérli az üzleti eredményeket és a hatékonyságot ”- írja Matt Allison az Ubiquity Lab friss hírlevelében.

Az Ubiquity Lab ezután a közösségi média négy lépésből álló ütemtervén mutatja be az olvasókat: séta, kocogás, futás és sprint. Megadhatja az e-mailt, ha 19 kérdésből álló értékelést szeretne készíteni, hogy kiderítse, hol tartanak az ütemtervben. Még akkor is, ha nem teszed meg a tesztet, a (kapun kívüli) cikk Hogyan lehet összehasonlítani a közösségi média stratégiáját rengeteg részletet kínál, amelyekkel kitalálhatja, melyik szakaszban van.

Itt találhatók az áttekintő leírások:

A közösségi média négy szakaszból álló ütemtervét bemutató kép: séta, kocogás, futás és sprint.

A cikk leírja, hogy vállalkozásának mit kell tennie (és miért) a térkép minden egyes megállójában. Azt is elismeri, hogy nem minden vállalkozás számára lehet a „sprint” a cél.

“Lehet, hogy bizonyos területeken” sétál “, máshol” fut “- és ez nagyszerű, mindaddig, amíg halad előre” – áll a cikkben.

MIÉRT ÉRDEKELT: A sikeres használat érdekében közösségi média nem csak kiegészítője vagy kiegészítője lehet a tartalommarketing stratégia. Szerves alkotóelemnek kell lennie. A cikk bejárása során jobban meg fogja érteni, hogy a márka közösségi médiája hogyan viszonyul másokhoz az érettség szempontjából. Ennél is fontosabb, hogy jobban megértse, mit kellene tennie annak alapján, hogy hogyan látja a közösségi médiát a programjában.

HOGYAN hallunk róla: Sarah Mitchell írta a cikket a Story Lab-ban, az Ubiquity Lab hírlevelében. Először megosztotta LinkedIn. Tekintettel arra, hogy ott hogyan alakult (600% -kal több oldalmegtekintés volt, mint átlagos bejegyzése), megosztja a CMI közösséggel.

A #SocialMedia kapcsán sétálsz, kocogsz, futsz vagy sprintelsz? Az Ubiquity Lab praktikus forrása segít eljutni oda, ahová szeretne menni a @SarahMitchellOz @CMIContent oldalon keresztül. #WeeklyWrap Kattintson a tweetelésre

Hány lépés megy a nagy teljesítményű tartalom létrehozásához?

A következő alkalommal, amikor meg kell magyaráznia, mennyit fordít a tartalom létrehozására, vagy hogyan lehet a leghatékonyabbá tenni, próbálja ki ezt az Orbit Media Studios Andy Crestodina hasznos képét. A kép (innen: A teljes tartalom létrehozásának folyamata 17 lépésben és egyetlen folyamatábra) rögzíti a tartalom létrehozásának minden egyes lépését, kezdve az ötlettel és a szerkesztőhöz való eljuttatással.

Itt látható bepillantás a koncepció kidolgozásának első négy lépésébe:

Kép, amely bemutatja a tartalom létrehozásának első négy lépését, kezdve az ötlettel és a szerkesztőhöz való eljuttatással.

Ellenőrizze az összes lépést – beleértve keresés optimalizálása, az első vázlat megírása, és szerkesztés és polírozási szakaszok – teljes mértékben infographic.

MIÉRT ÉRDEKELT: A tartalomkészítők tudják, mennyi minden megy bele a munkájukba. De egy részletes, formális folyamat – és vigyázni arra, hogy egy lépést se hagyj ki – sokunk számára nem ez az erős választás. A részletek pontos meghatározása fontos annak biztosításához, hogy létrehozzunk valamit, amelyet a közönség szeretne – és az Ön üzleti igényeinek megfelelően. Ráadásul ez egy nagyszerű módja annak, hogy oktasson minden résztvevőt, aki vagy költségvetések jóváhagyása tartalommarketinghez.

HOGYAN hallunk róla: CMI-k Kim Moutsos csodálta a listát az Orbit friss hírlevelében.

Hány lépést tesz meg a #ContentCreation? T3? 5? 10? Ez a @crestodina folyamatábra eldönti a kérdést (és elmagyarázzuk, miért számít) a @KMoutsos @CMIContent oldalon keresztül. #WeeklyWrap Kattintson a tweetelésre

KÉZIVAL KAPCSOLÓDÓ TARTALOM: A nagy teljesítményű online tartalom titkai
Érdeklődik, értetlen vagy meglep egy példa, hír vagy valami más a tartalommarketingben? Ezt kitöltve ossza meg velünk forma. Beküldésed szerepelhet a közelgő Heti áttekintésben.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Source link


23 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok