A fájlok egyszerű átnevezése a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.28. 222 Views 0 Likes 0 Ratings

222 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

PowerToys PowerRename ablak a kék háttér

Szüksége van egy gyors, de hatékony módra a nagy fájlcsoportok átnevezésére a Windows 10 rendszerben? Használata A Microsoft ingyenes PowerToys, a PowerRename modulnak köszönhetően minden erő csak egy jobb gombbal elérhető. Így kell használni.

Telepítse a PowerToys alkalmazást és engedélyezze a PowerRename alkalmazást

Mielőtt megkezdődhetne ez az izgalmas átnevezési akció, először meg kell letöltés PowerToys a Microsoft webhelyéről. Hogy megszerezzem, keresse fel ezt a linket kedvenc böngészőjében, és keresse meg a legfrissebb kiadást az oldal teteje felé, amelynek neve hasonló leszPowerToysSetup-0.27.1-x64.exe. ” Töltse le és futtassa a PowerToys telepítéséhez.

A PowerToys telepítése után indítsa el a PowerToys beállításait, és kattintson az oldalsávon a „PowerRename” elemre. Győződjön meg arról, hogy az „PowerRename engedélyezése” melletti kapcsoló be van kapcsolva.

A PowerToys beállításai között ellenőrizze, hogy a "Engedélyezze a PowerRename lehetőséget" kapcsoló be van kapcsolva.

Ezt követően zárja be a PowerToys beállításai ablakot.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Microsoft PowerToys for Windows 10, magyarázat

Kezdődjön az Átnevezés

Most, hogy telepítve van a PowerToys, egy csomó fájl átnevezése ugyanolyan egyszerű, mint a jobb gombbal a menü kiválasztása. Először keresse meg az átnevezni kívánt fájlokat a File Explorerben vagy az asztalon, és válassza ki őket.

Válassza ki az átnevezni kívánt fájlokat.

Ezután kattintson a jobb gombbal a fájlokra, és válassza a megjelenő menü „PowerRename” elemét.

Kattintson a jobb gombbal a fájlokra, és válassza a lehetőséget "PowerRename."

Megnyílik a PowerRename ablak. Itt történik a varázslat.

A PowerToys PowerRename ablak Windows 10 rendszeren.

Először adja meg azokat a feltételeket, amelyek meghatározzák, hogy mi kerül átnevezésre. Alapértelmezés szerint a PowerRename egyszerű keresés és csere funkcióval működik. Az első szövegmezőbe írja be a keresési kifejezést. A következő sorba írja be, hogy mire szeretné cserélni. A PowerRename helyettesíti a kifejezés első előfordulását (vagy minden előfordulást, ha bejelöli a jelölőnégyzetet) az összes kiválasztott fájlnévben a helyettesítő szöveggel.

Íme egy példa, ahol az egyes fájlnevekben a „P4” helyett a „photo_” szó szerepel. Az a lényeg, hogy a PowerRename előnézetet nyújt arról, hogy az átnevezett fájlok hogyan fognak kinézni ott az ablakban. Így nem kell kitalálni, mi lehet az eredmény.

Írja be a keresési feltételeket a PowerToys PowerRename mezőbe

Az ablak közepe közelében más lehetőségek láthatók, amelyek megváltoztatják a PowerRename működését. Fontolja meg mindegyiket, és tegyen egy pipát a használni kívánt elemek mellé. Az egyes lehetőségek a következők:

  • Használjon reguláris kifejezéseket: Ez lehetővé teszi az úgynevezett hatékony keresési karakterláncok használatát reguláris kifejezések, amely nagyon mélyreható vagy összetett keresési és csereműveleteket tesz lehetővé.
  • Kis-nagybetű érzékeny: Ez az opció érzékenyebbé teszi a kereséseket, függetlenül attól, hogy a betűk nagybetűsek vagy kisbetűsek-e. Például a „kutya” kifejezés más eredményekkel egyezik, mint a „kutya”.
  • Minden előfordulás egyezése: Normális esetben csak a keresési kifejezés első példányát cserélik le (balról jobbra). Ennek bejelölésével a keresési kifejezés minden példánya kicserélődik.
  • Fájlok kizárása: Ha ez be van jelölve, a művelet csak a mappákra vonatkozik, a fájlokra nem.
  • Mappák kizárása: Ha ez be van jelölve, a művelet csak fájlokra és nem mappákra vonatkozik.
  • Almappatételek kizárása: Ez kizárja a kiválasztott almappákban lévő elemeket az átnevezési műveletekből. Például, ha olyan könyvtárat választ, amelyen fájlok vannak az almappákban, azokat ez nem érinti.
  • Tételek felsorolása: Ez felfelé számoló számot ad hozzá az átnevezett fájlok végéhez.
  • Csak az elem neve: Ha be van jelölve, a művelet csak a fájl vagy mappa nevére vonatkozik, a kiterjesztésre nem.
  • Csak az elem kiterjesztése: Ha be van jelölve, a művelet csak a fájl vagy mappa kiterjesztésére vonatkozik, a nevére nem.

Ha készen áll, kattintson az „Átnevezés” gombra, és a PowerRename végrehajtja az Ön által megadott műveletet.

Kattintson a gombra "Átnevezés"

Ha nem tetszik az eredmény, a File Explorerben megnyomhatja a Ctrl + Z billentyűkombinációt az átnevezési folyamat visszavonásához. Nagyon hasznos!

Hasznos példa: Nevezzen át minden fájlt valami újra

Mi van, ha nem csak egy szót akar kicserélni egy fájlban, hanem a teljes fájlnevet valami teljesen újra cseréli? Ebben az esetben helyettesítő karaktert szeretne az összes kiválasztott fájlhoz. Ehhez egy nagyon egyszerű, szabályos kifejezést kell használnia, „. *”, Ami „mindent” jelent.

Ebben a példában minden kiválasztott fájlnevet lecserélünk egy alapfájlnévre, amelyet fokozatosan számozunk. Először írja be a „. *” Szót a „Keresés” mezőbe, majd írja be a használni kívánt nevet a „Csere helyére” mezőbe. Ezután jelölje be a „Reguláris kifejezések használata”, az „Elemek felsorolása” és a „Csak elem neve” jelölőnégyzeteket.

A teljes fájlnevek lecserélése a reguláris kifejezés keresésére.

Ha mindez be van jelölve, akkor egy hasonló nevű fájl sorozata lesz, amelyeket sorszámozva sorszámozunk. Ha végzett a beállítással, kattintson az „Átnevezés” gombra, és a művelet befejeződik. Jó szórakozást átnevezni a dolgokat!

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan használjuk az alapszintű reguláris kifejezéseket a jobb kereséshez és az időmegtakarításhoz?


Több erőre és lehetőségre van szüksége? Próbáld ki ezeket egyéb kötegelt átnevezési eszközök a Windows számára.

ÖSSZEFÜGGŐ: Több fájl átcsoportosítása a Windows rendszerben[ad_2]
Source link


222 Views 0 Ratings Rate it