A Jelszókezelő nem csak a jelszavakat tárolhatja – tekintse át a Geek alkalmazást

Avatar Gadam | 2020.12.31. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Erős és gyenge jelszavak papírdarabokon
Vitalii Vodolazskyi / Shutterstock.com

Ez józan ész mindenkinek jó jelszókezelőt kell használnia (reméljük legalább). Érdemes megjegyezni azt is, hogy a jelszókezelők rengeteg más csodálatos funkcióval rendelkeznek, amelyeket esetleg nem használ. Ezek a funkciók egyszerre kényelmesek és biztonság-központúak, és segíthetnek az online biztonságban maradni, és a lehető legtöbbet kihozni a jelszókezelőből.

Mindenki ismeri az a elsődleges tulajdonságát jelszókezelő– a bejelentkezési adatok tárolására -, de rengeteg egyéb jó dologra is képesek, például figyelmeztethetnek a biztonsági megsértésekre vagy fontos fájlokat tárolhatnak. Természetesen az adott jelszókezelő jellemzői változnak, attól függően, hogy melyiket nézi, de felkerekítettük az összes leggyakoribb funkciót, amelyet várhatóan láthat bármelyik legnépszerűbbben.

Tehát minden további nélkül, íme néhány további szolgáltatás, amelyet a jelszókezelők kínálnak. Ők tudnak:

Adja meg bejelentkezési adatait az Ön számára

Mi nem tetszik abban, ha valamilyen webhelyre bejelentkezve kitölti a tárolt hitelesítő adatokat? Néhány menedzser további mezőket is kitölthet, például kapcsolattartási és hitelkártyaadatokat. Ez a funkció mobil és asztali használatra egyaránt elérhető, így segítségre számíthat, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ.

Generáljon biztonságos új jelszavakat a helyszínen

Ez a jelszókezelők egyik legjobb tulajdonsága. Bármelyik sónak megfelelő jelszókezelőnek képesnek kell lennie arra, hogy igény szerint véletlenszerű és biztonságos jelszót hozzon létre. Ez egy egyszerű, mégis jó szolgáltatás, mivel azt jelenti, hogy soha nem kell majd előállnia a kevésbé egyedi jelszó soha többé. A jó menedzsernek automatikusan frissítenie kell a bejelentkezési adatait az általa létrehozott új jelszóval (vagy legalábbis arra kéri).

Egyéb információk tárolása a jelszavak mellett

Szoftver menüpont kiemelt mentési paranccsal és az egérkurzor kiválasztásával
eranicle / Shutterstock.com

Tudta, hogy a jelszókezelő a jelszavakon kívül más típusú információkat is tárolhat? Igen. Tárolhatnak például kapcsolattartási adatokat vagy hitelkártyaszámokat is. Ezeket az információkat általában akkor is ki lehet tölteni, amikor szüksége van rá (mondjuk, amikor vásárol vagy online adja be ebédszállítási megrendelését).

Bizonyos menedzserek tárolhatnak például bankszámlaszámokat, társadalombiztosítási számokat, Wi-Fi útválasztó vagy szerver információkat, tagsági információkat, vezetői engedélyeket és egyéb azonosító információkat, szoftverlicenceket és dokumentumokat. Tényleg az ég itt a határ.

Tárolja a fontos dokumentumokat és fotókat

A nem jelszóval kapcsolatos információk tárolásának kiterjesztéseként sok jelszókezelő megfelelő mennyiségű biztonságos fájltárolást is kínál. Ez nem feltétlenül a szokásos felhőalapú tárhely, például a Dropbox vagy a Google Drive helyettesítésére vagy felhasználására szolgál; ez inkább a fontos dokumentumok (például végrendelet, cím, levél vagy útlevél) digitalizált példányainak biztonságos, titkosított formátumban történő tárolására szolgál.

Biztosítson helyet biztonságos jegyzetek készítéséhez

Számos jelszókezelő olyan helyet kínál, ahol jegyzeteket készíthet (és ez nagyszerű módja annak, hogy a fontos gondolatokat és információkat távol tartsa a kíváncsiskodók elől). Biztos, hogy ugyanúgy használhatja őket, mint egy szabvány jegyzetelő alkalmazás, de ez a funkció inkább bármilyen típusú szöveghez készült, amelyet jelszóval szeretne védeni. Ez tartalmazhat utasításokat egy adott webhelyre történő bejelentkezéshez, vagy útmutatásokat az eltemetett kincshez.

Általában lehetősége van megosztani a létrehozott jegyzeteket másokkal (még akkor is, ha nem ugyanazt a jelszókezelőt használják), és az egyszerű keresés érdekében címkét vagy címkét rendel hozzá hozzájuk. Ezenkívül képesnek kell lennie fájlok importálására és exportálására, valamint szükség esetén a jelszóvédelem váltására.

Ellenőrizze a jelszavakat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy erősek és biztonságosak

A jelszavak tárolása mellett a jó vezetők átkutathatják és felmérhetik őket, hogy lássák, mennyire erősek vagy idősek, ha másolatokat használnak (ez nem-nem!), Vagy ha az egyiket is veszélyeztették. A biztonsági vizsgálatok általában nem tartanak sokáig, és hasznos javaslatokat nyújthatnak az általános jelszóbiztonság megerősítésére. A jó menedzserek akár új jelszavakat is javasolhatnak a helyszínen, így csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a megfelelő webhelyre, és frissíti a jelszavát.

Fájlok megosztása másokkal

Két ember fájlokat oszt meg okostelefonján
Bacho / Shutterstock.com

Előfordulhat, hogy valamikor meg szeretné osztani az összes bejelentkezési adatot vagy biztonságos jegyzetet egy másik felhasználóval (például a házastársával). A jó jelszókezelőnek megkönnyítenie kell ezt, és beépített lehetőségekkel kell rendelkeznie arra, hogy valamit megosszon egy másik felhasználóval a tervében, vagy akár valakivel, aki nem használ kezelőt.

A jó jelszókezelők sürgősségi hozzáférést is kínálnak, vészhelyzet esetén. Általában ez egyszeri könnyítést biztosít egy számlának rövid időn belül. Ezt nagy valószínűséggel arra használnák, ha valaki elmúlna, így egy szeretett személy hozzáférhet a számlájához például a számlák leállításához.

Biztonságos webböngészés ajánlata

Egyes menedzserek felajánlják saját lehetőségeiket az internet biztonságos böngészésére, általában saját biztonságos beépített böngészőjükön keresztül vagy virtuális magán hálózat (VPN). Bármelyik lehetőség jó, ha bármikor nyilvános Wi-Fi-kapcsolatot használ, például éttermet vagy kávézót, vagy névtelen és biztonságos böngészésre van szüksége.

Kétfaktoros hitelesítéssel védje meg fiókját

A jelszókezelők egyúttal kétfaktoros hitelesítésként (2FA) is működnek. Ha nem ismeri ezt a kifejezést, akkor a 2FA egy további módja az online fiókok biztonságának megőrzésének, például be kell szkennelnie az arcát vagy az ujjlenyomatát a telefon zárolásának feloldásához, vagy be kell írnia ezen hatjegyű SMS vagy e-mail kódok egyikét a Twitter-fiók eléréséhez. . Ez kiegészíti a fiók jelszavának beírását.

A jó jelszókezelők kétfaktoros hitelesítést kínálnak annak érdekében, hogy a fiók biztonságban legyen a hackerek ellen. A más webhelyek (például a Twitter) 2FA opcióihoz hasonlóan a menedzser értesítést küldhet Önnek a kód beolvasása vagy beírása mellett a beolvasáshoz vagy a beíráshoz a jelszó beírása mellett, mielőtt engedélyezné hozzáférését a fiókjához. Ezek az értesítések riasztásként is megjelennek, ha valaki más próbál bejelentkezni.

Figyelje a jelszavakat a jogsértésekre

Mivel a jelszókezelők már ismerik a bejelentkezési adatait, akkor van értelme, hogy képesek legyenek beolvasni az internetet (beleértve a sötét webet is), hogy lássák, ismert ismert biztonsági résről van-e szó. Bizonyos menedzserek felajánlják ezt a funkciót, és figyelmeztetni fogják Önt arra az esetre, ha úgy gondolják, hogy valamelyik jelszavát megsértik. Ez megelőzi a görbét, és lehetőséget ad arra, hogy megváltoztassa a megsértett jelszót, mielőtt a hackernek esélye lenne használni a feltárt jelszót.

A legjobb jelszókezelők aktívan megvédik Önt is adathalászat. Emlékezni fognak arra az eredeti webhelyre, amelyen fiókot hoztál létre, és megakadályozzák, hogy megadd az adataidat, ha valahogyan más fiókra kerülsz, mint eredetinek. Bár a menedzsere nem jelenik meg hatalmas vörös zászlóval, tudni fogja, hogy ez egy adathalász webhely, mivel nem tölti ki automatikusan a hitelesítő adatait.


Remélhetőleg most jobban megértette, milyen robusztus és félelmetes jelszókezelők vannak. Akkor is megéri, ha csak a jelszavak tárolására használja őket, de a kényelmes biztonsági funkciókat tartalmazó tüzérség valóban megéri a jelszókezelőt.
Source link


27 Views 0 Ratings Rate it