A legjobb alkoholmentes szeszes italok egy józan bár építéséhez

Avatar admin | 2021.01.14. 56 Views 0 Likes 0 Ratings

56 Views 0 Ratings Rate it

Egészen a közelmúltig a mocktails világa kicsi (és megfelelően rosszindulatú) volt: kaphat egy klubos üdítőt, ill. tonikus csillagszóró, a cserje hogy megkóstolja az ecetre hajló száját, vagy megpróbálja kudarcot vallani egy olyan összetett receptnél, hogy meginna egy LaCroix tokot, mielőtt újra megpróbálja.

Ó, hogyan változnak a dolgok: alig néhány év alatt a suss Shirley Templomokból az egész nulla alkoholtartalmú szeszes italok közé kerültünk, amelyeket érdemes megnézni bármely bárban.

Még jobb? Kutatás azt sugallja, hogy az alkoholmentes italok hasonló dopamin-felszabadulást válthatnak ki egy komplex, emelkedett élmény (más néven buzz) számára, hátrányaik nélkül.

Mitől jó alkoholmentes alkohol?

Két különbség van az NA vagy az alkoholmentes italok új világában:

  • Alapszesz egész italokat készíthet köré (hasonlóan az alkoholos modellekhez)
  • Kihúzható keverők elég meggyőző, hogy önállóan álljanak

Egyes NA szeszes italok egyszerű infúziók – vízbe áztatott növényi anyagok -, míg mások teljesen fermentálódnak, mielőtt desztillálnák és eltávolítanák az alkoholt.

Mi a közös bennük? Ki kellett találniuk a viszkozitást (vagy a szájérzetet) és a felületet (az alkoholt követő „égést” vagy elhúzódó keserűséget).

Amikor megteszik, van valami más, mint a múltkori szomorú kis keverők a kezedben; van jogos helyettesítője az alkoholnak!

Két alkoholmentes negronis sziklás poharakban, narancssárga ékkel és rúddióval.

Hogyan készítsünk alkoholmentes koktélt

Ahhoz, hogy egy mokta összetett és érezhető legyen az alkoholban, az összes ízének, textúrájának és felületének együtt kell működnie.

Az alapszellem viszkozitásának vagy anyagérzékének tudatában kell lennie azzal, hogy valami lényegesebbet iszik, mint egy kis keserű víz.

Szerencsére az itt felsorolt ​​legfelső polc alternatívák nagy része ezt jól csinálja, és árnyalt jegyzeteket kínál, amelyek nem csak eltűnnek a nyelvről.

Nehezebben kompenzálható a Befejez alkohol, ez az égés, amely érezhető ideig követi az egyes kortyokat. A legtöbb méltó alkoholmentes alternatíva a keserűségre támaszkodik a nyelv hátsó részén elhúzódó égési sérülés miatt, ami… működik.

Mocktail készítéséhez tegye a következőket:

  • Kezdje az egyik alapszesz (Hétfő Zero Alkoholtartalmú Gin vagy Ritual Tequila Alternative)
  • Párosítsd a 2: 1 arány az egyik vermutszerű módosítók (Ghia, Seedlip Spice 94, Lyre olasz narancssárga, kíváncsi elixírjei 1. sz.) – tehát két rész alapszesz egy rész vermut-szerű módosítóval
  • Adjon hozzá kisebb mennyiségű egyéb ékezetet, amikor inspirálta magát!

Alkoholmentes szeszes italok sorakoztak az asztalon.

A legjobb alkoholmentes alapszesz

Hétfő Zero Alkoholtartalmú Gin, 39,99 dollár

A hétfői elegáns, erőteljes keserű és gyógynövényes egyensúly meglepően képes ginpótlót eredményez.

Finom aromák köszöntenek először, uborkával és borókával valahol a keverékben, de a hosszú, félig keserű felület az egyik legjobb közelítés egy London Dry gin számára.

A gyönyörű, dombornyomott, art deco ihletésű címke csábítónak tűnik a polcon is. A Monday Zero különösen jól működik egy NAgroniban.

Rituális Tequila Alternatív, 26,99 USD

A Ritual tequila-alternatívája (mint a ginje és a whiskyje) több hőt tartalmaz, mint a keserűség, a borsos kukorica, amely a megfelelő koktélban tökéletesen utánozza a bő tequilák égését.

A botanikai anyagok még mindig finomak, de a Rituálé nem más, mint finom, ha arról a melegről van szó.

Próbálja ki a Ritualot egy NA mexikói öszvérben, fényes, fűszeres kortyban, tisztességes rúgással.

Öntsön egy pohár alkoholmentes szeszt.

A legjobb alkoholmentes szippantható keverők és keserűek

Ghia, 33 dollár

A lenyűgöző aperitif (nem pedig alapszeszes alternatíva), Ghia közepes testű és kissé fejvesztő csokor gentian, füge, bodza és rozmaring, egyszerre stimulálva és nyugtatva.

Ghia valahogy feleségül veszi Chartreuse gyógynövényes tulajdonságait egy olyan vermut bariton hangjához, mint a Carpano Antica. Alapszeszzel kombinálva (mint a hétfői gin alternatíva) ízét és testét is hozza egy koktélhoz.

Önmagában élvezve csókolózó unokatestvére Olaszország keserű aperitivijének.

Fagyasztott fűszer 94, 32 dollár

A Seedlip Spice 94 ragyogó, de gyógynövényes szelleme egy ginpótló, amely finomsággal és bonyolultsággal bír, mint amire a kóstolójegyei utalnak.

Mivel a fűszerezés – kardamom, szegfűbors, grapefruit és kéreg – visszafogott és kiegyensúlyozott, az élmény meglehetősen megnyugtató.

A Seedlip segítségével könnyebben le lehet lépni a forgatókönyvekről, mint a legtöbb keverő, és könnyebben és gyakran élvezheti önmagában, mint egy alapabb alapszellem.

Három üveg alkoholmentes alkohol és egy koktél az asztalon.

A líra olasz narancssárga, 35,99 dollár

A Lyre’s a likőr-alternatívák legteljesebb választékát kínálja, beleértve a maláta whiskyt, a London Dry gint, a kávé „likőrt”, a rumot és az aperitifeket. Mindannyian jól kidolgozottak, de finom ízekkel, amelyek frusztrálóak vagy tökéletesek lehetnek.

A Ritual fűszeres befejezése vagy a hétfői hosszú keserű befejezés hiányában a Lyre NA szeszes italai inkább ihletett huncut eredetijeikkel, nem pedig egyenesen utánozni próbálta őket.

A Lyre olasz narancsja a Campari szellemében van, de sokkal kevésbé keserű és nehéz, a vérnarancs és a maraschino szárazabb egyensúlya, amelyet narancslikőr-helyettesítőként is fel lehet használni.

Keveri a vér narancs keserűit, 4,99 dollár

Mivel a keserű nélkülözhetetlen minden koktélbárhoz, így a Vérnarancs keverésnek is elengedhetetlen kell, hogy legyen a házi koktélbár része.

Kevésbé intenzív, mint a szokásos keserűek, mint például az Angostura vagy a Regan’s Orange Bitters, a Keverések járják a határvonalat az igazi keverő és az egy pillanat alatt egy-egy kötőjeles hangsúly között.

Adjon hozzá akár egy uncia mennyiséget egy NAgroni típusú koktélhoz, vagy keverje össze a szódabikarbónával és egy olyan szeszes italral, mint a Seedlip (vagy csak elkevert gyümölcs) egy frissítő magasgolyóhoz.

Kíváncsi elixírek 1. sz, 35 dollár

A kíváncsi elixírek (mind az öt recept / palackozás) közelebb állnak az előre kevert koktélokhoz, mint az egyes szeszes italok vagy vermutok helyettesítői. Noha önmagukban működnek a legjobban, más szellemekkel is keverhetők.

Az 1. sz. Hasonlít egy Negronihez, vérvörös és keserű narancssárga, míg a 3. sz. Olyan, mint egy uborka Collins, könnyebb és fényesebb.

Nincs “égésük” vagy bármilyen más, az alkoholhoz hasonló befejezés, ami lehet az egyik hátrányuk: egyszerűen túl gyorsan oszlanak el, bár mindenképpen élvezetesek a múlásban.


Source link


56 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok