A legjobb borok a főzéshez – Pennyekkel töltsön

Avatar admin | 2021.04.10. 41 Views 0 Likes 0 Ratings

41 Views 0 Ratings Rate it

Piros vagy fehér színű, borral történő főzés magasabb szintre emeli a konyhát játszma, meccs!

Nem számít, hová esik a szakács skálán, a borral való főzés megtanulása sok recept ízét javítja. Könnyű konyhai szakácsnak lenni, de fontos tudni, hogy a vörös vagy a fehérbor melyik típusa fog a legjobban szolgálni egy finom emlékezetes recept elkészítéséhez.

A legjobb borok az asztalon való főzéshez

Mit csinál a bor egy receptnél?

A bor mindig javítja az ízek mélységét minden receptnél, különösen azoknál a recepteknél, amelyek deglazálásra, párolásra, párolásra, párolásra, keverésre és szószok készítésére szólítanak fel. Szinte mindig az alkohol főz, és a gőzös jegyek és a tannin gazdag összetevői fokozzák az étel ízét. Ahogy Julia Child mondta egyszer: „Élvezem a boros főzést. Néha még az ételbe is teszem! ” De milyen bort kell használni? Olvassa el, hogy megtudja!

A legjobb ízért

Piros vagy fehér, azt javasoljuk, hogy csak olyan bort vegyen, amelyet inni szeretne. Általános szabály, hogy ha nem inna, ne használja receptben.

Hagyja ki a „főzőborokat”, azoknak valóban nincs nagy ízük.

A legjobb fehérborok a főzéshez

A kedvenc fehérborunk a főzéshez olyan ropogós fehér, mint Pinot Grigio, Pinot Gris, és Sauvignon Blanc. Bontatlan Chardonnay működhet is.

  • A fehérbor előnyben részesíti az olyan könnyebb viteldíjakat, mint a baromfi, a sertés, a tenger gyümölcsei és a garnéla.
  • Marsala csirke amikor fehér Marsala borral készül, klasszikus példa.
  • Pácoljuk, pirítsuk meg, deglázzuk, vagy készítsünk finom mártást fehérborral. Bármi száraz sherry fröccsent egy krémalapú tésztaétel végére, mint linguine carbonara, fésült fésűkagyló citrombor mártásban, még párolt csirkecomb gombával gazdag ízréteget ad az ételhez.
  • Pezsgő fehérborok felhozza a desszertek, például a zabaglione vagy a Crème Brulee ízét, és hozzáadható gyümölcsalapú sorbetekhez is.
  • Kerülje a főzést olyan desszertborral, mint a Moscato, a Sauterne és a Riesling, mivel magas a cukortartalma, ami csökkentett állapotban sziruposvá teszi őket. Mentse el ezeket a keverékeket desszertként!

A legjobb vörösborok a főzéshez

A fehérborral ellentétben a vörösbor egy kicsit több finomságot igényel főzéskor, magas tanninszintje miatt. A vörösbor csökkenésével a tanninok fokozódnak, és megkeseríthetik az étel ízét, ezért gondosan mérje meg.

  • Súlyosabb tanninnal töltött bor, mint Cabernet, Chianti, Pinot Noir, és Merlot felhasználható zsíros húsok, például rövid bordák vagy sült bárány párolásához, mert a zsírtartalom ellensúlyozza a keserű tannin ízt.
  • A vörösborokat általában olyan kiadós ételekben használják, mint marhahús bourguignon, és coq au vin, (csak hogy összekeverjék a baromfiszabályt!) vagy házi bolognai. A vörösbor finom, főzve rendesre spagetti szósz vagy hozzáadva marhapörkölt és természetesen nagyszerű bolognai!

Hogyan tároljuk a bort

Sok profi szakács esküszik arra, hogy új palack borokat nyit ki minden főzés alkalmával, mert amint a levegő eléri a bort, már kezd öregedni, és az új íz megváltoztatja a recept eredményét.

PROFI TIPP: A bort jégkockatálcákba lehet fagyasztani, majd egy gyors szósz- vagy levesalapért kiugrani. A fagyasztott kockákat cipzáras táskában, a dátumra írva, és 3 hónapig tartják.

A legjobb borok a főzéshez egy asztalon, írással
Legjobb borok főzéshez címmel
zár-megjelöl a legjobb borok a főzéshez címmel
Forrás


41 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok