A lökhárító eladási adatai az Egyesült Királyság háza-értékesítései számára 2020 nyarán

Avatar admin | 2021.02.01. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A Rightmove ingatlan-webhely elárulta, hogy júliusban a megállapodott eladások elérték a 37 milliárd fontot, ami tíz év alatt az ingatlanforgalom legforgalmasabb hónapja volt. Ez 12 milliárd fonttal több, mint 2019 júliusában, amikor az eladások elérték a 25 milliárd fontot.

Nem meglepő módon a lezárás során zuhantak a házvásárlások, de miután májusban ismét engedélyezték a megtekintéseket és a házak költözését, azok ismét növekedni kezdtek.

Eladó jel

A kormány döntése a bélyegadó csökkentéséről valószínűleg mind a vevőket, mind az eladókat a gyors cselekvésre ösztönözte. Júliusban bejelentett döntésük 500 ezer fontot tesz ki, és nulla bélyegadóval terhelik az ingatlanokat.

Ezen megtakarítások egy részét továbbadják, de a lakásárak nem lényegesen alacsonyabbak a tavalyinál. A Rightmove adatai azt mutatták, hogy az augusztusi átlagos kért ár 319 497 font volt, 0,2% -kal alacsonyabb a júliusi 320 265 fontnál.

Az országos lakásárak átlagát tompította a londoni kért árak 2% -os csökkenése, de a Rightmove jelentése szerint rekord kért árakat tapasztaltak Skóciában, Walesben, Yorkshire-ben és Humberben, Észak-Nyugat-Angliában, Kelet-Midlandsben, West Midlands és Kelet-Angliában .

Július általában az egyik csendesebb időszak az évben, mert amikor az emberek elmennek a nyári szünetre, nem gondolnak költözésre, de a múlt hónap rendkívül elfoglalt volt az otthonba költözők számára az Egyesült Királyságban.

Valójában a vevők és az eladók átírták a lakáspiac szabálykönyvét ezen a nyáron, mivel minden eddiginél többen költöznek haza.

Valójában a Rightmove júliusban hatalmas, 37 milliárd font értékű ingatlaneladásról állapodott meg – ez volt a legvonzóbb lakásvásárlási hónap, mióta tíz évvel ezelőtt elkezdték nyomon követni ezeket az adatokat. Az értékesítési szám 60% -kal nőtt augusztus 5-12 között 2019-hez képest.

Miles Shipside, a Rightmove igazgatója elmondta:

“Az évnek ezt a szakaszát a medencébe merüléssel, nem pedig az ingatlanpiaccal társítjuk, a homokot és a napot pedig a tégla és a habarcs helyett, de a vevőknek havi rekord 37 milliárd font költekezés volt.”

Azt is mondta:

Számos változás történt a soha nem látott járvány következtében, ezek közé tartozik a korábban kiszámítható szezonális szabálykönyv átírása a lakáspiaci aktivitásról és árakról

A hazaköltözők mind marketinget folytatnak, mind pedig több ingatlant vásárolnak, mint azt az elmúlt hónapban több mint tíz éve regisztráltuk, ami hét régióban elősegíti az árak valaha volt legmagasabb szintre emelését.

Ahelyett, hogy fel kellene szabadítani a meglévő keresletet a lakáspiac szüneteltetése miatt bekövetkező felfüggesztés miatt, további ráfordítás jelentkezik az emberek megváltozott lakhatási prioritásai miatt a lezárás tapasztalata után.

Ez tartja a váratlan mini-boom lendületét is, amely most egyre hosszabb és gyorsabb. Az évnek ezt a szakaszát a medencébe való merüléssel, nem pedig az ingatlanpiaccal társítjuk, és inkább a homokkal és a napdal, mint a téglával és habarccsal.

Míg ezek a szezonális csúcsértékek az új eladóknak hét régióban, az árakért, a vidéki területek növekvő népszerűsége miatt az árak olyan helyeken vezetnek, mint Devon és Cornwall, a vevői tevékenység ilyen példátlan szintje késleltetéshez vezethet, és szükségessé válik türelmesnek lenni a befejezéshez.

A Rightmove adatszáma

  • 2020 júliusában több mint tíz éve volt a legnagyobb az eladások száma egy hónapban, és rekordösszege meghaladja a 37 milliárd fontot
  • A 2020 júliusára elfogadott eladások 38% -kal nőttek 2019-hez képest, és jelentősen 20% -kal magasabbak a korábbi, 2017 márciusában beállított rekordnál
  • A legutóbbi heti eladások 60% -kal nőttek 2019 azonos időszakához képest
  • Egy hónap alatt a legnagyobb számú ingatlan kerül forgalomba 2008 márciusa óta, és 44% -kal több ingatlan kerül piacra az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest, bár jelentős regionális eltérések vannak
  • Szezonális rekordmagasság az új eladóknak hét régióban, akik árait kérik, de London az országos átlagot 0,2% -os csökkenésre húzza a saját tipikusabb, 2,0% -os szezonális havi esése miatt

Miles Shipside kifejtette, hogy a tipikus ingázó öv területek tulajdonságainak most jobban kell menniük, mint a vasútállomás közelében.

Azt mondta: „Minden régióban több ingatlan jelenik meg, mint egy évvel ezelőtt, és nemzeti szinten az új kínálat és a megnövekedett kereslet viszonylag kiegyensúlyozottnak tűnik. A továbbjutási vágyat leginkább meglepőek azonban Londonban és annak ingázói övében.

Londonban 69% -kal több ingatlan kerül piacra, a délkeleti 60%, a keleti 56%. Mivel a munka és a közlekedés szokásai a fővárosban változhatnak leginkább, az ingázó öv tulajdonságainak jobban kell vonzódniuk a leendő vásárlók számára, mint csupán egy állomás közelsége.

Úgy tűnik, hogy sok vevő kielégíti új igényeit ezekben a régiókban, mivel az egyes eladások száma szintén rekordszintű. A városon kívüli elvándorlás elősegítette az árak rekordszintű elérését például Devonban és Cornwallban, ahol az otthoni munkavégzés más életmódot jelent, sokkal közelebb az új küszöbhöz.

Mit mondanak az ingatlanközvetítők?

Kevin Shaw, a Leaders Romans Group (LRG) lakossági értékesítésének ügyvezető igazgatója elmondta:

Ez pozitív hír mind az ingatlanszektor, mind a tágabb gazdaság számára. Az idei első negyedévben a piac jól teljesített, és a zárolási korlátozások feloldása óta élénkebbé vált. A lezárás utáni megjelenés kulcsfontosságú tényezője a feltörekvő vásárlási kereslet, valamint az élettér és kertek iránti megnövekedett kereslet. Mivel sokan továbbra is otthon dolgozunk, az emberek rájöttek, hogy az üzleti tevékenység jól működik, és így már nem akarnak heti öt napon át ingázni a nagyvárosokba, vagy az irodákhoz közelebb eső városi környezetben élni.

Valóságos igény van arra, hogy vidéki területeken éljünk zöldfelületet biztosítva. A nemrég bejelentett bélyegilleték-ünnep szintén egy másik piaci gyorsító tényező, sok befektető és vásárló kiaknázza a megtakarításokat. Láttuk a készletszint növekedését is – a növekvő kínálat több választási lehetőséget kínál a vásárlóknak. Ezek az adatok rendkívül pozitívak, de nem valószínű, hogy tartósan fellendülnének az árak.

Dominic Murphy, a DM & Co. Ingatlanügynökök ügyvezető igazgatója Solihullban hozzátette:

A piac hihetetlen jeleit mutatja a rugalmasságnak a lezárást követően. A kancellár bejelentése minden bizonnyal hozzájárult ehhez a visszapattanáshoz, és a piac most aktívabb, mint az elmúlt tíz évben. 2020 júliusa volt a legjobb hónap a DM & Co. történetében.

Növekvő aktivitást tapasztalunk az összes árkategóriában, és arra számítunk, hogy ez a negyedik negyedévben is folytatódik, mivel a vásárlók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bélyegilleték vége előtt véget érjenek az értékesítések.

Gyanítom, hogy a piac élénk marad mindaddig, amíg a munkahelyek elvesztése át nem szűrődik és valóban teljes erővel el nem kezdi a piacot, és a jelzálogkölcsön-képesség nem kezd megkérdőjeleződni. Ha lánc nélküli helyzetben lehet, akkor nagy valószínűséggel kihasználja azt a lendületet, amelyet a piac lát, és nem lehet nyitott a láncok továbbszakadására.

Találjon tanácsokat ingatlanja értékesítésre való felkészítéséhez ezen a blogon: A legjobb barkácsolási tippek, amelyeket figyelembe kell venni egy ház eladásakor.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok