A marketingesek új fajtája

Avatar admin | 2021.02.02. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A marketing megváltozott. És ugyanígy tették az emberek. Az új marketingesek 40 évesnél fiatalabbak, sikeresek és tapasztaltak – nagyvállalatoknál és kisvállalkozásoknál dolgoztak, és most saját mini-ügynökségeket működtetnek.

Egy dolog köti össze mindet: úgy vélik, hogy a marketing nem az eladásról szól. Ehelyett a közönség segítéséről szól.

1. Úgy beszélnek, mint az emberek, nem úgy, mint a vállalkozások

Az, ahogyan a marketingszakemberek kommunikálnak egymással, más vállalkozásokkal és még közönségükkel is, gyakran érthetetlen ostobaságnak hangzanak. Ez egy biztos módszer arra, hogy elhatárolódjunk mindenkitől, még akkor is, ha ez nem az ötlet. Az az új marketingesek természetes nyelvet használnak, nem üzleti nyelvet. Könnyen érthetőek, és nem használnak üzleti beszédet egy unalmas koncepció elkészítéséhez. Olyan kreatív embereket használnak, akiknek ugyanazok az értékei vannak, így az általuk készített tartalom elérhető.

2. Tudják, hogy sok ügynökség lassú, fantáziátlan és drága

A nagy ügynökségek nagy hatalommal bírnak. Néhányan nagyszerű munkát végeznek. Néhány díjat nyer. De sokakat jobban érdekelnek a számok, mint az eredmények. Nem hatékonyak, hajlamosak megmondani az ügyfélnek, hogy mit akarnak hallani, és hatalmas összegeket számítanak fel.

Az új marketingesek nem így működnek. Kis csapataik vannak, kis irodákban – ha van egyáltalán irodájuk -, így az ügyfél nem fizeti díszes épületét a hozzá tartozó bérleti díjjal.

Gyorsan dolgoznak és feszegetik a határokat – de meghallgatják az ügyfelet. És ha valami nem fog menni, akkor azt mondják.

3. Nem érdekli őket a teljesítménymarketing

Nem pusztán a számokról van szó. Ha valamit meg tud mérni (leadek, nyitott arányok, átkattintások), az nem eredményezi a sikert – ez csak azt jelenti, hogy meg tudja mérni. Ehelyett az intuitív marketing irányába mozog, amikor olyan csatornákon keresztül juttatja el a tartalmat, amelyekről tudja, hogy a közönsége reagál.

Olyan emberekről van szó, akik úgy gondolják, hogy a marketing nem csak az értékesítéshez vezető potenciál generálása. Valójában úgy gondolják, hogy a marketing minden másról szól, mint az értékesítéshez vezető lead generálásáról. Különösen a tartalom létrehozása, majd felhasználása. Számukra a marketing és a tartalom a közönség segítéséről szól

4. Erőfeszítéseiket podcastokba, a LinkedIn-be és a közösségi médiába fektetik

A podcastok nem éppen újak. Sem a LinkedIn. De van-e cégének sikeres podcastja? Irigylésre méltó elkötelezettséget szerez a LinkedIn-en? Vagy inkább pár megjegyzés és egy maroknyi lájk?

Tekintettel arra az időre, amikor meg kellett ismerkednünk ezekkel a csatornákkal és formátumokkal, azt gondolná, hogy a márkák és a vállalatok jobban teljesítenek, ha marketing eszközként használják őket. De nem azok. Annak ellenére, hogy gyakran nagyon sok követője van, sok nagyvállalat LinkedIn-fiókja nagyon alacsony szintű elkötelezettséggel rendelkezik.

Az új marketingszakemberek tudják, hogy a podcastok az új blogok, bár nem új keletűek és Seth Godin ezt pár évvel ezelőtt kidolgozta. Nagy követői vannak a LinkedIn-nek, és irigylésre méltó elkötelezettséget kapnak. Tudják, hogyan kell elkészíteni ezt a tartalmat, és felhasználni saját maguk és ügyfeleik marketingjére.

5. Tudják, hogy a közönséget nem érdekli a céged, a díjak, irodák, sőt néha a termék is

Új marketing valóság van: senki sem törődik a vállalatával. Ehelyett az embereket érdekli, hogy mit tehet értük, akár személyes, akár vállalati szinten.

Mint az új marketing működésének nagy része, ez is visszatér a tartalomhoz. A problémákat megoldó, a közönséget segítő és mindenféle eladást elkerülő tartalom ér valamit a közönség számára. Az új marketingszakemberek minden más elé helyezik ezt a fajta tartalmat – aztán miután elnyerték a közönség bizalmát és érdeklődését, elkezdhetik beszélni a termékeket, az előnyöket és a szolgáltatásokat.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok