A Microsoft Outlook Online fájlnézetének használata

Avatar Gadam | 2021.01.02. 52 Views 0 Likes 0 Ratings

52 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Outlook logó

Az e-mailekben csatolmányok keresése időigényes és idegesítő lehet. Szerencsére a Microsoft rendelkezik egy „File” nézettel az Outlook Online szolgáltatásban, amely megkönnyíti a keresett dokumentumok megtalálását. Így működik.

A Microsoft Outlook hagyományosan az e-mail, a naptár, az emberek és a feladatok összevonása volt, de ez kihagy egy kulcsfontosságú elemet: az adatokat. Ha az Outlook asztali klienst használja, akkor megvan hatékony keresési lehetőségek hogy betömje ezt a rést. Ami a mellékleteket illeti, a „Keresés” lapon van egy dedikált „Csatolmányokkal rendelkezik” opció, kifejezetten az Ön által elküldött vagy fogadott fájlok számára.

A "Mellékletekkel rendelkezik" lehetőséget a Keresés fülön.

Outlook Online nem rendelkezik szalaggal, de továbbra is kereshet mellékleteket, ha a „Keresés” mezőben található nyílra kattint, és bekapcsolja a „Mellékletek” jelölőnégyzetet.

A "Mellékletek" jelölőnégyzet a Keresés szűrőn.

A Microsoft egy lépéssel tovább lépett az Outlook Online-ban, és egy dedikált fájlnézetet vezetett be a Microsoft 365 / Office 365 előfizetők és az Outlook Live fiókok számára.

Ehhez a nézethez kattintson az Outlook bal alsó sarkában található „Fájlok” ikonra. Alapértelmezés szerint a „People” és a „To-Do” ikonok között lesz.

A "Fájlok" ikon.

Ha nem látja, de ehelyett hárompontos ikon van, kattintson a hárompontos ikonra, majd a felbukkanó menü „Fájlok” opciójára.

A "Fájlok" ikonra a menüben.

Az alapértelmezett nézetben az összes fájl megjelenik, egy ikonnal a fájl típusa, a tárgy, a feladó, a fogadás vagy elküldés dátuma, valamint a csatolt e-mailt tartalmazó mappa látható.

A "Fájlok" nézetet a Mellékletek panelen.

Kissé furcsa fordulat esetén a képfájlok nem jelennek meg ebben az alapértelmezett nézetben. Ezek megjelenítéséhez kattintson a „Fájlok x” gombra az összes fájl megjelenítéséhez beleértve képeket, vagy kattintson a „Fotók” opcióra az oldalsávon a megjelenítéshez csak képek.

A "Fotók" opciót a Navigáció oldalsávon.

Alapértelmezés szerint a fájlok listanézetben jelennek meg, de rákattinthat a „View” gombra, és átválthat „Tiles View” -ra, hogy a fájlok miniatűrként jelenjenek meg.

A "Kilátás" menü és a "Csempe nézet" választási lehetőség.

Itt jön létre a „Fotók” opció, mivel sokkal könnyebb megtalálni a keresett képet.

A "Csempe nézet" mód.

A melléklet megnyitásához kattintson duplán a Mellékletek listára, és megnyílik egy panel, amelyen megtekinthető a melléklet és a csatolt levél.

A melléklet előnézeti nézete.

Innen letöltheti a fájlt, és különféle egyéb műveleteket hajthat végre, attól függően, hogy milyen fájltípusról van szó, valamint elvégezheti azokat a szokásos műveleteket, amelyeket általában képes lenne megtenni az e-mailekkel, például Válasz, Továbbítás stb.

Ha csak meg kell találnia egy mellékletet, és le kell töltenie vagy ki kell nyomtatnia, kihagyhatja ezt a lépést, és egyenesen a listáról töltheti le vagy nyomtathatja ki. Kattintson a fájl neve melletti hárompontos menüikonra, és válassza ki a megfelelő műveletet a menüből.

A mellékletek menüpontja.

Alternatív megoldásként válassza ki az elemet a bal oldali körre kattintva, és ugyanazok a lehetőségek jelennek meg az eszköztáron.

Az eszköztár akkor jelenik meg, ha egy mellékletet választ.

Ez ideális több fájl egyszerre történő letöltéséhez, mivel ezzel a módszerrel annyi fájlt választhat ki, amennyit csak akar.

Ha végzett a fájlokkal, és vissza szeretne térni az e-mailekhez, kattintson az Outlook bal alsó sarkában található „Mail” ikonra.

A "Posta" ikon.

A Fájl nézet jó kiegészítője a Microsoft Outlook Online-nak. Könnyen kezelhető, gyors és felhasználóbarát módon kezelheti a mellékleteit, ami egyértelműen finomabb, mint a keresési eredmények kiválasztása.
Source link


52 Views 0 Ratings Rate it