A Microsoft Teams-értesítések beállítása

Avatar Gadam | 2021.01.05. 129 Views 0 Likes 0 Ratings

129 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Teams logó

A Microsoft Teams nagyszerű munkát végez, hogy tájékoztassa Önt az új üzenetekről és egyéb tevékenységekről, de kissé elsöprő lehet, ha sok csapatban szerepel. Így kapcsolhatja ki vagy testreszabhatja a Microsoft Teams értesítéseket.

A csapatok értesítést küldenek a csevegésekről, találkozókról, közvetlen üzenetekről, említésekről, mások státuszáról, és akkor is, ha valaki ismerős csatlakozik a csapathoz. Ezt úgy teszi meg, hogy hozzáad egy számot a tálca Csapatok ikonjához, villogtatja ugyanezt az ikont, zajt játszik, és felugrik egy szalaghirdetés a képernyő bal alsó sarkában. És ha bármelyikét elmulasztja, akkor egy elmaradt tevékenységet tartalmazó e-mailt küld Önnek.

Ha olyan helyen dolgozik, ahol sokat használja a Microsoft Teams szolgáltatást, ez olyan riasztások sávjává válhat, amelyek folyamatosan olyan információkkal szakítják meg Önt, amelyeket nem kell tudnia. Az a figyelmeztetés, amely szerint a Geoff a fiókokról éppen online lett, valóban nem segít vagy eredményes, ha kihúzza a fókuszált zónából. Nem a szoftverét, hanem azt kell eldöntenie, hogy mi érdemes a koncentráció megszakítására.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az új e-mail értesítések kikapcsolása vagy testreszabása az Outlookban

Szerencsére megváltoztathatja ezeket a beállításokat, és a Teams riasztásokat olyan hangosra vagy olyan csendesre teheti, amennyit csak akar, és ezt könnyű elvégezni. Megváltoztathatja bizonyos beszélgetések és csevegések értesítéseit, vagy módosíthatja az értesítéseket meghatározott időtartamokra.

Az általános értesítések kezelése

Nyissa meg a Microsoft Teams alkalmazást a számítógépén, kattintson a profilképére, majd válassza a menüben a „Beállítások” lehetőséget.

A "Beállítások" menüpontot.

A „Beállítások” panelen kattintson az „Értesítések” elemre.

A "Értesítések" opciót a Beállítás menüben.

Itt testre szabhatja az összes értesítési beállítást. Kezdjük a tetején, és haladjunk lefelé.

Az Értesítések tetején három lehetőség van, amelyek mindegyike kikapcsolható:

  1. Nem fogadott e-mailek: Az Önnek küldött e-mailek gyakorisága, amikor hiányzik egy csevegő üzenet, a csatorna megemlítése vagy bármi más, ami riasztásra érdemes. Ez teljesen „Ki” értékre állítható, ha nem akarja, hogy e-mailekkel bombázzák, vagy legjobb esetben „Napi” -val, így naponta csak egy e-mailt kap.
  2. Üzenet előnézetének megjelenítése: Megjelenik-e egy „pirítós” felugró ablak (a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő értesítések), amely a kapott üzenetek előnézetét mutatja. Legjobb esetben zavaróak, és akadályozzák, amikor üzeneteket próbál meg beírni a Teams csapatába, ezért kapcsolja ki őket.
  3. Hangjelzés az értesítésekhez: Semmi sem törli meg a koncentrációt, mint egy hangos „dörgés” a fejhallgatón, és bár a Teams értesítés nem az a legtöbb irritáló riasztási zaj, még mindig bosszantó. Kapcsolja ki itt, és nyerje vissza nyugalmát.

A "Email" és "Megjelenés és hangzás" értesítési lehetőségek.

A következő szakasz, a „Csapatok és csatornák”, minden csatornán a szokásos „Bejegyzések” fül üzeneteivel foglalkozik.

A "Csapatok és csatornák" értesítési lehetőségek.

Nem teljesen világos, hogy az első két lehetőség mit fog lefedni és mit nem. Például figyelmezteti-e a „Megemlítések és válaszok” a reakciókra? Ez nem nyilvánvaló. Ez korántsem ideális, ezért inkább válassza az „Egyéni” lehetőséget.

A "Egyedi" opció a "Csapatok és csatornák" szakasz.

Ez megnyitja az összes csapatot és csatornát lefedő egyéni beállításokat.

A "Minden csapat és csatorna" egyéni értesítési lehetőségek.

Az összes legördülő menüben (a „Személyes @ megemlítések” kivételével) három lehetőség közül választhat:

  • Szalaghirdetés és hírcsatorna: Mutassa meg a „toast” felugró ablakot, és jelölje meg a csatornát egy ikonnal is
  • Csak a hírcsatornában jelenik meg: Jelölje meg a csatornát egy ikonnal
  • Ki: Ne mutassa meg a pirítós előugró ablakot, és ne jelölje be a csatornát ikonnal. A „Személyes @ megemlítések” nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel, mert a csapatok nem engedik teljes mértékben kikapcsolni a figyelmeztetéseket említések miatt.

Itt érdemes különböző értékeket választani a különböző legördülő listákhoz. Az „Új hozzászólások” alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, és ennek akkor van értelme, ha valamilyen okból figyelemmel kíséri a csatornát. De valószínűleg a „Csak a hírcsatornában” lehetőséget szeretné megadni a „Válaszok az általam megkezdett beszélgetésekre” lehetőségre.

Miután befejezte a legördülő menü módosítását, kattintson a „Vissza a beállításokhoz” elemre.

A "Vissza a beállításokhoz" link.

A fennmaradó négy lehetőség a csapatok meghatározott területeivel foglalkozik.

  • Csevegés: Tartalmazza a csevegőüzenetek említéseiről, válaszairól és reakcióiról szóló értesítéseket (ezek közvetlen üzenetek Ön és valaki más között, nem pedig a csatorna Bejegyzések lapján található általános üzenetek).
  • Találkozók: Értesítések arról, hogy mikor kezdődik egy értekezlet, vagy ha valaki közzétesz egy értekezlet csevegését.
  • Emberek: Állítson be értesítéseket, hogy megtudja, mikor válnak elérhetővé vagy offline állapotba egyes személyek.
  • Egyéb: Válassza ki, hogy kap-e értesítést, ha valaki az Outlook névjegyeiből csatlakozik a Teamshez.

A Csevegés, Találkozók, Emberek és Egyéb lehetőségek.

Kattintson az egyes elemek melletti „Szerkesztés” gombra, és válassza ki az értesítési lehetőségeket.

Miután befejezte az értesítések szerkesztését, zárja be a „Beállítások” panelt, és nézze meg, ahogy a csapatok már nem ordítanak néhány másodpercenként.

Az egyes csatornák értesítéseinek kezelése

Miután beállította az általános értesítéseket, beállíthat értesítési szabályokat az egyes csatornákra, ha részletesebb ellenőrzést szeretne kapni arról, amikor értesítést kap.

Vigye az egérmutatót egy csatorna fölé, kattintson a név jobb oldalán található hárompontos ikonra, majd válassza a „Csatorna értesítések” lehetőséget.

A "Csatorna értesítések" választási lehetőség.

Ezekkel a beállításokkal megváltoztathatja az adott csatorna értesítéseit az általános értesítési beállítások megváltoztatása nélkül, amelyek az összes többi csatorna alapértelmezettjeként működnek.

Hogyan kezelhetjük az egyes beszélgetések és csevegések értesítéseit

Vannak esetek, amikor az értesítési beállítások csak a kívánt módon lesznek megadva, de bizonyos beszélgetések vagy csevegések egyébként is pingelnek Önnek. Ez gyakran akkor fordul elő, amikor valaki belép egy csatornába vagy csevegésbe, hogy feltegyen egy kérdést, és akkor értesítést kap az összes válaszról és reakcióról, annak ellenére, hogy nem igazán érintett.

Az általános értesítések megváltoztatása helyett kikapcsolhatja az értesítéseket egy csatorna adott beszélgetéséről, vagy elnémíthat egy adott csevegést.

Ha kikapcsolja az értesítéseket egy csatorna egy adott beszélgetéséről, vigye az egérmutatót a szál első üzenete fölé, kattintson a hárompontos ikonra, és válassza az „Értesítések kikapcsolása” lehetőséget.

A "Értesítések kikapcsolása" menüpont egy beszélgetéshez.

Mostantól csak akkor kap értesítést erről a beszélgetésről, ha valaki közvetlenül megemlít. Az értesítések folytatásához vigye az egérmutatót a szál első üzenetére, kattintson a hárompontos ikonra, és válassza az „Értesítések bekapcsolása” lehetőséget.

A "Kapcsolja be az értesítéseket" menüpont egy beszélgetéshez.

Ha egy egész csevegést el szeretne némítani valakivel, mutasson az egérrel a nevére a Csevegőben, kattintson a hárompontos ikonra, és válassza a „Némítás” lehetőséget.

A "Néma" menüpont egy csevegéshez.

Ezentúl nem kap értesítést erről a csevegésről. Az értesítések folytatásához vigye az egérmutatót a nevük fölé a „Csevegés” részben, kattintson a hárompontos ikonra, és válassza a „Némítás feloldása” lehetőséget.

A "Némítás feloldása" menüpont egy csevegéshez.

Az értesítések leállítása egy adott időtartamra

Ha egy időre teljesen le akarja állítani az értesítéseket, van néhány lehetősége (kivéve természetesen a Microsoft Teams alkalmazás teljes bezárását). Az első lehetőség az állapot megváltoztatása „Ne zavarjanak”. Ez elnémítja az összes értesítést, így nem kap felugró ablakokat vagy zajértesítéseket, amíg az állapota megváltozik.

Az állapot megváltoztatásához kattintson a profilképére, válassza ki az aktuális állapotot, majd válassza a menüben a „Ne zavarjanak” opciót.

A "Ne zavarj" állapot opciót.

A Microsoft Teams mindaddig nem zavarja állapotban tartja Önt, amíg manuálisan másra nem változtatja, ütemezett értekezletbe nem lép, vagy bezárja a Teams alkalmazást.

Az értesítések ideiglenes kikapcsolásának másik lehetősége a Focus Assist használata, a beépített Windows eszköz, amely elrejti a riasztásokat bármely (vagy az összes) alkalmazásból az Ön által választott időpontokban és helyzetekben. Kitértünk rá Fókuszsegítő mélyrehatóan, de itt tenned kell, hogy megbizonyosodj arról, hogy azt csinálja, amit a csapatoknak akarsz.

Bár a Fókuszsegítőt többféleképpen is megnyithatja, a „Beállítások” panelen keresztül megyünk oda. Nyomja meg a Windows + i billentyűt a „Beállítások” panel megnyitásához, keresse meg a „Fókuszsegítő” kifejezést, majd válassza a legördülő menü „Fókuszsegítő beállításai” parancsát.

A Windows beállításai keresőmező.

Görgessen le az „Automatikus szabályok” szakaszig, és kapcsolja be az engedélyezni kívánt opciókat.

A "Automatikus szabályok" a Fókuszsegítő szakasz.

Mindegyik opció engedélyezi a „Csak prioritás” vagy a „Csak riasztások” opciókat, amelyeket az opcióra kattintva és a „Fókuszszint” módosításával lehet módosítani.

Példa a "Fókuszszint" ledob.

A „Riasztások” kifejezetten az óra vagy a riasztási alkalmazások által generált riasztásokra vonatkozik. Ha egyáltalán nem akarja, hogy zavarjanak, beállíthatja a „Csak prioritás” lehetőséget, és eltávolíthatja az összes kiemelt alkalmazást.

Ezenkívül testre szabhatja az „Ezekben az időkben” lehetőséget, ha rákattint és megváltoztatja az időbeállításokat.

Az időbeállítások a "Ezekben az időkben" szabály.

Ez akkor hasznos, ha azt szeretné, hogy a Fókuszsegítő csak bizonyos napszakokban legyen bekapcsolva – például kijelölt fókuszidőnél -, vagy csak hétköznap és / vagy hétvégén.
Source link


129 Views 0 Ratings Rate it