A Microsoft Word szövegének kiemelése

Avatar Gadam | 2020.12.27. 347 Views 0 Likes 0 Ratings

347 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Word logó egy szürke háttér

Ha fontos szöveget szeretne hangsúlyozni egy Microsoft Word dokumentumban, hogy az olvasó ne hagyja figyelmen kívül, használhatja a Word kiemelő eszközét. A dokumentumban kiemelt szöveget is kereshet. Itt van, hogyan.

Jelölje ki a szöveget egy Word dokumentumban

Könnyedén kiemelhet egy adott szöveget a Microsoft Word alkalmazásban. Ehhez nyisson meg egy Word dokumentumot amely tartalmazza a kiemelni kívánt szöveget. A szöveget úgy kell kiválasztania, hogy rákattint és áthúzza a kurzort a szöveg fölé.

Ha egyszer válassza ki a szöveget, a kiválasztott szöveg fölött megjelenik egy előugró menü. Kattintson a „Szöveg kiemelése szín” ikon melletti lefelé mutató nyílra, hogy megjelenítsen egy legördülő menüt, amelyben több szín közül választhat. Ezt az opciót megtalálhatja a „Home” lap „Font” csoportjában is.

Kattintson a kiemelő színre, hogy alkalmazza a szövegre. A világos szín kiemeli a nyomtatást jobban monokróm palettákkal és nyomtatókkal.

A szöveget a dokumentum több részében is egymás után kiemelheti. Ehhez válassza ki a kiemelés színét a „Home” fül „Font” csoportjából előtt a kiemelni kívánt szöveg kiválasztása.

A kiemelés színének kiválasztása után a kurzor kiemelővé válik. Mostantól folyamatosan kiemelheti a szöveget az egész dokumentumban.

A kiemelés módból való kilépéshez nyomja meg a billentyűzet „Esc” gombját.

ÖSSZEFÜGGŐ: A szöveg kiemelése a PowerPoint-prezentációban

Távolítsa el a Kiemelés szövegből egy Word dokumentumot

A kiemelést a Microsoft Word dokumentum szövegéből is eltávolíthatja. Ehhez kattintson a kijelölt szövegre, és húzza az egeret a kijelölt szöveg fölé. Ha a Word-dokumentuma sok kiemelt szöveget tartalmaz, és el akarja távolítani az összes kiemelést, a Ctrl + A billentyűkombinációval kiválaszthatja a dokumentumban található teljes szöveget.

Ezután kattintson a „Szöveg kiemelése szín” ikonra a „Kezdőlap” lap „Betűtípus” csoportjában, majd válassza a legördülő menüből a „Nincs szín” lehetőséget.

A kiemelés mostantól eltávolítva a szövegből.

Kiemelt szöveg keresése egy Word dokumentumban

Ha a Microsoft Word-dokumentuma hosszú, és gyorsan meg akarja találni a kiemelt szöveget, használhatja a speciális funkciót keresési funkció.

Nyissa meg a kiemelt szöveget tartalmazó Word dokumentumot, és válassza a „Home” fül „Szerkesztés” csoportjában a „Keresés” mellett található lefelé mutató nyílot. Ezután kattintson a legördülő menü „Speciális keresés” elemére.

Keresse meg a lehetőséget

Megjelenik a „Keresés és csere” ablak. A „Keresés” lapon válassza a „Tovább” lehetőséget.

A „Keresés” részben válassza a „Formázás” lehetőséget. Ezután kattintson a legördülő menü „Kiemelés” elemére.

A „Find Next” gombra kattintva megtalálhatja a kiemelt szöveg minden egyes példányát.


A kiemelt szöveg megfelelő használat esetén lehetővé teszi az olvasó számára, hogy gyorsan megragadjon fontos információkat a Microsoft Word dokumentumból anélkül, hogy a szöveget teljes egészében el kellene olvasnia. Ügyeljen a tartalmában kiemelt szövegre.
Source link


347 Views 0 Ratings Rate it