A némítás és a szavak blokkolásával elkerülheti a spoilereket a közösségi hálózatokon – tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.01.03. 47 Views 0 Likes 0 Ratings

47 Views 0 Ratings Rate it

Baby yoda, a szociális háló ikonok
Disney

Hallottad? Corpulus tábornok nem halt meg, a misztikus Bahoomya Víz újjáélesztette, akit Littlepiddles hercegnő kapott vissza, aki valóban macskája volt egész idő alatt! Ha ez a fajta dolog görcsös haragra indít, akkor valószínűleg egy vagy két közösségi háló spoiler áldozata lett, és reméli, hogy megakadályozza, hogy ez többé megtörténjen.

Bár nem kifejezetten ilyen célokra tervezték, sok közösségi hálózat lehetővé teszi bizonyos szavak vagy kifejezések említésének blokkolását. Ezeket a tartalmi és zaklatási szűrőket egy kevésbé komolytalan, de gyakoribb alkalmazásban használhatja: blokkolja a még meg nem nézett műsor vagy film említéseit, hogy ne rontsa el magát.

Nem minden közösségi háló teszi lehetővé ezt, és egyesek csak olyan szűrőket tartalmaznak, amelyek a tartalom bizonyos részeire vonatkoznak. Ha teljesen be akarja fedni magát, érdemes több szószűrőt beállítani. Például: „Star Wars”, „Mandalorian”, „Baby Yoda”.

Twitter

Twitter blokk menü

Tól fő Twitter webhely vagy bármelyik hivatalos alkalmazásból lépjen a „Beállítások és adatvédelem” menübe. Koppintson a „Némított szavak” elemre. Koppintson a „Hozzáadás” gombra, ha egyes szavakat, kifejezéseket vagy hashtageket szeretne hozzáadni a némított listához. A biztonság kedvéért hozzá kell adnia a szót és a hashtaget is.

A Twitter letiltotta a szavakat

Beállíthat egy időpontot ezek lejártának, amely hasznos azoknak a tévéműsoroknak a számára, amelyekről tudja, hogy hamarosan eljut. Ha végzett a némítással, térjen vissza ugyanabba a menübe, és törölje azt az áthúzott hangerőgombbal.

Facebook

A képernyőkép a "szundít 30 napig párbeszédablak" Facebookon.
Fogd be a netflixet!

Sajnos a Facebook nem engedélyezi az egyszavas szűrőket. De ha valamelyik ismerősöd (vagy azok a webhelyek, amelyeket szeretnek közzétenni) különösen hajlamosak elrontani a műsorokat vagy a filmeket, akkor az egyes bejegyzések menüjéből ideiglenesen „elnémíthatod” őket. Válassza a lehetőséget „Szundikálás [user] 30 napig ” egy hónapra száműzni őket az idővonaladról. Ha korán szeretné visszahozni őket, lépjen be a webhely fő beállítási menüjébe, koppintson a „Hírcsatorna beállításai”, majd a „Szundi” elemre. Megjelenik a jelenleg elhalasztott emberek és webhelyek listája.

Instagram

Képernyőkép, amely bemutatja a menüt és a némítás funkciókat az Instagram-onKépernyőkép az Instagram némítás menüjéről lol jk mkbdh soha nem némítanánk u bb-t

Az Instagram ugyanolyan némító funkcióval rendelkezik, mint a Facebook (ennek értelme van, mert ugyanazon cég tulajdonában vannak), amely az egyes bejegyzések menü gombjából elérhető. Elnémíthatja az egyes felhasználókat vagy történeteket. Blokkolhat egyes szavakat vagy kifejezéseket a bejegyzéseihez (és csak ezeket a megjegyzéseket) az Adatvédelem menübe történő belépéssel. A szavak hozzáadásához lépjen a „Megjegyzések”, majd a „Kézi szűrés” részhez. A szélesebb körű szűrőkért győződjön meg arról, hogy nem követi-e a megfelelő hashtageket.

Képernyőkép egy profilról az Instagram-on, kiemelve a menü gombotAz Instagram menü képernyőképe, amely kiemeli a beállítások gombotAz Instagram beállításai menü képernyőképe, kiemelve az adatvédelmi lehetőséget

Ellenőriztük a hatékony szűrőket más közösségi hálózatokon – a TikTok, a Snapchat, a Pinterest, a YouTube -, és megállapítottuk, hogy kívánatosak. Ezekben a szolgáltatásokban csak arra kell vigyáznia, kit követ, hogy ne rontsa el magát.

Természetesen mindig van nukleáris lehetőség. Ha valóban nem bírod elrontani egy film vagy tévéműsor miatt, akkor a legbiztosabb módja annak megakadályozására, hogy egyáltalán ne használj semmilyen közösségi média platformot, amíg meg nem látod. Használhatja ezt a trükköt valódi emberekre is!
Source link


47 Views 0 Ratings Rate it