A Playstation kikapcsolása vagy újraindítása 5

Avatar Gadam | 2020.12.30. 2145 Views 0 Likes 0 Ratings

2145 Views 0 Ratings Rate it

egy ps5 bekapcsol, izzó kék fényével
Sony

A PlayStation 5 (PS5) felhasználói felülete az energiaellátási lehetőségeket egy rejtett menüben helyezi el, így kissé nehéz megtalálni őket. Megmagyarázzuk, hogyan lehet megtalálni az opciókat, így könnyedén kikapcsolhatja a konzolt, pihenő módba állíthatja, újraindíthatja, vagy szükség szerint újra bekapcsolhatja a rendszert.

A PlayStation 5 kikapcsolása a vezérlővel

A PlayStation 5 felhasználói felülete eltérést jelent a konzol korábbi generációitól, mivel az áramellátási opcióknak nincs saját ikonjuk a kezdőképernyőn. Az áramellátási lehetőségek most rejtve vannak a Vezérlőközpontban, amelyet csak a vezérlővel találhat meg.

A „Vezérlőközpont” megnyitásához nyomja meg a „PlayStation” ikon gombot a DualSense vezérlőn. Ez a gomb közvetlenül a téglalap alakú érintőpad alatt található, amely PlayStation ikonra hasonlít. Ennek megnyomásával a Vezérlőközpont megjelenik és eltűnik a képernyőn, még akkor is, ha játék közepén van.

a playstation 5 dualsense vezérlő logó gombja
Sony

A Vezérlőközpontban több olyan ikon található, amelyeket felismerhet, beleértve a letöltéseket, a barátok listáját és a mikrofon beállításait. A Vezérlőközpont energiaellátási lehetőségei az ikonok sorának jobb szélén találhatók.

Érintse meg az „X” elemet a DualSense vezérlőn, amikor a bekapcsológombhoz hasonlító ikonra jut, és három lehetőséget lát.

a bekapcsológomb a ps5 vezérlőközpontban
Sony

Az első a „Pihenő mód”, amely a PS5-öt alacsony energiafogyasztású alvó üzemmódba kapcsolja. A pihenő mód előnye, hogy a PS5 továbbra is letölti és telepíti a játékfrissítéseket, és játékai stagnálnak maradnak, amíg készen áll a játék folytatására.

nyugalmi mód a ps5 energiaellátási menüjében
Rachel Kaser

A második lehetőség a PS5 kikapcsolása. Erre a konzol kihúzása előtt van szükség, és ideális, ha tudja, hogy hosszabb ideig nem fogja újra bekapcsolni. Míg a Pihenő mód energiatakarékos opció, a konzol kikapcsolása kissé több energiát takarít meg.

kapcsolja ki a ps5-t az áramellátási opciók menüben
Rachel Kaser

A harmadik lehetőség a PS5 újraindítása. Ez akkor hasznos, ha problémái vannak a konzollal, és ki akarja használni a régóta bevált csodaszert, hogy kikapcsolja és újra bekapcsolja.

indítsa újra a ps5-et az energiagazdálkodási lehetőségek menüben
Rachel Kaser

Válassza ki a kívánt beállítást, és a konzol vagy kikapcsol, újraindul, vagy pihenő módba lép.

A PlayStation 5 kikapcsolása a bekapcsoló gombbal

Ha nincs hozzáférése a vezérlőhöz – ha például nem működik -, akkor a fizikai bekapcsológombon keresztül kikapcsolhatja a konzolt. De gondosan meg kell majd keresnie.

A bekapcsológomb nehezen látható, mivel ez egy fekete gomb a konzol fekete középső csíkján. Körülbelül két centivel van a konzol alsó széle fölött, ha függőlegesen áll.

Ha a PS5 lemezmeghajtóval rendelkezik, akkor az még a meghajtó szájának külső szélével is megegyezik. Ha rendelkezik a PS5 digitális verziójával, akkor ez az egyetlen gomb a konzol elején.

ps5 fizikai konzol bekapcsológomb
Rachel Kaser

A bekapcsológomb a normál PS5 lemezkiadó gombja mellett található. A különbséget vagy a mellettük levő ikonok alapján (amelyek igaz, hogy meglehetősen kicsiek), vagy pedig pozíció szerint különböztetheti meg őket – a bekapcsológomb mindig közelebb van a konzol aljához.

A bekapcsológomb egy másodpercig történő megérintésével a konzol nyugalmi módba kerül. A bekapcsológomb három másodpercig történő lenyomása teljesen kikapcsolja a konzolt.

A PlayStation 5 bekapcsolása

Ha készen áll a konzol újbóli bekapcsolására, három lehetősége van. Az első az, hogy megérinti ugyanezt a bekapcsológombot a konzolon. Ha egyszer megérinti, bekapcsolja a konzolt. Ha lenyomva tartja, a konzol csökkentett módba indul, ami hasznos, ha problémája van a konzollal, és vissza akarja állítani a gyári beállításokat.

A második lehetőség az, hogy megnyomja a „PlayStation” ikont a vezérlőjén. Ez bekapcsolja a konzolt, és egyidejűleg bekapcsolja a vezérlőt is.

A harmadik lehetőséget HDMI linknek hívják, és bekapcsolja a konzolt, amikor bekapcsolja a tévét, vagy amikor átkapcsol arra a bemenetre, amelynek a PS5 a forrása.

Ennek az opciónak az engedélyezéséhez lépjen a beállításaihoz, amelyeket a PS5 felhasználói felületének jobb felső részén található fogaskerék ikonra kattintva talál. Ezután görgessen lefelé a beállításai között, amíg meg nem találja a „Rendszer” opciót.

hol található a rendszer opció a ps5 beállításaiban

A „HDMI” almenüben átkapcsolhat a „HDMI-eszközhivatkozás engedélyezése” lehetőségre, ha rendelkezésre áll az opció. Ne feledje, hogy ez nem minden televíziónál érhető el.

hol találja meg a ps5 hdmi link beállításait

Ne feledje, hogy a HDMI-kapcsolat engedélyezése azt jelenti, hogy a konzol automatikusan pihenő módba kapcsol, amikor kikapcsolja a tévét. Hasznos, de érdemes kikapcsolni ezt az opciót, ha a TV-t a PS5-ös játékon kívül más dolgokra is használja.
Source link


2145 Views 0 Ratings Rate it