A telefon használata a gázfizetéshez

Avatar Gadam | 2020.12.29. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Fizetni a gázért okostelefon segítségével
Sauko Andrei / Shutterstock

Az okostelefonoknak köszönhetően már nem szükséges bedobni hitelkártyáját egy mocskos gépbe a gázfizetésért. Van egy pár különböző módszer, amellyel fizethet a telefonjával. Megmutatjuk, hogyan.

A két különböző módszer a telefon fizikális megérintése a szivattyúhoz vagy fizetés egy alkalmazásból. A „Tap-to-pay” funkcióval a telefon lényegében hitelkártyájává válik, és egyszerűen megérinti az érintés nélküli olvasót. Ez utóbbi magában foglalja az alkalmazásból történő fizetést az autó kényelméből.

Tap-to-pay

Az NFC sok okostelefon olyan funkciója, amely lehetővé teszi az eszközök számára, hogy rövid távolságon keresztül kommunikáljanak. Mobil fizetések esetén az NFC-t használják a fizetési adatok biztonságos továbbítására. Telefonja átveszi a hitelkártya helyét.

Ha a benzinszivattyúknál fizetni szeretne fizetni, akkor figyelnie kell néhány logóra. Az alábbi képen látható felső logó az univerzális „Contactless Payment” rendszerekre vonatkozik. Ez vonatkozik a mobil fizetési képességekkel rendelkező okostelefonokra és okosórákra, de néhány hitelkártyára és más eszközre is.

A fenti kép alsó két logója inkább az okostelefon-platformokra vonatkozik: a Google Pay (Android) és az Apple Pay (iPhone és Apple Watch). Mindazonáltal mindkettő működni fog, ha látja az Univerzális Contactless Payment logót is.

iPhone-ok és Apple Watches mobil fizetést hajthat végre az Apple Pay segítségével. A telepítési folyamat egyszerűen magában foglalja a kívánt hitelkártya hozzáadását az alkalmazáshoz. Innen megérintheti Apple készülékét a gázszivattyúra a fizetéshez.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Apple Pay beállítása és használata iPhone-on

Az Android-eszközöknek van még néhány lehetőségük. A legjobb választás az Google Pay, amely minden Android-eszközhöz elérhető, telepítve van NFC chip. Vannak olyan mobilfizetési alkalmazások is, mint például a Samsung Pay, de ezek csak az adott vállalat eszközeire korlátozódnak.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a Google Pay, és mit tehet vele?

A Google Pay elérhető iPhone-okhoz is, de a mobilfizetések csak Android-eszközökkel működnek. Az Apple Pay-hez hasonlóan ez a folyamat magában foglalja a hitelkártya egyszerű hozzáadását a számlájához, amely után a telefont megérintheti a gázszivattyúhoz.

Mobilalkalmazások

Fizetni a gázért okostelefonról
Margarita Young / Shutterstock

A fizetéshez egy gázszivattyúhoz koppintani a telefont elég futurisztikusnak tűnik, de valójában még egy újabb módszer áll rendelkezésre számos benzinkútnál. Ahelyett, hogy fizikailag megérintené telefonját az olvasóhoz, a teljes fizetési folyamatot befejezheti autójában.

Számos benzinkútnál vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassza a gázszivattyú számát, és választhasson egy fizetési módot anélkül, hogy ki kellene szállnia autójából. Az egyetlen fizikai interakció, amellyel a szivattyúval rendelkeznie kell, az az, hogy kiválasztja az üzemanyag minőségét, és a fúvókát a járművébe helyezi.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan fizethetünk az üzemanyagért anélkül, hogy elhagynánk autóját

Megemlítettük a Google Pay-t a tap-to-pay-hez, de az is lehet erre a módszerre használják. A Google Pay alkalmazás összesít néhány benzinkút-láncot, amelyek támogatják a funkciót. A teljes folyamat a Google Pay alkalmazáson keresztül végezhető el.

benzinkút-alkalmazások
BP, Chevron, Exxon Mobile, Shell

Ha nem akarja használni a Google Pay szolgáltatást, lehetősége van egy alkalmazást letölteni a benzinkút láncáról. Számos népszerű amerikai gázlánc rendelkezik saját alkalmazással ehhez a funkcióhoz.


Ezeket a módszereket szem előtt tartva már nem kell kihúznia pénztárcáját vagy erszényét a gázszivattyúnál. Természetesen még nem minden benzinkút támogatja ezeket a szabványokat, de a szám napról napra növekszik.[ad_2]
Source link


18 Views 0 Ratings Rate it