Az értékesítési vezetők nyomon követése: 8 legjobb gyakorlat további ügyfelek megszerzéséhez

Avatar admin | 2021.03.19. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Itt az idő! Marketing kampányai meghozták eredményüket, és önöket elárasztották az új vezetések, amelyek remélhetőleg értékesítéssé válnak. Ez az utolsó rész azon képességétől függ, hogy stratégiai és hatékony módon tudja-e nyomon követni ezeket az ólmokat anélkül, hogy bármilyen esést hagyna az út mellett, vagy megijesztené őket azzal, hogy túl erősen lép fel. A hatékony követés pedig azt jelenti, hogy ezt többször is meg kell tennie. Alapján Marketing Donut, az értékesítési leadek 80% -a öt utókövetést igényel az első kapcsolatfelvétel után, de az értékesítők csak 8% -a követi ezt sokszor.

hogyan kell nyomon követni az értékesítési lead-statisztikákat

Ötször soknak tűnhet, de ha megfelelő módon közelíted meg a vezetőidet, akkor hatékonyan tudod kommunikálni velük a megfelelő üzenetküldést, amely neked kedvez. Ebben a bejegyzésben néhány tippet tárgyalunk arra vonatkozóan, hogyan lehet megfelelően követni a leadeket, és növelni kell annak esélyét, hogy ismétlődő ügyfelekké váljanak, ideértve:

 1. Szegmentálja a leadeket
 2. Válaszoljon időben
 3. A nevelés vezet hasznos tartalommal
 4. Személyre szabhatja kommunikációját
 5. Használjon különféle kommunikációs csatornákat
 6. Hozzon létre nyomon követési ütemtervet
 7. Nyomon követni a kommunikációt
 8. Tudja meg, mikor kell elhagyni az elveszett okokat

Az értékesítési vezető követi a bevált gyakorlatokat

Mint már tudhatod, nem csak arról van szó, hogy mikor követed nyomon a vezetőidet, hanem arról is, hogy miként követed őket. Figyelembe kell venni a tölcsér szakaszát, a fájdalom pontjait és szükségleteit, valamint a kommunikáció időzítését. Az alábbiakban bemutatunk néhány bevált gyakorlatot, amelyek segítenek hatékonyan nyomon követni az értékesítési leadeket és a potenciális üzleti esélyeket.

1. Szegmentálja a vezetőit

Az egyes vezető típusok eltérő szintű üzenetküldést igényelnek. Attól függően, hogy miként került hozzád az ólom, lehet, hogy forró és zárásra kész, vagy szüksége lehet egy kis melegedésre. Például egy lead, amely e-mailben való részvételi kampány útján érkezik Önhöz, szemben azzal a leadgel, amely kitöltötte a „kapcsolatfelvétel” űrlapot a weboldalán, a az értékesítési tölcsér különböző pontjai és ennek megfelelően kell megközelíteni.

Rendezze a vezetékeket legalább három csoportba: Meleg, Meleg és Hideg. Kicsit orvosolhatónak tűnik, de bízz bennünk, érdemes figyelembe venni a vezetékek hőmérsékletét, hogy ne úgy kezelje őket, mint egy méret.

hogyan lehet nyomon követni az értékesítést hideg meleg meleg tölcsér

Ha érdekel egy erőteljesebb lead-pontozási kezdeményezés, rendelkezésre állnak olyan szoftverprogramok, amelyek elválasztják a lead-eket a különböző fogyasztói magatartásokhoz rendelt pontértékek alapján. Mozgassa a vezetőket csoportról csoportra, miközben jobban megismeri őket és közelebb helyezi őket fizető kliensé válást.

2. Válaszoljon időben

Rendeljen köszönetet, üdvözlő e-mailt vagy telefonhívást, amelyet a vezető beérkezésétől számított 12–24 órán belül kell kezdeményezni. Felajánlja, hogy megválaszolja az esetleges kérdéseket, hogy bemutassa az egyes ügyfeleknek nyújtott gondosságát.

hogyan lehet nyomon követni az értékesítési vezetőket üdvözlő e-mailben

3. Támogassa vezetőit hasznos tartalommal

Ahogy a közönség tagjaival való bármilyen kommunikáció esetében, függetlenül attól, hogy a tölcsér melyik szakaszában vannak, mindig az érték növelésére kell összpontosítania. Blogbejegyzések, infographics, hasznos statisztikák, sikertörténetek és letölthető útmutatók egyaránt remek lehetőségek. A vezetői nem lesznek ügyfelek egy interakció után, ezért összpontosítson az ólom ápolására vagy „melegítésére”. Ahelyett, hogy megpróbálná őket ügyfelekké válás formájában cselekedni, inkább kisebb lépésekre összpontosítson, mint például az útmutató letöltése vagy az adott blogbejegyzés meglátogatása.

hogyan lehet nyomon követni az értékesítési vezetőket hasznos tartalommal

Kép forrása

4. Személyre szabhatja kommunikációját

Amint azt a fenti e-mail példában láthatja, érdemes személyre szabhatja levelezését azáltal, hogy a címzett nevét felveszi az e-mailjeibe, információkat küld nekik a webhelyén meglátogatott oldalak alapján, vagy személyesen válaszol egy online megkeresésre ahelyett, hogy a konzervált válaszokat tolná.

az értékesítési vezetés nyomon követése a kommunikáció személyre szabása érdekében

5. Használjon különféle kommunikációs csatornákat

A vezetőknek előnyben részesített kommunikációs módjuk van, és őszintén szólva fogalmad sincs, mi ez ebben a pillanatban. Használja a közösségi médiát, e-mail, csiga-mail és telefonhívások a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel érdekében.

Nem azt akarjuk, hogy közvetlenül elérjük minden egyes kommunikációs eszközét! Csak győződjön meg róla, hogy könnyen elérhető, függetlenül az ólom preferált közegétől. Tehát válaszoljon gyorsan a közösségi média üzeneteire, fogadja telefonját, haladéktalanul fogadja a hívásokat, és ellenőrizze a beérkező leveleket.

Íme néhány kommunikációs módszer, amelyet kipróbálhat:

Email: Az e-mailek kissé kevésbé invazívak, mint a telefonhívások, és lehetőséget adnak a vezetőnek arra, hogy kényelmesen olvassa és válaszoljon. Tekintettel azonban arra, hogy hány e-mailt kapunk naponta, nagy az esélye annak, hogy az e-mailje elveszik a keverés során, ezért fontos, hogy többször kövesse nyomon. A nyomon követés során ügyeljen arra, hogy érdekes és megfelelő tárgysorokat használjon, és hasznos tartalmat kínáljon fel, ne csak felajánlásait.

Telefon: A telefonhívás-beszélgetések nagyszerű módja annak, hogy megmutassa potenciális ügyfelének szakértelmét és megmutassa, hogy a számukra legjobbat akarja. Azonban nem rendelkezik telefonon megfelelő e-mail tárgysorral, hogy felhívja a potenciális ügyfelek figyelmét. Valójában az ellenkezője van – egy külföldi szám jelenik meg a telefonjukon. A telefonhívás-megközelítésnél fontos, hogy szögezze le a hangpostaüzenetét, hogy okot adjon a potenciális ügyfelének arra, hogy visszahívjon. Az e-mailekhez hasonlóan többször is telefonálnia kell.

Szöveges üzenet: Szöveges üzenetek küldése jobb lehet azoknak a potenciális ügyfeleknek, akikkel már kommunikált. Nagyon figyeljen a velük folytatott beszélgetésekre, és az ezekre az igényekre alapozza a követő szövegeket.

hogyan lehet nyomon követni az értékesítési vezetők szöveges üzenetét

Kép forrása

6. Készítsen nyomon követési ütemtervet

Ne feledje, hogy általában 7-10 érintésre van szükség az a előtt átalakítás történik. A nyomon követési ütemterv létrehozása biztosítja, hogy következetes maradjon az Önével kommunikáció és megakadályozhatja, hogy azok a vezetékek, amelyek eléréséért olyan keményen dolgozott, áteshessenek a repedéseken. A kommunikációs naptárnak arra kell törekednie, hogy a vezetői tudatában legyenek, de nem válhat kellemetlenné.

Például az ütemezése így nézhet ki:

 • E-mail: hetente egyszer
 • Telefonhívások: havonta egyszer
 • Szemtől szemben: negyedévente egyszer

Minden, ami ennél több, és fennáll annak a veszélye, hogy levesszük az ecsetet.

hogyan lehet nyomon követni az értékesítési vezetőket az e-mailben

Kép forrása

7. A kommunikáció nyomon követése

Ha rendelkezik CRM (kapcsolattartó / ügyfélkapcsolat-kezelő) rendszerrel, akkor messze jár a játék előtt. A CRM-ek lehetővé teszik, hogy nyilvántartást vezessen az összes ügyfélelérésről és a kommunikáció eredményeiről. Ha nincs CRM-je, ne aggódjon – erre való az Excel! Egyszerűen hozzon létre egy táblázatot, amely tartalmazza a leendő partnerek elérhetőségeit és a használt dátumokra és módszerekre vonatkozó megjegyzéseket ápolják azokat a vezetőket.

mi a crm LOCALiQ CRM telefonhívás nyomon követése

Tól től A LOCALiQ ügyfélközpont CRM

8. Tudja meg, mikor kell elhagyni az elveszett okokat

Minősíti vezetőit nagyon fontos lépés, és azt a lehető leghamarabb meg kell tenni. Ne váltson boldoggá és ne hagyja el a leadeket, mert egy kis munkát igényelnek a lezáráshoz, de ügyeljen arra, amit üldöz. Három figyelembe vehető minősítő kategória:

 • Van-e eszközük vásárolni?
 • Motiváltak?
 • Ők a döntéshozók?

Ha rájössz, hogy jelenleg nincsenek képesítéseik, ne dobd el az információikat! Helyezze őket egy “később követendő” fájlba, és hozzon létre egy kampányt, hogy megcélozza azokat az ólmokat, amelyeket a hátsó égőre helyezett az úton, amikor a körülményeik megváltozhattak.

Az értékesítési vezetés nyomon követése a megfelelő módon

Az ólomkutatás arról szól, hogy az ügyfelek előtt maradjon anélkül, hogy a rossz oldalukra kerülne … egyfajta mindenütt jelenlét, ha akarja. A cél nem feltétlenül az, hogy meggyőzze őket a vásárlásról, inkább az, hogy ott legyenek, amikor készek vásárolni. Ez a típusú megbízhatóság jót tesz az Ön márkájának, és ezáltal a vezetők megbecsülést és megbecsülést éreznek bennük. Mi lehet ennél jobb módja az ügyfélkör fejlesztésének?


Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok