Az űrturisztikai csempészett „Scotty” Star Trek mérnök hamvai az ISS fedélzetén – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.28. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Nemzetközi Űrállomás a Föld bolygó felett
NASA Images

A Space valóban a végső határ volt James Doohan színész számára, aki Scotty-t alakította az eredetiben Star Trek sorozat. Hamva már megvan a Nemzetközi Űrállomáson volt 12 évig, miután 2008-ban a fedélzetre csempészték, így elérhette célját, hogy az ISS fedélzetén legyen.

Doohan 2005-ben, 85 éves korában elhunyt, és családja segíteni akart abban, hogy teljesítse kívánságát, még akkor is, ha azt posztumusz követték el. Bár elutasították a hamvainak a Nemzetközi Űrállomásra történő elküldésére vonatkozó hivatalos kérelmeket, Richard Garriott – videojáték-vállalkozó és az egyik első magánpolgár, aki az ISS-re vállalkozott – sikeresen csempészett néhány hamut. Titokban Doohan laminált képe mellé tette őket a Columbus padlója alá.

Egy interjúban a Idők, Garriott kijelentette: „Teljesen titkos volt. Családja nagyon elégedett volt azzal, hogy a hamu tette oda, de mindannyian csalódottak voltunk, hogy ilyen sokáig nem tudtunk erről nyilvánosan beszélni. Most elég idő telt el, amire képesek vagyunk. ”

Doohan hamvai más vállalkozásokat is tettek az űrbe. 2008-ban egy részük a SpaceX Falcon 1 fedélzetén volt, 2012-ben pedig még több SpaceX Falcon 9. Szerint a Időkcikk, Doohan hamvai mára több mint 70 000-szer keringtek a Föld körül, és együttesen mintegy 1,7 milliárd mérföldet tettek meg az űrben.

A néhai színész családtagjai örültek, hogy végre megkapta kívánságát. Fia, Chris megköszönte Garriottnak, miután az ISS fedélzetén csempészte a hamut, és kijelentette: „Amit tett, az megérintett – ez nekem nagyon sokat jelentett, annyira a családomnak, és annyit jelentett apámnak is.”

keresztül A perem[ad_2]
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it