Azonnali cserepes rizs | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.31. 61 Views 0 Likes 0 Ratings

61 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Amióta megkaptam a sajátomat Instant Pot néhány évvel ezelőtt más módon abbahagytam a rizst! Ez egy ilyen egyszerű, alapvető módszer, és soha nem kell attól tartania, hogy nyúlós vagy egy fazék forral fel a tűzhelyen.

Minden alkalommal, amikor rizst készítek, ugyanazokat az eredményeket érem el: különálló szemek, kellemes, rágós állagúak. A nagynyomású főzés a rizst kissé más textúrájúvá teszi, mint a főzőlapos főzés, és valójában úgy nőttem fel, hogy inkább így készítsem. Próbáld ki, és nézd meg, mit gondolsz!

VIDEÓ! Hogyan készítsünk rizst az azonnali edényben

Mennyi víz azonnali cserepes rizshez

Bármilyen rizst főzhet a gyorsfőzőben, hosszú vagy rövid szemű, barnát vagy fehéret. (Még az is gyilkos rizottó.) Nem számít, milyen rizst főzök, Ugyanezt az 1: 1 arányú rizst használom vízhez vagy húsleveshez.

Ez valószínűleg kevesebb víz, mint amit a tűzhelyes rizs főzéséhez szokott használni, és ez azért van, mert nagyon kevés a párolgás, amikor a gyorsfőzőt használja. Ez az arány meglehetősen szilárd, különálló szemcséket eredményez – adhat hozzá még egy kis vizet, esetleg kb. 1/4 csésze extra, ha szereti a lágyabb rizst.

Hogyan készítsünk rizst az azonnali edényben, bolyhosítsa meg a rizst

A legjobb főzési idő azonnali cserepes rizs számára

A víz (vagy más folyadék – felhasználhatja az alapanyagot is) mennyisége változatlan marad. A különféle rizstípusoknak azonban különböző idő alatt kell főzni nyomás alatt. A vadrizs és a barna rizs több időt igényel, mint például a fehér rizs. Bármely fajta főzhető magas vagy alacsony nyomáson; alacsony nyomáson kissé bolyhosabb, nagy nyomáson kissé rágósabb.

Bár bármilyen típusú rizst főzhet az automatikus „rizs” beállítással, a barna rizs jobban működik akár manuális, akár kifejezetten teljes kiőrlésű gabonákhoz készült beállításnál, például az „Instant Pot” „Multigrain” beállításánál.

Itt vannak a rizs preferált főzési ideje a gyorsfőzőben:

  • barna rizs: 20 perc nagy nyomáson kemény rizs esetében, vagy 22 perc lágyabb szemek esetén
  • fehér rizs: 15 perc alacsony nyomáson kemény rizs esetében, vagy 17 perc lágyabb szemek esetén

Szeretne bolyhos rizst? Öblítse le jól

Nem mindig emlékszem vagy van időm erre a lépésre, de segít, ha megteszem: Öblítse le a rizst egy dróthálós szűrőedényben hideg víz alatt körülbelül 30 másodpercig, vagy amíg a víz többnyire tiszta nem folyik.

Az öblítés miatt a rizs bolyhos lesz, és úgy tűnik, hogy a fehér rizsfajták verseinél nagyobb különbség van a barnán; ez utóbbit héja védi, és nem szokott sok extra keményítőt ragaszkodni a szemek külsejéhez.

Csak adj hozzá vizet. Vagy húsleves. Vagy fokhagyma. Vagy Vaj.

A tűzhelyhez hasonlóan főzhet rizst a gyorsfőzőben húslevessel vagy vízzel, használhat annyi sót, amennyit csak akar, és adhat hozzá további fűszereket, egy vajkát vagy egy kis olívaolajat az extra íz érdekében.

Mit csinálok: Néha megpirítok egy kevés fokhagymát olívaolajban, mielőtt hozzáadnám a rizst és a húslevest, ami egy alapos szemes kukoricát ízes köretvé változtat! Fűszereket is használhat, például kurkuma és koriander néhány indiai ihletésű basmati rizshez, vagy chili por a rizshez, hogy burritókba torkollhasson.

Használjon természetes nyomáskioldót

Nem számít, milyen rizst főz, jó ötlet 10 percig hagyja a nyomást természetesen felszabadulni mielőtt kinyitná az edényt. Ez lehetővé teszi a nedvesség egyenletes eloszlását a szemek között, és elősegíti a tapadást az edény aljától is.

Ha akarja, megnyithatja az edényt egy gyors nyomáskioldóval, de a kis pihenőidőből valóban profitál!

A rizs minimális (és maximális) mennyisége

Utolsó alapszabály, amelyet szem előtt kell tartani, hogy főzni kell legalább 1 1/2 csésze rizst egy 6 literes gyorsforralóban hogy szép, egyenletes eredményeket érjünk el. A fazék alja ugyanis nem teljesen sík, de kissé homorú. Ha kevesebb rizst használ, az edény közepén lévő szemek nem fognak egyenletesen főzni, mivel nem merülnek el annyira a vízben, mint az edény oldalán lévő rizs.

A másik oldalon ne töltsön túl sok rizst sem a gyorsfőzőgépbe! Félig vagy kevesebbnek kell lennie, ha olyan szemeket, babokat, tésztákat vagy más ételeket főz, amelyek habzásra hajlamosak lehetnek. Úgy látom, hogy akkor érem el a legjobb eredményt, ha egyszerre 1 1/2 és 3 csésze rizs között főzök.

  • TIPP! Egyébként mindig lehet készítsen extra rizst, és fagyassza le az extrát. Itt van hogyan kell csinálni.

Ezek a legjobb tippjeim a rizs főzéséhez! Természetesen az alábbi alapvető receptet is követheti. Akárhogy is, élvezd!

További azonnali fazékkapocs

Frissítve 2020. december 31 .: Hozzáadtunk egy videót, amely segít az eddigi legjobb Instant Pot rizs elkészítésében! Élvezd!

[ad_2]
Source link


61 Views 0 Ratings Rate it