Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, Prosciuttóval és sült saláta kitûnõvel.

Avatar admin | 2021.03.15. 105 Views 0 Likes 0 Ratings

105 Views 0 Ratings Rate it

Ez a gyors bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, Prosciuttóval és sült saláta kitûnõvel az a tál házi tészta, amelynek íze olyan, mintha csak a kedvenc éttermében vetted volna fel. Enyhén panírozott parmezán csirke serpenyőben aranysárgára és ropogósra sült. A csirkét egy nagy tál tejszínes bazsalikommal és parmezán tésztával tálalják. Minden tál meleg prosciutto-val és citrommal feldobott rukkolával készül. Minden falatot tejszínes bazsalikomos parmezánmártással, ropogós csirkével, sós sonkával és citrompaprikás zöldekkel rétegezünk. Finom … főleg egy plusz parmezánnal és egy sajt citrommal a tetején!

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttóval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

Biztos vagyok benne, hogy már említettem ezt a történetet, de gyerekkoromban általában péntek esténként volt tésztánk. Apám elkészítette a szokásos finom tésztaételét. Ez egy vacsora volt, amivel anyámmal minden hétvégét nagyon vártunk. Néha átkapcsolta és pizzázott. De a pizzák egyszerűen nem feleltek meg péntek esti tésztáinak.

Anyukám és én is szeretjük a tésztát, ezért a heti egyszeri tészta gyakran nem volt elég. Szóval hétköznap este apám vajjal és bazsalikommal feldobott tésztát szolgált fel. Egyszerű, de olyan jó ízű.

A mai recept egy sokkal izgalmasabb változat, de felidézi mindazokat a gyermekkori emlékeket … ezért különösen szeretem.

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttóval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

Az inspiráció…

Elég vicces, ez egy újabb tésztaétel, amelyet a sajttorta gyár ihletett (köszönjük a javaslatait!), A Bellagio tészta. Az emlékezeted frissítése érdekében néhány hete megosztottam ezt déli stílusú krémes parmezán csirkés tészta. Amíg kutattam a recept mellett, rábukkantam egy fotóra a Bellagio tésztájukról. Abban az időben előre-hátra mentem, hogy melyik tésztát kell megkísérelnem újrateremteni. Végül azzal a fűszeres cajun tésztával mentem.

És jó ötlet volt. Ez a tészta gyorsan mindenki kedvence lett, és jó okkal finom. Szeretjük egy kis fűszeres cajun meleget.

DE ez a bazsalikomos parmezán tészta ugyanolyan finom, csak nagyon más, valószínűleg inkább olaszszerű. Ez nem egészen ugyanaz, mint a sajttorta-gyárban felszolgált Bellagio tészta. Megváltoztattam néhány dolgot, de hasonló, és kérlek, kérlek, hallgasd meg, amikor azt mondom, hogy olyan JÓ.

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttoval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek …

Szeretek a csirkével kezdeni. A csirke szelet vagy vékonyra szeletelt csirke használata kulcsfontosságú. Nem akar túl vastag vágást, különben nem fog egyenletesen főzni.

A panírozáshoz szívesen használok Panko zsemlemorzsa és parmezán sajt keverékét. Éppen megfelelő mennyiségű sajtos krumpli van benne.

Miután előkészítettem a csirkét, felforralom a tésztát, és elkezdek dolgozni a mártással.

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttoval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

A szószhoz hasonló, mint a fettuccine Alfredo szószhoz, de különbözik a nagy mennyiségű bazsalikom miatt. SOK bazsalikom van, de ettől olyan jó ez a tészta. Ahhoz, hogy a szósz a könnyebb oldalon maradjon, csirkehúsleves és tejszín keverékét használom. Kicsit lazább, mint egy Alfredo szósz, de mégis elég krémes és sajtos.

Úgy gondolok rá, mint egy könnyű krémmártásra, egy kis dekadenciával.

Amíg a mártás párol, serpenyőben megpirítjuk a csirkét. A csirkét egyszerűnek tartottam, de amikor a krémes mártás tetejére tettem? A jón túl.

Miután a szósz megpárolódott, dobja bele a tésztát. Szeretek spagettit vagy linguint használni, de valójában bármilyen tészta vágás megfelelő lesz! És ez az! Nos, valójában először egy serpenyőben szeretnék felmelegíteni egy kis sonkát, és a végére összekeverni egy citromos rukkola salátát.

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttoval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

Fejezd be

A tésztát tálaljuk a csirkével. Aztán szeretem hozzáadni a meleg proszuttót, a friss sült saláta kitûnõt, és egy extra parmezánporozást … jó intézkedés céljából.

Ha minden együtt van, ez nagyon finom étel.

A tészta nehéz a bazsalikomon, éppen megfelelő mennyiségű krémességgel és sajttal. A csirke tökéletesen ropogós, és ha a tésztával dobálják… teljesen finom. A prosciutto kellemes sós elemet ad hozzá, és a tetején lévő sült saláta kitûnõ, hogy mindent frissnek és könnyûnek érez az elkövetkezõ tavaszi napokra.

Amit szeretek ebben a receptben, az az, hogy valóban úgy néz ki és ízlik, mint egy étel, amelyet kedvenc olasz helyéről rendelhetne. De mindezt otthon és egy órán belül elkészítik.

Elég nehéz legyőzni. Valójában anyám pontos szavai a következők voltak:

SZERETEM 💕 ❤️ azt!

TÖKÉLETES!!!

😍

Sosem lelkesedik egy recept mellett, hacsak nem igazán, nagyon JÓ. Szóval fogadjon szót, és élvezze! Abban a reményben, hogy ez az étel szórakoztató hétfő esti tésztát készít Önöknek! De természetesen ez az étel még mindig tökéletes a hét bármelyik estéjéhez – élvezze!

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttoval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com

Más könnyű vacsora recepteket keres? Itt van néhány próbálkozás:

Egy serpenyőben sült sajtos bazsalikomos tészta

Déli stílusú krémes parmezán csirketészta

Sült fokhagymás vaj csirke citrom olívaöntet

Végül, ha elkészíti ezt a bazsalikomos parmezán tésztát ropogós csirkével, Prosciuttóval és sült saláta kitûnõvel, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy értékelje ezt a receptet! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Bazsalikomos parmezán tészta ropogós csirkével, prosciuttoval és sült saláta kitûnõvel  halfbakedharvest.com