CTR, CPM és CPC referenciaértékek

Avatar admin | 2021.02.26. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Ha a Facebook és a Google Ads között kell választania az SMB népszerűsítéséhez, a Facebook a legjobb megoldás.

A Microsoft Advertising és a Google Ads vitájában a Google nagyobb elérést és alacsonyabb költségeket kínál.

Ezek a Cambridge University MBA hallgatói és az Adzooma hirdetési platform új tanulmányának legfontosabb megállapításai.

A résztvevők elemezték, hogy a képek, a hangulat és a nyelv hogyan befolyásolta az átkattintási arányt (CTR) három legnépszerűbb online hirdetési platformon.

A tanulmány azt is megvizsgálta, hogy a céloldal minősége befolyásolja-e a konverziós arányokat, és új CPC és CPM referenciaértékeket tárt fel a Facebook, a Microsoft és a Google Ads számára.

Mely tényezők mozgatták meg a tűt a hirdetési teljesítmény szempontjából leginkább?

A kutatók azt találták, hogy az egyik legnagyobb online hirdetési platformnak megvan az erőssége:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

 • A Facebook Ads volt a legköltséghatékonyabb csatorna átlagosan.
 • A növekvő hirdetési kiadásokra a Microsoft Ads reagált leginkább.
 • A Google Ads volt a legnagyobb elérhetőséggel a legalacsonyabb költségek mellett.

Annak értékelése során, hogy a tényezők hogyan befolyásolták a CPM-et és a CPC-t, azt találták, hogy a hirdető csatornaválasztása jelentős hatással van mindkét mutatóra:

Mely tényezők befolyásolták az eredményeket

Miben különbözik a CPM és a CPC a Facebookon, a Microsofton és a Google Ads-en

A csatorna és a költség-KPI közötti kapcsolat megállapításakor a kutatók az átlagos CPM-et és CPC-t keresték a Google, a Facebook és a Microsoft Ads szolgáltatásban:

átlagos CPM és CPC a Google, a Facebook és a Microsoft Ads szolgáltatásaiban.

A Microsoft Advertising volt a legmagasabb medián CPM és CPC, de a kutatók szerint ez a legjobb a jómódú ügyfelek célzásához.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ennek oka, hogy a Bing-felhasználók 54% -a 45 évesnél idősebb, és egyharmaduk háztartási jövedelme meghaladja a 100 000 dollárt.

Hogyan befolyásolja a hirdetési kiadások növelése a ROAS-t

Gyakori probléma a digitális reklámozásban – a túl sok kiadás pazarló, a túl kevés ráfordítás azonban nem biztos, hogy megtérül.

A tanulmány ezen részében a kutatók regressziós elemzéssel határozták meg, hogy a növekvő hirdetési kiadások növelik-e a megjelenítések és a kattintások számát is.

A következőket találták:

A növekvő hirdetési kiadások növelik-e a ROAS-t is?

A Microsoft Advertising a megtakarítások növekedésével a legnagyobb ROAS-t mutatta, ami jó mutató a márkaismertségi kampányokhoz.

Mindhárom platform azonban hasonlóan teljesített a megnövekedett kattintások tekintetében, a Microsoft és a Google Ads csak kissé megelőzte a Facebook-hirdetéseket.

Hogyan befolyásolja az érzés a hirdetés teljesítményét a Google és a Microsoft Ads szolgáltatásban

A kutatók azt találták, hogy a pozitív hangulatú hirdetések a legjobban teljesítenek a Microsoft Ads szolgáltatásban, ahol a CTR-ek:

 • 4,2% a pozitív hirdetéseknél
 • 3,6% semleges hirdetések esetén
 • 3.3 a kizáró hirdetéseknél

Ennek ellenkezője volt a Google Ads szolgáltatásban, ahol a negatív hangulat nyerte a napot a következő CTR-ekkel:

 • 6,5% a kizáró hirdetéseknél
 • 5,7% semleges és pozitív hirdetések esetén

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A vizsgálatban résztvevő Sunil Grewal, korábban az Amazon, azt mondta:

“Az elemzés alapján a különböző hirdetési platformok felhasználói különböző válaszokkal reagálnak a hirdetések másolatára.”

Ez azért fontos – magyarázta -, mert a hirdetők optimalizálhatják a hirdetési kiadások megtérülését (ROAS) azáltal, hogy finomítják a hirdetéseket, hogy kamatoztassák a hangulat hatását.

A céloldal minőségének a legnagyobb hatása volt a konverzióra, mégis kevés Excel itt

A tanulmány céloldal-elemzéséért Srishti Warman, korábban a Barclays Bank alelnöke és az MBA Star győztese volt a Jövő Női Awards-on.

Elmagyarázza:

„A feladat az volt, hogy meghatározzuk azokat a kulcsparamétereket, amelyek magasabb konverzióhoz vezetnek, például gyorsabb oldalsebesség, jobb optimalizálás a mobil- és webes megtekintéshez, az oldalak válaszkészsége stb. Ez az elemzés végül nemcsak a vertikális területeken belüli skálázást segítené, hanem kritikusan is , miért.”

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Warman megállapította, hogy bár a céloldal bevált módszerei voltak a legnagyobb hatással a konverziós arányra, a teszteltek közül egynél sem volt tökéletes a legjobb gyakorlat a Világítótorony.

Ezek a bevált gyakorlatok magukban foglalták a HTTPS használatát, a képek megfelelő képaránnyal történő megjelenítését, a képek megfelelő felbontással történő kiszolgálását és az oldal betöltésénél való helykérés elkerülését.

A céloldalak csupán 5% -ának volt tökéletes pontszáma a webhely teljesítményének ellenőrzésére.

Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások 95% -a pénzt hagy az asztalon.

Warman megjegyezte, hogy meglepődve tapasztalta, hogy az optimalizálás legjobb gyakorlatai felülmúlják az oldalbetöltési sebességet, mint a konverziók növelésének legfontosabb tényezőjét.

Az elsődlegesen vizsgált céloldal-tényezők – a bevált gyakorlatok, a SEO, a teljesítmény és az akadálymentesség – mellett Warman a tartalom minőségét, a CTA-kat és a céloldal útját a céloldal útjáig hatékonynak tekintette a konverzió javításában.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Key Takeaways from Facebook Ads v. Microsoft Advertising v. Google Ads Comparison

 • A Facebook átlagosan a leginkább költséghatékony csatorna az SMB-k számára.
 • A pozitív hangulatú hirdetések jobban teljesítenek a Microsofton, a negatív érzelmek pedig jobban a Google Ads rendszeren.
 • A legjobb gyakorlatok voltak a céloldalak legfontosabb konverziós elemei, majd a SEO következett (címek és metaleírások, érvényes robots.txt, a linkek feltérképezhetőségének biztosítása stb.).
 • Nagyon kevés hirdető maximalizálja konverziós lehetőségeit, és rengeteg lehetőséget hagy a ROAS javítására a céloldal optimalizálása révén.

Módszertan:

A vizsgálat résztvevői hozzáférést kaptak az Adzooma platform névtelenített kampányadataihoz, amelyeket véletlenszerűen választottak ki, és több ezer fiókra és különféle iparágakra terjedtek ki.

A résztvevők a Lighthouse segítségével értékelték a céloldal minőségét, valamint a SEMrush, a Screaming Frog, az Adzooma és a Google Analytics szolgáltatásokat.


Források:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Kép forrása: A szerző összes képernyőképe, 2021. február
Source link


13 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok