E-mail lista készítése karcolásból 9 egyszerű lépésben (2021)

Avatar admin | 2021.01.28. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Az e-mail lista építése a hatékony e-mail marketing alapja. Ez a folyamatos folyamat a célközönség eléréséhez és érdeklődésének felkeltésére a terméke vagy szolgáltatása iránt táplálja a bevételi forrását.

A cikk célja, hogy világos lépéseket mutasson be egy szilárd e-mail lista összeállítása és az e-mailes marketing 2021-es kihasználása érdekében.

Tartalomjegyzék

1. Tegye hírlevelét értékes termékké

Ha azt szeretné, hogy az emberek iratkozzanak fel a hírlevelünkre, meg kell, hogy érje az erőfeszítéseket és időt. Ezért ajánlom, hogy a hírlevelet termékként kezelje. Azt mondanám, hogy dolgozzon ki egy nagyszerű terméket, és közöljem a használatának előnyeit.

Van néhány szabály, amelyet be kell tartani, amikor a hírlevél tervezéséről van szó, de véleményem szerint a következő háromra leforrázhatja:

 1. Koncentráljon a célközönségére

Koncentráljon azokra az emberekre, akik valószínűleg az Ön ügyfelévé válnak. Folyamatosan ismerje meg információs igényeiket, és dolgozzon ki megfelelő tartalmat, amely megfelel a napi kihívásoknak.

 1. Tedd hasznossá

Segítsen megoldani a tartalommal kapcsolatos valós problémákat. Helyezze erőforrásait olyan tartalomba, amely értékes a célközönsége számára.

 1. Kapcsolatba léphet kapcsolataival és kérjen visszajelzést

Használja hírlevelét kétirányú kommunikációs csatornaként, például küldjön olyan e-maileket, amelyekre az emberek válaszolhatnak, kérdéseket tehetnek felméréseket futtathatnak, webes szemináriumokat szervezhetnek stb. .

E-mail a vásárlói vélemények felhasználásával.
A REUZEL e-mail űrlap töredéke, amely kiválasztott vásárlói véleményeket mutat be

Amint azt a e-mail marketing benchmarkok, amikor megadja a kapcsolattartók számára az értéket, akkor magasabb a konverziós és elkötelezettségi arány.

2. Hirdesse hírlevelét, mint egy terméket

Miután elkészült a hírleveled, hirdetheted és promóciós kampányokat futtathatsz a rendelkezésre álló csatornákon keresztül (ugyanúgy, mint egy termék esetében).

 • Közösségi média oldalak: Adja hozzá a hírlevélre való feliratkozás linkjét vagy az ólommágneset hirdető szalaghirdetést az e-mail aláírásához és az összes legfontosabb közösségi média profilhoz. A legtöbb platform lehetővé teszi az üzleti oldal vagy életrajz leírásának személyre szabását a személyes profiljában.

Íme néhány további módszer hogyan lehet e-mail listát készíteni a Facebookon és egy tovább hogyan lehet létrehozni egy Facebook céloldalt.

Így népszerűsíti munkáját Twitter-profiljában egy népszerű szervezeti pszichológus, Adam Grant.

Adam Grant a Twitteren hirdet.
 • Blog: nagyon valószínű, hogy a blogodra jutó emberek szervesen képviselik a célközönséget. Hívd meg őket, hogy csatlakozzanak az e-mail listádhoz, ha tetszik neked a blogod tartalma.
Pillanatkép a regisztrációs űrlapról a GetResponse blogon.
Feliratkozási űrlap a GetResponse blog cikkének végén.
 • Podcast: ha podcastot futtat, közölje másokkal a hírlevelét, és adjon meg egy előfizetéses linket. Akár külön e-mail listát is létrehozhat podcast hallgatói számára, és VIP élményt nyújthat nekik.
 • Online konferenciák és rendezvények: 2020-ban online költöztettük eseményeinket. Ez a formátum azt jelenti, hogy nem vagyunk képesek beszélgetni és névjegykártyákat cserélni, de a hírlevélről szóló diát mégis felvehetjük bemutató fedélzetünkbe.
 • Partnerségek: a partner megtalálása nem könnyű, de létfontosságú a jólétünk szempontjából. 🙂 Gondoljon azokra az emberekre, akik keresztregisztrációs kampányokat folytatnak, és vendégcikkeket írhatnak velük. Készítsen listát a potenciális partnerekről, és tegye a tájékoztatást a heti napirendjébe.
Példa egy közösen szervezett webináriumra.
Példa egy közösen szervezett webináriumra.
 • E-kereskedelmi vásárlói profil: győződjön meg arról, hogy az emberek könnyen regisztrálhatnak a hírlevelére, amikor regisztrálnak az Ön e-kereskedelmi platformjára.
Pillanatkép e-kereskedelmi ügyfélprofil létrehozásáról.
Jelölőnégyzet, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a regisztrációkor hozzáadják e-mail címüket egy e-mail listához.
 • PPC kampányok: a fizetett hirdetések költségvetést igényelnek, ugyanakkor rengeteg célzási lehetőséget kínálnak, így páratlan pontossággal érheti el közönségét. Fedezze fel azokat a lehetőségeket, mint a Facebook vezető hirdetései és az újrafogadó kampányok, hogy minél több ember kerüljön a névjegyzékébe.
 • Eszközök és szoftverek: Az e-mailek listájának bővítésének nagyszerű módja egy olyan online eszköz vagy szoftver létrehozása, amelyet a célközönség használni akar. Ahelyett, hogy felszólítaná a felhasználókat az előleg fizetésére, adjon nekik esélyt arra, hogy korlátozott hozzáférést kapjanak e-mail címükért cserébe.
Pillanatkép a címsor-elemző eszközről.
Pillanatkép egy e-mailes regisztrációs űrlapról.

3. Hozzon létre ólommágneseket

Az ólommágnes valami értékes a célközönség számára, amelyet elérhetőségi adatokért cserébe kínál. Az ólommágnes célja az előfizetés ösztönzése és a webes űrlapon keresztül elfogott célzott leadek számának maximalizálása.

Példák ólommágnesre:

 • Ebook
 • Útmutató
 • Jelentés
 • Ellenőrzőlista
 • Forráskészlet
 • Keretrendszer
 • Oktatási anyagok
Példa egy ingyenes útmutatóra, amely kifejezetten a márka célközönségét szem előtt tartva készült.
Példa egy ingyenes útmutatóra, amely kifejezetten a márka célközönségét szem előtt tartva készült.

Természetesen vannak más típusú “ingyenességek” vagy “opt-in kenőpénzek” is, amelyeket felajánlhat.

A legfontosabb itt az, hogy ha bővíteni szeretné az e-mail listáját, akkor létre kell hoznia olyan tartalmat, amelyre a közönség el akarja cserélni az e-mail címét.

Ez a cikk további ötletekkel szolgál ólommágnesek ez segít gyorsan bővíteni az e-mail listáját. Ezenkívül értékes tippeket talál arról, hogy milyen tartalmat kell létrehoznia ahhoz, hogy a legtöbb előfizető gyűjtsön.

A szerkesztő megjegyzése: Szeretné megtudni, melyik opt-in ösztönző működik a legjobban? Ellenőrizze az új jelentést: A legjobb ólommágnesek az ólomtermeléshez.

4. Mutassa be az előnyeit, vagy csatlakozzon az e-mail listához

Miért csatlakozzon bárki az Ön névjegyzékéhez? Biztos vagyok benne, hogy ezen a ponton gyorsan válaszolhat erre a kérdésre, de világosan kommunikál-e azokkal az emberekkel, akik még nem hallottak a márkáról?

Túllépjen a „hírlevelünkre való feliratkozáson”, csupán néhány ok megadásával.

Példa felugró ablakra egy regisztrációs űrlappal.
Egy felugró ablak, amely meghívja a weboldal látogatóit egy versenyre.

Különféle ösztönzőkkel álljon elő, például hűségprogram, kedvezmény, exkluzív áru vagy verseny, és tesztelje, melyik bizonyul a leghatékonyabbnak.

5. Hozzon létre egy céloldalt a hírleveléhez

A céloldal, más néven „lead capture oldal” vagy „squeeze page”, egyetlen weboldal, amelyet névjegyzék összeállítására terveztek. Hozzon létre egy céloldalt a hírleveléhez.

Rövid összenyomott oldal.
Példa egy rövid, csak két mezőt tartalmazó névre – név és e-mail cím -, amely ingyenes e-könyvet kínál.

A céloldalak elkészítésének számos módja van, de a legkényelmesebb a céloldal készítőjének használata.

A GetResponse programban elérhető céloldal készítő mobilra optimalizált ingyenes céloldal sablonokkal, intuitív drag and drop szerkesztővel és számos más funkcióval rendelkezik.

Itt láthatja működés közben:

Kapcsolódó hozzászólások: Magasan konvertáló céloldal létrehozása & legjobb céloldal példák

Átalakítás tips: a céloldal egyszerűvé tétele egyetlen cselekvésre ösztönzéssel. Készítsen A / B változatokat a céloldalról. Futtasson teszteket, és nézze meg, hogy a tartalom típusa, másolása vagy kialakítása hogyan befolyásolja a teljesítményt.

6. Adjon hozzá előfizetési űrlapokat a webhelyéhez és a blogjához

A webes űrlap, más néven regisztrációs űrlap, egy HTML-űrlap, amelyet egy webhelyre telepítenek, hogy a látogatók regisztrálhassanak. Különböző űrlapok közül lehet választani, például előfizetési űrlap, letöltő doboz, görgető űrlap, rögzített sáv, átvilágítódoboz vagy egy kilépés felugró ablak.

Adjon hozzá fix sávot vagy előugró űrlapot a legjobban konvertáló oldalakhoz, például a termékoldalhoz és a rólunk. Így az ajánlata iránt érdeklődő emberek regisztrálhatnak és relevánsabb információkat kaphatnak.

Webes űrlap létrehozásához vagy a semmiből kódolhatja, vagy használhatja a listakészítő, mint a beépített GetResponse.

Itt különféle sablonok közül választhat, és egy intuitív szerkesztőt, amely lehetővé teszi a webes űrlap testreszabását a webhely stílusának megfelelően.

A webes űrlap megtervezésekor gondoljon a minőség / mennyiség arányra. Ha egy meghatározott célközönséget szeretne elérni (pl. B2B potenciális ügyfelek létrehozásához), akkor lehet, hogy létre kell hoznia egy hosszabb webes űrlapot, amelyben további részletekre van szükség: cégnév, cégméret, pozíció stb.

Hosszú webforma.
Példa egy hosszú webformára, amelyet e-mail előfizetők gyűjtésére terveztek.

Másrészt, ha célja szélesebb közönség elérése (pl. A potenciális e-kereskedelmi ügyfelek elérése), akkor csak alapvető információkat kérhet, például nevet és e-mail címet.

Alapszabály, hogy minél hosszabb az űrlap, annál kevesebb ember iratkozik fel. Minél rövidebb a webes űrlap, annál több feliratkozást kap, de nem lehet biztos abban, hogy valójában hány ember felel meg a kritériumoknak. A trükk az, hogy ismeri a célját, és csak releváns információkat kérjen a minőség / mennyiség arány ennek megfelelő kiegyensúlyozásához.

7. Hozzon létre egy felmérést a weboldal és a blog látogatói számára

Webhelylátogatói és blogolvasói már érdeklődtek termékei vagy tartalma iránt. Felmérések segítségével ugorjon be, és hívja meg a tartalmát élvező embereket további feliratkozásra.

Példa webhely felugró felmérésére.
Pop-up felmérés Ada, a GetResponse blogszerkesztő kérdésével

8. Futtasson webináriumot a célközönség számára

Az „online szeminárium”, „webkonferencia” vagy „online találkozó” néven is ismert webinárium kiváló módja lehet a kiváló minőségű kapcsolattartókkal rendelkező e-mail-lista összeállításának. Az ötlet egyszerű – értékes információkat kínál mindenki számára, aki feliratkozik a névjegyzékére.

A gondosan megtervezett webináriumi tartalom minden bizonnyal vonzza a célközönséget. Webszemináriumát más online marketing csatornákon keresztül is népszerűsítheti, hogy maximalizálja a tájékoztatást.

Webinári regisztráció céloldala.

Ha érdekel ez a listaépítési módszer, akkor ez a cikk többet tartalmaz hogyan működnek a webes szemináriumok.

Profi tipp: Partnerezzen az iparágában azonos célközönséggel rendelkező emberekkel.

9. Hozzon létre egy listaépítő tölcsért

A leadek előállításának gyorsabb módját keresi? Nézze meg a konverziós csatornát – a listakészítő kampány létrehozásának egyszerűsített módja.

Kétféle listaépítő csatorna létezik:

 1. Ólomágneses tölcsér

Az ólommágneses tölcsérek segítségével befogadhatja az ólommágneseket, beállíthatja a céloldalakat, létrehozhat automatikus válaszokat, és a Facebook-hirdetések segítségével reklámozhatja őket – mindezt percek alatt.

Profi tipp: Nem szükséges ólommágnes ahhoz, hogy elkezdjen e-mail előfizetőket gyűjteni ólommágneses tölcsérekkel. Ezekhez előre elkészített sablonok és tartalomfrissítések tartoznak, amelyeket a saját kampányaiban használhat.

Példa ólommágneses préselő oldalra.
Példa a GetResponse-ban előre beépített ólommágneses tölcsérpréselő oldalra.
 1. Normál opt-in tölcsér

Ezek a listaépítési csatornák segíthetnek egy teljes lead-generációs kampány létrehozásában, még akkor is, ha nincs letölthető opt-in ösztönzője. Használja őket hírlevelének, e-mail tanfolyamának, pénzbeli ösztönzésének vagy erőforrás tárolójának népszerűsítésére.

További információ a tanuláshoz hogyan lehet ólomtölcsért építeni.

Hajrá!

Minden megvan, amire szüksége van az e-mail lista összeállításának megkezdéséhez. Csak kövesse a cikk lépéseit, és építsen magának szilárd bevételi forrást. Generáljon egy csomó potenciális ügyfelet e-mailes marketinggel, és tegye 2021-et nagyszerű üzleti évnek.


Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok