Egy egyszerűen félelmetes dolog: Wüsthof konyhai ollók

Avatar Gadam | 2021.01.08. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

A Wüsthof konyhai ollók élesek, hosszú élettartamúak, hihetetlenül hasznosak és érdemes megtartani a konyhai fiókban!

Nyomtatás

Fotókredit: Wüsthof

Isten hozott a Egyszerűen félelmetes dolog, folyamatos sorozatunk, amely kiemeli az életet jobbá tevő kis szerszámokat és konyhai termékeket!

Több mint 25 éve esküvői ajándékként kaptam ajándékba egy készlet Wüsthof kést, és még mindig megvan. A gyűjtemény az évek során meglehetősen edzett, hiszen több ezer vacsorát készítettem elő ötfős családom számára, és három szakácskönyv receptjeit teszteltem.

Egy meglepetés találat a készletből? A konyha olló. Sajnos az eredetit elvesztettem valahol, de nemrégiben kicseréltem Wüsthof 8 hüvelykes kihúzható ollók (20 dollár az Amazon-tól).

Ezért az olló az egyik kedvenc konyhai eszközöm!

Miért a Wüsthof konyhai ollók a legjobbak

A konyhai olló néhány kulcsfontosságú szempontból különbözik a szokásos háztartási ollótól. Először is, őket úgy tervezték, hogy nagyobb teherbírásúak legyenek, így nehezebb feladatokat is képesek kezelni, például átvágni a csirkecsontokat. Tisztítás és szárítás céljából is szétesnek, ami fontos az élelmiszerbiztonság szempontjából, és így a pengék nem rozsdásodnak el.

Wüsthof ollók gyorsan végezzen annyi főzési feladatot. Sok esetben az olló még a legélesebb késemnél is jobb. Ez a munkavégzés is meglehetősen biztonságos módja, ezért az olló volt az első éles eszköz, amelyet valaha hagytam a gyerekeimnek a konyhában használni.

Az ollómat a párolás, a kenyér és a séfkések mellett tárolom, hogy könnyen elérhetők legyenek mind a mosogató, mind a vágódeszka mellett.

10 felhasználási mód Wüsthof Konyhai ollók

Íme 10 módszer, amellyel a Wüsthof konyhai ollót használom. Ha van okos módja a konyhai ollók használatának, ossza meg bátran az alábbi megjegyzések részben!

  1. Vágott gyógynövények. Szaggasson koriandert, mentát, petrezselymet, bazsalikomot és más gyógynövényeket egyenesen a szárról, bármilyen edénybe vagy edénybe.
  2. Apróra vágjuk a paradicsomot. Az orrnyíró olló közvetlenül egy egész paradicsom dobozban, hogy darabokra vágja őket, mielőtt leveshez vagy chilihez adná.
  3. Szeletelj pizzát. Láttam, hogy ezt pizzériákban tették, és otthon átvettem a gyakorlatot. Jól működnek a lavash, a pita és a quesadillák vágásához is.
  4. Snip zöldség. Vágja le a szárakat a zöldbabból, különítse el a brokkoli virágokat, és spárgát vágjon kisebb darabokra.
  5. Vágott szőlő. Vágjon egy nagy csomót kisebb kötegekbe, hogy könnyebben megfoghassa, éppen elég egy snackre. Ez egy jó tapintás a sajtlap összeállításakor is.
  6. Hentes csirke. Az olló nagyszerű módja az egész csirke lebontásának. Használom őket, hogy átvágjam a mellcsontot, amikor pillangó egy csirke grillezéshez.
  7. Vágja le a tésztát. Az ollót akkor találom hasznosnak, amikor hengerelt tésztát kell vágnom, hogy illeszkedjen egy adott tortához vagy piteformához.
  8. Szalonnát és pancettát vágunk. A pácolt hús még a legélesebb késnek is ellenáll, de az olló viszonylag könnyedén végzi a munkát.
  9. Aprított leveles zöldeket. Halmozzon kelkáposzta-, mángold- vagy gallérlevéleket, és ollóval vágja vékony szilánkokra.
  10. Trim hal. A nyers halakat nehéz kivágni, különösen a kemény bőrt. Az olló elvégzi a munkát anélkül, hogy rendetlenséget okozna a finom húsban.


Ez a bejegyzés tartalmazhat linkeket az Amazon-hoz vagy más partnerekhez; ezeken a linkeken keresztüli vásárlásai az Egyszerűen receptek előnyeit szolgálhatják.
További információ az affiliate linkelési irányelvünkről.

Katie Morford

Katie Morford az egyszerűen receptek táplálék-szerkesztője. Író, bejegyzett dietetikus és három szakácskönyv szerzője: PREP: Az Essential College szakácskönyv, Rise & Shine: Jobb reggelik forgalmas reggelekre és A valaha volt legjobb ebéddoboz, amelyet IACP-díjra jelöltek. Munkáját többek között a Family Circle, a Jobb otthonok és kertek, az Egészségügy, a Real Simple, az Oprah, a szülők, az ön, a San Francisco Chronicle és a New York Times is bemutatta. Katie San Franciscóban él férjével és három lányával.

Tovább Katie-től


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it