Egyébként mire használták a Windows aktatáskát?

Avatar Gadam | 2021.01.03. 151 Views 0 Likes 0 Ratings

151 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Windows aktatáskát a Windows 95-ben vezették be, és annak idején a Dropbox volt. Még mindig a Windows 7 része, de a Windows 8-ban elavult, és már nem része a Windows 10-nek.

Az aktatáska a fájlok szinkronizálásáról szólt

Ha elég idős vagy, akkor valószínűleg látott egy „Saját táska” ikont a számítógép asztalán, még akkor is, ha soha nem használta a Windows táskáját.

A Windows aktatáskát úgy tervezték, hogy megkönnyítse a fájlok szinkronizálását a szilárd internetkapcsolatok előtti napokban. Például használhatja arra, hogy a legfontosabb fájlokat a munkahelyéről hajlékonylemezre vigye. Vagy szinkronizálhatja a munkahelyi helyi hálózat fájljait a laptopjával, mielőtt leválasztaná.

Nem csak a fájlok oda-vissza másolásáról volt szó, amelyet csak másolással és beillesztéssel tehet meg. Az aktatáska arról szólt, hogy szinkronban tartsák ezeket a fájlokat. Ha az aktatáskában lévő fájlok másolatát szerkesztette, visszaszinkronizálhatja azokat az eredeti helyre. Vagy ha az aktatáskában volt néhány fájl másolata, és a fájlokat az eredeti helyen frissítette, akkor szinkronizálhatja az aktatáskát, frissítve az aktatáska másolatait az eredetivel összhangban.

Hogyan működött a táska

Így használta volna az aktatáskát:

Először az aktatáskát egy olyan eszközön tárolja, amelyik magával utazik. Például, ha van laptopja, akkor a táskát bárhol tarthatja a laptopon. Ha asztali számítógépe lenne, az aktatáskát a hajlítható lemez és vidd magaddal azt a hajlékonylemezt.

Vagy áthelyezheti a Saját táska objektumot az asztalról a hajlékonylemezre, vagy kattintson a jobb gombbal bármelyik mappába, és válassza az Új> Táska lehetőséget egy új létrehozásához.

Minden fontos fájlt, amelyet magával szeretett volna vinni, áthúzta az aktatáskába. Például, ha fontos dokumentumokat tárolt a munkahelyi hálózati fájlszerveren, akkor azokat a laptop táskájára húzhatja. Vagy ha a munkahelyi asztali PC-n volt néhány fájlja, amelyet használt, akkor húzhatja őket a hajlékonylemez aktatáskájába.

Egész mappákat is húzhat az aktatáskába, és a Windows szinkronizálja ezeket a mappákat.

Most leválaszthatja a laptopot a hálózatról, vagy eltávolíthatja a hajlékonylemezt, és átviheti egy másik számítógépre. A laptop vagy hajlékonylemez aktatáskája tartalmazta az aktatáskába helyezett fájlok másolatát. Megtekintheti offline állapotban, és akár változtatásokat is végezhet. Most kinyitotta az aktatáskát, majd kinyitotta a benne lévő fájlokat.

A Windows úgy kezelte az aktatáskákat, mint gyakorlatilag bármely más mappát. Megnyithat egy fájlt közvetlenül az aktatáskából, és közvetlenül az aktatáskába mentheti.

Később visszamenne dolgozni, és csatlakoztatná laptopját a munkahelyéhez helyi hálózat vagy helyezze be a hajlékonylemezt az asztali számítógépbe. A változások szinkronizálásához nyissa meg az aktatáskát, és kattintson az eszköztár „Összes frissítése” gombra. Minden változás szinkronizálva lesz. Például, ha a táskában lévő fájlokat szerkesztette, a módosítások visszaszinkronizálódnak a fájl eredeti helyeihez. Ha a munkahelyi hálózat fájljai megváltoztak, az aktatáskádban található másolatok frissülnek.

Használhatja a „Frissítés kiválasztása” gombot is, hogy csak néhány fájlt frissítsen. Bármelyik módon is tette, a rendszer kéri, hogy válassza ki a frissíteni kívánt fájlokat, így nem voltak hibák.

A Dropbox-tól eltérően nem tudta szinkronizálni a különféle számítógépeken lévő fájlokat az aktatáskával. A táska tartalmát csak egy hellyel lehetett szinkronizálni – ennyi. Tehát, miközben távol volt a munkahelyétől, az volt az ötlet, hogy csak a táskában tárolt fájlokkal dolgozzon, és ne húzza ki őket a táskából, vagy ne próbáljon szinkronizálni máshová.

Mi történt a táskával?

A Windows aktatáska nagyszerű volt, amikor bemutatták a Windows 95-ben, de az idő múlásával egyre kevésbé volt fontos. Ennek ellenére az aktatáska még mindig a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 része volt. A Windows 8-ban „elavultnak” tekintették. A Windows aktatáska a Windows 10 eredeti kiadásában le volt tiltva, és csak rejtett módon volt engedélyezhető. nyilvántartás beállítása. Ez teljesen eltávolításra került a Alkotók frissítése.

Végül az aktatáska az Internet jóval kevésbé lett fontos. A nagysebességű internetkapcsolat gyakorlatilag mindenhol elérhető hozzáférésével általában nincs szükség a fájlok offline másolatának megőrzésére és szinkronizálására. Még akkor is, ha hálózati fájlmegosztásokra van szüksége, VPN-en keresztül bárhonnan csatlakozhat munkahelye hálózatához.

Az aktatáskát teljesen kiváltották olyan szolgáltatások is, mint a Dropbox, a Microsoft OneDrive és a Google Drive. A Windows aktatáskához hasonlóan ezek a szolgáltatások is szinkronizálják a fájlok másolatait a számítógépek között. Tehát akkor is, ha offline állapotban van, offline hozzáféréssel rendelkezik a fájljaihoz, és szinkronizálni fogják őket, amikor újra online állapotba lép.

Az aktatáskával ellentétben ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a fájlok szinkronizálását több különböző számítógéppel. Az összes szinkronizálás automatikusan megtörténik. A módosítások kézi alkalmazásához nincs szükség az „Összes frissítése” gombra. A Windows aktatáska ma már régimódi.[ad_2]
Source link


151 Views 0 Ratings Rate it