Ez a térkép hallja az erdők hangzását a világ minden tájáról – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.03. 51 Views 0 Likes 0 Ratings

51 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Nyári meleg erdő légifelvételek
Marcel Poncu / Shutterstock.com

A közelgő részeként Fafesztivál az Egyesült Királyságban egy hangtérképet hoztak létre, amely lehetővé teszi a különböző zenehallgatásokat erdők felvételei a világon keresztül. A hangtérkép projekt egyszerű és lenyűgöző, és meglepődne azon, hogy az egyes erdők mennyire különbözőek (és a hozzájuk tartozó időjárás és időjárás) madárdalok és így tovább) hangok.

A projekt weboldal állítja „Gyűjtjük az erdők és erdők hangjait a világ minden tájáról, és egyre növekvő hangtérképet hozunk létre, amely a világ erdőinek hangzásainak és textúráinak összegyűjtését eredményezi.” Az összes összegyűjtött hang egy nyílt forráskódú Creative Commons Share Alike könyvtár része, amelyet bárki meghallgathat vagy arra építhet. Valójában a Fafesztivál egy részén mindenféle művész részt vesz a hangokban a saját művében, legyen az festmény, zene vagy bármi más.

A térképen minden bejegyzés megjeleníti a terület nevét, valamint a várost és az országot, ahol tartózkodik. Emellett más információkat is láthat, például a terület pontos helykoordinátáit, a felvételt rögzítő személy nevét, dátumát. és a felvétel rövid leírása (például „Szeles nap a nyírerdőben”). A legtöbb esetben van egy szép kép is az erdőről, amelyre nézegethet, miközben hallgat.

Ha történetesen erdő közelében élt, akkor is adja hozzá saját felvételét ebből a projekt könyvtárába. Gyűjtenie kell egy fényképet a hanganyaggal együtt, és ki kell töltenie egy rövid űrlapot.

Szánjon egy percet a térkép felfedezésére. A kakukk felhívása egy nyári este folyamán Heinola, Finnország. Vagy talán inkább a Rio Azul hangjait kedveli, néhány madárhívással együtt El Bolson, Argentína. Vagy talán egy esős erdő Fukuoka, Japán. Nem számít, mi úszik a hajón, a világ tele van erdőkkel, hogy élvezhesse.

keresztül Moha és köd[ad_2]
Source link


51 Views 0 Ratings Rate it