Gondolatvezetés és tartalommarketing

Avatar admin | 2021.03.11. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A tartalommarketing jól bevált tudományág a bejövő leadek előállításához kulcsszó szerinti célzással és más módszerekkel. És mivel ezt a MarketingProfs-on olvassa, valószínűleg nem kell, hogy elmondjam, mit csinál a tartalommarketing és mire jó.

De mi a helyzet a gondolatvezetéssel?

Egyesek számára ez a kifejezés azonnali riasztást indít el. Mások azt gondolják, hogy a gondolatvezetés és a tartalommarketing ugyanaz, ami nem így van, bár a kettő együtt használható jó hatás érdekében.

Ebben a cikkben szeretnék egy kicsit tisztázni a marketing e két erőteljes formáját, többek között arról, hogy egyformák és miben különböznek egymástól.

A tartalommarketing értéket kínál az üzlet fejében


A tartalommarketing nagyrészt úgy működik, hogy értéket közvetít a tartalomkiadótól az olvasóig.

A tartalommarketingeseknek gondoskodniuk kell arról, hogy értékes információkkal rendelkezzenek az olvasók számára. Az idő múlásával ennek az értéknek a biztosítása – miközben magát nyilvánvaló szállítóként is pozícionálja – okos eszköz a kapcsolat létrehozására az olvasóval.


Néhány összefüggést meg kell jegyeznünk, és kiemelem őket, hogy különbséget tegyek a tartalommarketing és a gondolatvezetés között:

  • A tartalommarketingben kicserélt “árucikk” értékes információ. A keresők megoldásokat akarnak találni problémáikra. A tartalommarketingesek megtanulják, hogy mit keresnek a felhasználók, és olyan tartalmat fejlesztenek, amely választ ad az olvasói körükre. Végül a keresők választhatják a tartalom-marketing céget beszállítóiként.
  • A tartalommarketing-olvasó viszony általában felülről lefelé irányul. Tartalommarketingként célzott vásárlóközönségnek írunk, de ez nem jelenti azt, hogy egyirányú utca. A jó tartalmat erős közösségi irányítás támasztja alá, és párbeszédre van szükség. Végül azonban a kapcsolat felépítése vertikális, nem pedig horizontális.

A gondolatvezetés betekintést nyújt a bevezetések fejében

Gondolatvezetés végrehajtása megköveteli a célközönség azonosítását és az igényeinek megismerését. Ez azért van, mert a gondolatvezetés gyakran megköveteli az információk megismerését az üzleti bevezetésekkel szemben.

Mi a különbség ennek és az imént tárgyalt tartalommarketing között?

Beállítás, egy. A gondolatvezetés természetes otthona a nagy B2B marketing. Ezen a téren sok szervezet rendelkezik elkötelezett gondolatvezetési vezetőkkel. Ezeknek a szervezeteknek nem feltétlenül kell a hírnevüket kiépíteniük, de ha valami eredeti dolgot szeretnénk mondani egy kérdésről, akkor ez hasznos módszer lehet arra, hogy megkülönböztessük magunkat a zsúfolt szállítói tájban. Különösen ez a helyzet, amikor a szervezet új megoldást próbál piacra hozni, vagy megzavarja az iparágban kialakult gyakorlatot.

A tartalommarketinget mind a B2B, mind a B2C értékesítési összefüggésekben alkalmazzák, de B2C környezetben megfelelőbb, mint a gondolatvezetés. Például rengeteg hasznos információt szolgáltathat arról, hogyan kezdje el az otthoni fejlesztési problémákat, de valószínűtlen, hogy a továbbított információk élvonalbeli kutatások. Valószínűbb, hogy ez egy informatív útmutató a probléma kezeléséről.

Mondanom sem kell, hogy a tartalommarketingnek eredeti, informatív és vonzónak kell lennie. De különbség van a hasznos információk megadása és az eredeti vagy a korábban még nem írt betekintések között. Az első a tartalommarketing. Ez utóbbi gondolatvezetés lehet.

A gondolatvezetésben a bevezetések értékesebbek, mint a rövid távú eredmények

A gondolatvezetés általában kevésbé az értékesítésről szól, mint akár a tartalommarketing. Valójában az eladási cél jó messze lehet a távolból, és úgy gondolta, hogy a vezetés közvetlen célja csupán a kapcsolat megindítása lehet.

A nagy B2B értékesítési folyamatok nem arról híresek, hogy villámgyorsan mozognak. Ezenkívül számos nagy szerződést odaítélnek pályázati felhívások (RFP) útján, és azokat szigorú közbeszerzési irányelvek szabályozzák. Néha törvényesen előírják a hozzájuk való ragaszkodást.

A kereskedelmi sajtóorgánumok, amelyek gyakran vezetnek gondolatmenedzsmentet, fontos információcsatornák a folyamat mindkét oldalán. A blogokkal ellentétben az üzletek a helyszínen kívül helyezkednek el, és a nem promóciós jellegűek maradása gyakran stíluskövetelmény.

Hosszú értékesítési ciklusokban és speciális területeken a potenciális vevő radarjára való feljutás értékesebb lehet, mint holnap eladni nekik valamit. Éppen ezért a gondolatvezetést gyakran a B2B összefüggésben alkalmazzák elsősorban azért, mert képes bevezetéseket létrehozni.

Meglepő, hogy a C szintű vezetők mennyire faragnak időt elfoglaltságaikból a gondolatvezetési tartalom elolvasására: a döntéshozók 48% -a heti több mint egy órát töltött gondolatvezetési anyag fogyasztásával – derül ki a Edelman / LinkedIn B2B gondolatmenedzsment hatástanulmány. Szilárd 17% -uk heti négy órát tölt el olvasásával!

Jó hír azoknak, akik szeretnék iparági gondolkodási vezetőkké válhatnak, hogy az ilyen típusú tartalmak számára befogadó piac van. A rossz hír az, hogy a cookie-cutter minden tartalomhoz való hozzáállása egyszerűen nem fogja elvágni.

A tartalommarketing alapvetően különbözik a gondolatvezetéstől

A gondolatvezetés és a tartalommarketing egyaránt szóalkotással jár. De ne tévedj – nem ugyanazok.

A tartalommarketing értéket jelent az olvasók számára olyan kapcsolatok kialakításában, amelyeknek végső soron előnyösnek kell lenniük a szerző fél számára. Ezt általában a kezelt (helyszíni, tulajdonban lévő) csatornákon található tartalom révén teszi.

A gondolatvezetés az eredeti felismerések vagy érdekes ötletek közvetítésére összpontosít, hogy ösztönözze a befogadók érdeklődését. Az információkat gyakran a helyszínen kívül is eljuttatják olvasói köréhez, kereskedelmi médián és más rést tartalmazó kiadványokon keresztül.

Mivel célkitűzéseik és célközönsége alapvetően különbözik egymástól, a gondolatvezetés és a tartalommarketing nem közelíthető meg azonos módon – legalábbis nem akkor, ha jó eredményeket remél.

Ez nem azt jelenti, hogy a tartalommarketing-íród nem képes gondolatvezetést produkálni; inkább magának a hangszínnek és a tartalomnak kell eltérnie. Az egyes tevékenységekhez külön szerkesztői naptár és stratégia beállítása nem lenne rossz ötlet.

Ha gondolatvezetést végez, fontos, hogy ezt jól csinálja. Az Edelman / LinkedIn tanulmány legfrissebb kiadása érvényes a rosszul végzett gondolatvezetés kockázata. Azokat a szervezeteket, amelyek A gondolkodási vezetésről A-osztályzatot kaptak, megnövelt márkafelfogással és nagyobb valószínűséggel vették fel az RFP lehetőségeibe. Ezzel szemben azok, akik úgy gondolták, hogy a vezetés rosszul van, azt tapasztalták, hogy negatív hatásokat szenvedtek:

  • A döntéshozók 38% -a szerint a rossz gondolkodású vezetés csökkentette rajongásukat egy szervezet iránt.
  • A döntéshozók 27% -a szerint a rossz gondolkodású vezetés arra késztette őket, hogy ne ítéljenek oda üzleti tevékenységet egy szervezetnek.

Sajnos a tanulmány azt is kimutatta, hogy sok gondolatmenedzsment nem éri el a kívánt célokat: A döntéshozók általában azt panaszolták, hogy a gondolatvezetés … nos, valójában nem sok “gondolatot” vagy sok “vezetést” tartalmazott.

Íme a gondolatvezetés

Annak elkerülése érdekében, hogy olyan rossz minőségű gondolatvezetést szerezzen, amely károsíthatja a hírnevét, gondolja át, milyen gondolatvezetésnek kell lennie, majd törekedjen a megfelelő üzenetet továbbító tartalom készítésére.

A gondolatvezetésnek magas színvonalú gondolkodást kell tartalmaznia. A gondolatvezetés nem arról szól, hogy megismételje valaki más ötleteit, és díszes nyelven öltöztesse őket. Ha a gondolatvezetésed megér egy vezető olvasói időt, akkor olyan eredeti felismeréseket kell tartalmazniuk, amelyeket még nem olvastak vagy nem tudnak elolvasni máshol.

Nagy valószínűséggel az olvasóközönsége tudja, ki vagy, mit csinálsz, és amit végül eladsz. Az ismeretlen elem a gondolkodásod és a látásod. A gondolatvezetésnek ismertté kell tennie az ismeretlent.

Ha a meglátása valóban eredeti, olvasói körében gyakran elvárják tőled támogassa őket kutatással. Ha nincs olyan költségkerete, amellyel saját költségeit rendelheti meg, ellenőrizze, hogy vannak-e olyan kutatások, amelyekből levonhatja az ügyét.

Legalább, mielőtt tollat ​​vetne egy gondolatvezetési cikkre, tegye fel magának a kérdést:

  • Ezt már korábban írták, vagy csak átgondolom valaki más ötleteit?
  • Mi az a meglátás, amelyet megpróbálok átadni? Valószínűleg talál valamit az olvasóközönség?
  • Ez egy olyan téma, amely valószínűleg érdekli olvasóimat?

A gondolatvezetés és a tartalommarketing jól együttműködnek

Jó hír a tartalommarketingről és a gondolatvezetésről, hogy nem kell választania a másik helyett.

Ha van egy erős marketingcsapatunk, amely készen áll a nagyszerű tartalom készítésére, nincs oka annak, hogy ne végezhesse mindkettőt. De mind más stílus, mind más tartalom szükséges. Végül is a két típusú eszköz különböző célokat fog követni.

Jól végzett, a tartalom mindkét formája előnyös lehet vállalkozása számára.

További források a gondolatvezetésről

Valaki követi a gondolat vezetését? Öt legjobb gyakorlat

Tehát sok minden megváltozott a gondolkodásról A vezetés megváltozott

Öt lépés a bizalom megalapozásához gondolkodási vezetéssel


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok