Hogyan főzzünk csirkét az azonnali edényben

Avatar Gadam | 2020.12.30. 44 Views 0 Likes 0 Ratings

44 Views 0 Ratings Rate it

Gyorsan kell csirke? A gyorsforraló a helyes út! Ez a módszer gyors, egyszerű és bolondbiztos. Tartsa egyszerű a fűszerezést, vagy keverje össze attól függően, hogyan tálalja a csirkét.

Fotókredit: Coco Morante

Olyan kényelmes, ha már főtt csirke van a hűtőben. Használhatja salátákhoz, szendvicsekhez, last-minute tésztaételekhez … vagy bármikor, amikor egy ételt próbál egy kis fehérjével kiegészíteni!

És a legegyszerűbb módszer a csirke főzésére? Ban,-ben Instant Pot, természetesen!

Az azonnali pot csirke olyan egyszerű!

A csirkefőzés a gyorsfőzőben vagy azonnali edényben hasonlóan működik, mint az orvvadászat. A legnagyobb különbség az kevesebb folyadékot használ, és megnyomhat egy gombot, és elléphet míg a fazék teszi a dolgát.

A csirke vízben főz, sóval, babérlevelekkel és fokhagymával ízesítve egy kis extra ízt. Bármilyen aromás fűszert vagy zöldséget hozzáadhat a vízhez, attól függően, hogy milyen módon szeretné ízesíteni a húst. A gyömbér és a zöldhagyma jó lenne, ha például a csirkét egy ázsiai stílusú saláta tetejére tervezi használni.

Csont nélküli bőr nélküli csirke az azonnali edényben főzze meg a csirkét

Mennyi ideig főzni csirkét az azonnali edényben

Csont nélküli csirkemell és comb ugyanannyi idő alatt főz –mindössze 10 perc magas nyomáson megteszi! Csak ügyeljen arra, hogy a húst egyetlen, egyenletes rétegben rendezze el az edényben, mivel így egyenletesebben sül el. Körülbelül a csirke felénél kell elérnie.

Ez az időzítés 1 1/2 – 2 font csont nélküli csirke tételnél működik. Ha több húst főz (3–4 font), növelje a főzési időt 15 percre, hogy biztosan meg legyen főzve. Kisebb mennyiségű hús esetén (1 font vagy kevesebb) csökkentse a főzési időt 8 percre.

Fagyasztott csirke az azonnali edényben

Igen, főzhet csirkét fagyasztottból! Csak kicsit módosítania kell a főzési időt és a módszert. Nézze meg ezt a praktikus útmutatót további részletekért:

Főtt csirke felhasználásának módjai

A főtt csirke bármilyen receptben felhasználható, amely előkészített csirkét igényel. Szaggassa, szeletelje vagy kockára vágja, ha szükséges, majd használja tetszés szerint!

Tegyen néhány szelet csirkét kovászos szendvicsbe, vagy tegyen egy salátát egy könnyű ebéd elkészítéséhez. Dobja a kockára vágott csirkét egy levesbe vagy tésztaedénybe. Keverje össze az aprított csirkét BBQ mártással vagy forró mártással csúszkákhoz vagy tacókhoz.

BÓNUSZ: Csirkehúsleves!

Bónuszként a csirke főzése így körülbelül két csésze csirkehúslevest eredményez! Mentse a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba későbbre, használja leves alapjául, vagy főzzön fel egy extra ízes rizs- vagy quinoa-tételt, a levest vízbe öntve.

TOVÁBBI ALAPOS NYOMÁSFŐZŐ RECEPTEK

Frissítve 2020. december 30 .: Felszórtuk ezt a bejegyzést, hogy csillogjon. Az eredeti recept nem változott.


Hogyan főzzünk csirkét az azonnali fazék receptben

Tűzhelyes nyomástartó tűzhelyekhez: Kövesse az alábbi utasításokat, de nagy nyomáson csökkentse a főzési időt 8 percre.

Ha a csirkéje megfagyott, lásd ez a poszt a főzési idő beállításához.

Hozzávalók

  • 1 1/2 – 2 font csont nélküli bőr nélküli csirkemell vagy comb
  • 1 csésze víz
  • 1 teáskanál só (kevesebbet használjon, ha a csirkét sós vagy más módon előízesítették)
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma

Módszer

1 Tegye a csirkét az Instant Potba: Rendezze el a csirkét egyetlen, egyenletes rétegben a gyorsfőző alján. Adja hozzá a vizet, majd szórja meg sóval. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát.

három nyers csirkemell az edénybeöntsük a vizet a csirkemellreAdja hozzá a fokhagymát és a babérlevelet azonnali csirkéhez

2 Nyomás alatt főzzük meg a csirkét: Rögzítse a nyomástartó tűzhely fedelét. Győződjön meg arról, hogy a nyomásszabályozó „Tömítés” helyzetbe van állítva. Válassza ki a „Nyomásos főzés” vagy a „Kézi” programot, majd nagy nyomáson állítsa az időt 10 percre.

A gyorsforraló körülbelül 10 percet vesz igénybe, amíg teljes nyomásra fel nem éri. A főzési idő akkor kezdődik, amikor elérte a teljes nyomást.

10 perc alatt főzzük az instant csirkét

3 Engedje el a nyomást: Amint az időzítő kikapcsol a főzés végén, végezzen gyors nyomáskioldást úgy, hogy a nyomáskioldó gombot a „Tömítés” -ről a „Légtelenítés” -re mozgatja. Egy-két percbe telik, amíg a nyomás teljesen megszabadul.

Nyissa ki az edényt, majd digitális hőmérővel ellenőrizze egy csirke darab vastagabb részét – annak legalább 165ºF-nak kell lennie. Ha a csirke hőmérséklete nem egészen megfelelő, tegye vissza a fedelet csukott szellőzővel és főzze még egy-két percig.

Hajtson végre egy gyors nyomáskioldást az azonnali csirke esetébenHárom főtt csirkemell azonnali edénybenEllenőrizze még egyszer, hogy a csirke hőmérséklete elérte-e a 165 fokot

4 Használja a csirkét: Egy fogóval vigye át a csirkét egy edénybe, és hagyja 10 percig pihenni. Szükség szerint szeletelje fel, aprítsa fel vagy kockára vágja a csirkét, vagy tegye le hűtőszekrényben fedett edényben legfeljebb 5 napig.

Ha meg akarja menteni a főzőfolyadékot (ez most enyhén zamatos csirkehúsleves), szűrje ki a babérleveleket és a fokhagymát. Helyezze át egy szorosan fedett edénybe, és tárolja hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy fagyasztva 6 hónapig.

Hűtsük le azonnali cserepes csirkemelleket, majd szükség szerint aprítsuk fel, szeleteljük vagy kockázzukAzonnali pot csirkehúsleves konzervedényben

Helló! Minden fotó és tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. Kérjük, ne használja előzetes írásbeli engedély nélkül fényképeinket. Köszönöm!


Termékek, amelyeket szeretünk

Ez a bejegyzés tartalmazhat linkeket az Amazon-hoz vagy más partnerekhez; ezeken a linkeken keresztüli vásárlásai az Egyszerűen receptek előnyeit szolgálhatják.
További információ az affiliate linkelési irányelvünkről.


Source link


44 Views 0 Ratings Rate it