Hogyan tekinthető meg, mennyi RAM van a Chromebookon

Avatar Gadam | 2020.12.30. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

chromebook RAM logó

A RAM fontos, ha a számítógép működése megfelelő. A Chromebookok kevesebbet igényelnek RAM mint más Windows 10 vagy macOS rendszert futtató számítógépek. Ennek ellenére úgy érezheti, hogy többre van szüksége. Megmutatjuk, hogyan lehet megtudni, mennyi RAM van a Chromebookon.

Ha véletlenül tudja, hogy melyik Chromebook-modellje van, gyorsan kereshet rá a Google-on, hogy megtalálja annak specifikációit. Van azonban még ennél is egyszerűbb módszer – valójában kettő van.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a RAM? Minden, amit tudnod kell

A Rendszer oldalról

Az első módszer nem igényel további alkalmazásokat vagy bővítményeket. Chromebookján csak nyissa meg a Chrome böngészőt, és írja be a „chrome: // system” kifejezést a címsávba.

írja be a króm rendszer oldalt az URL sávba

Ez megnyitja a beépített Chrome OS „A rendszerről” oldalt. Nagyon sok információ van itt, de csak egy dolog érdekel bennünket.

Ha meg szeretné tudni, mennyi RAM van, keresse meg a „meminfo” bejegyzést, majd kattintson a mellette található „Expand” gombra.

keresse meg a meminfót és bővítse ki

A kibővített információs panel tetején a „MemTotal” és a „MemAvailable” felirat látható. A számok kilobájtban (KB) vannak megadva, amelyet (nagyjából) lefordíthat gigabájtra (GB) úgy, hogy az első szám után tizedesjegyet tesz. Például a Chromebookom 3 938 392 kB RAM-mal rendelkezik, ez körülbelül 3,9 GB.

A RAM részletei

Cog – System Info Viewer

A második módszerhez nagyra értékelt Chrome webalkalmazásra van szükség. Tisztább felülettel rendelkezik, és az információk könnyebben érthetők.

A módszer használatához nyissa meg a Chrome Internetes áruházat Chromebookján, majd kattintson a „Hozzáadás a Chrome-hoz” elemre aCog – System Info Viewer. ”

Cog - System Info Viewer

Az alkalmazás letöltése után nyissa meg az alkalmazásfiókot, és indítsa el.

indítsa el a Cog alkalmazást

Az alkalmazás megnyílik, és információkat jelenít meg a Chromebookról. A „Memória” részben láthatja a RAM-ot gigabájtban felsorolva.

RAM információk a Cog-ban

Ez az! A második lehetőség sokkal könnyebb. Azonban ezeknek a módszereknek bármelyikét felhasználhatja más részletek megtekintéséhez, beleértve a CPU-t, a Chrome melyik verzióját futtatja, és még sok minden mást!
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it