Hogyan illesszünk be egy Word fájlt egy másik Word dokumentumba

Avatar Gadam | 2021.01.07. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Word logó egy szürke háttér

Ha egy másik Microsoft Word dokumentum tartalma releváns egy Word dokumentumban, amelyen éppen dolgozik, beágyazhatja vagy áttelepítheti a dokumentum szövegét az aktuális dokumentumba. Itt van, hogyan.

Első, nyissa meg a Word dokumentumot hogy hozzá szeretné adni egy másik Word dokumentum tartalmát vagy beágyazni.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan illesszünk be egy PDF-fájlt a Microsoft Word programba

Ezután menjen át az „Insert” fül „Text” csoportjába, és kattintson az „Object” opció melletti lefelé mutató nyílra.

Megjelenik egy legördülő menü. Két lehetőség közül választhat: „Objektum” és „Szöveg fájlból”.

  • Tárgy: Beágyaz egy olyan objektumot, mint egy Word-dokumentum vagy az Excel-diagram
  • Szöveg fájlból: Beszúrja a szöveget egy másik fájlból a Word dokumentumba

A „Text from File” opció lényegében gyorsabb módja annak, hogy másolja és beillessze egy másik fájl tartalmát ebbe.

Próbálja ki a legördülő menü „Szöveg fájlból” lehetőségére kattintva.

Megnyílik a File Explorer (Finder Mac rendszeren). Keresse meg azt a fájlt, amelyből másolni szeretné a szöveget, jelölje ki, majd kattintson a „Beszúrás” gombra.

A Word dokumentum tartalma megjelenik az aktuális Word dokumentumban. Ez jól működik, ha nincs sok tartalom a másik Word dokumentumban, de ha van, akkor a beágyazás jobb megoldás lehet.

Az „Objektum” legördülő menüben (Beszúrás> Szövegcsoport> Objektum) kattintson az „Objektum” lehetőségre.

Megjelenik az „Objektum” ablak. Válassza a „Létrehozás fájlból” fület, majd kattintson a „Tallózás” gombra. A „Létrehozás fájlból” opció gombként jelenik meg az ablak bal alsó sarkában Mac-en.

Megjelenik a File Explorer (Finder Mac rendszeren). Keresse meg a beágyazni kívánt fájlt, jelölje ki, majd kattintson a „Beszúrás” gombra.

A kiválasztott fájl elérési útja most megjelenik a „Tallózás” melletti szövegmezőben. Most el kell döntenie, hogyan akarja helyezze be az objektumot. Két lehetőséged van:

  • Link fájlhoz: Beszúrja a kiválasztott fájl tartalmát a Word dokumentumba, és létrehoz egy hivatkozást a forrásfájlhoz. A forrásfájlban végrehajtott változtatások megjelennek a dokumentumban. Ha a „Link a fájlhoz” lehetőséget választja, akkor a másik fájl tartalma beszúródik egy szövegmezőbe.
  • Megjelenítés ikonként: Ikon beszúrása mutatja az olvasó számára, hogy van beágyazott objektum. Ez ideális, ha elengedhetetlen a helytakarékosság.

Ebben a példában mindkét lehetőséget ellenőrizzük.

A fájl most beágyazódik a Word dokumentumba. Az ikonra duplán kattintva megnyílik a második Word fájl.

Az egyik figyelmeztetés ezzel a módszerrel a forrásfájl áthelyezése megszakítja a beágyazott objektum linkjét. Emiatt a Microsoft megakadályozza, hogy áthelyezhesse a forrásfájlt egy másik helyre. Ha megpróbálja, akkor ezt az üzenetet kapja:

Ha egy másik helyre kell áthelyeznie a forrásfájlt, akkor el kell távolítania a beágyazott linket, áthelyeznie a forrásfájlt, majd újra be kell ágyaznia a fájlt a cikkben ismertetett lépéseket követve.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it