Hogyan készítsek Microsoft Teams fiókot?

Avatar Gadam | 2020.03.16. 128 Views 0 Likes 0 Ratings

128 Views 0 Ratings Rate it

microsoft team

A koronavírus miatt feltételezhetően hetekre a home office minél hatékonyabb elsajátítására leszünk kárhoztatva. Amennyire hátrányos, annyira előnyös is a dolog. Amennyiben kocsival járunk a munkahelyre normál esetben, most spórolhatunk az üzemanyagon. Nyilván jelen helyzetben azért hamarább választanánk a megszokott kerékvágást, és drukkoljunk, hogy mihamarabb visszatérjen minden a megszokott ritmusba. Most azonban kinyílik a világ a home office megoldások előtt, és talán a munkáltatók is képbe kerülnek, hogy egészen hatékonyan dolgozhatnak az emberek akár otthonról is. Sőt. Ők maguk is spórolnak a kiadásokon, hiszen kevesebben vannak benn az irodában.

Viszont meg kell találni a megfelelő platformot a minél hatékonyabb otthoni munkára, főleg, ha közösen kell dolgozni. Együtt mégis külön – külön.

Erre lehet kiváló a Microsoft Teams.

Hogyan készítsek Microsoft Teams fiókot?

Hátránya, hogy csakis élő Office előfizetés mellett lehet használni, és abból sem mindegy, melyikkel rendelkezel. A Microsoft leírása szerint a következőkben érhető el:

  • Vállalati alapverzió

  • Vállalati prémium verzió
  • Nagyvállalati E1, E3 vagy E5 csomag
  • Nagyvállalati E4 csomag (azok esetében, akik a visszavonása előtt megvásárolták ezt a csomagot).

És ennek az előfizetésnek a megléte sem elég az üdvösséghez, mert a rendszergazdának még további beállításokat kell eszközölnie, hogy működjön a rendszer. A bőséges leírás itt található a rendszergazda teendőiről.

Itt pedig egy videó a folyamatról.

Azonban van egyéb alternatíva is a Microsoft Teams-en túl. Ezek egyike a Slack, ami egy kifejezetten barátságos platform.


128 Views 0 Ratings Rate it